Η νέα υπηρεσία της Uber ονομάζεται Boat και ξεκινά από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα, από τη Μύκονο

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης παρουσίασης προϊόντων της Uber, του Go-Get 2023. Όπως γίνεται κατανοητό και από την ονομασία της υπηρεσίας, η μεταφορά του επιβάτη δεν γίνεται με κάποιο αυτοκίνητο αλλά με ένα σκάφος προκειμένου αυτός να μετακινηθεί σε διάφορα σημεία του νησιού “εύκολα και αξιόπιστα”. Πάντα μέσα από την εφαρμογή, είναι δυνατή η επιλογή μεταφοράς με σκάφος η οποία επιτρέπει σε έως και οκτώ άτομα να κάνουν κρουαζιέρα σε προορισμούς γύρω από το νησί της Μυκόνου. Αυτή θα είναι η πρώτη υποστηριζόμενη τοποθεσία στην Ελλάδα, ενώ ενδεχομένως να ακολουθήσουν και άλλες στο μέλλον. 

Η Uber έχει προσφέρει στο παρελθόν και άλλες υπηρεσίες που περιλαμβάνουν σκάφος συμπεριλαμβανομένου του σύντομου προγράμματος "Boat to Work" στο San Francisco από το 2013 και πιο πρόσφατα το Uber Boat στο Λονδίνο, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε εργαζόμενους. Η διαδρομή στο Λονδίνο είναι τεχνικά μια συνεργασία μεταξύ της Thames Clippers, της υπηρεσίας πορθμείων του Λονδίνου, και της Uber. 

image.png.ea77133e76e6f68a637c0ef18d7cd739.png

Ωστόσο, η Uber αναφέρει ότι το Uber Boat στη Μύκονο είναι μοναδικό, επειδή πρόκειται για μια ιδιωτική ναύλωση για τον πελάτη και τους καλεσμένους του. Και σε αντίθεση με το Uber Boat στο Λονδίνο, δεν ανήκει σε τρίτο μέρος. Η εταιρεία αθλητισμού και ζωντανής ψυχαγωγίας AEG ήταν αρχικά ιδιοκτήτρια της Uber Boat στο Λονδίνο και πούλησε το πλειοψηφικό πακέτο στην Northleaf Capital Partners πέρυσι. 

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε για πρώτη φορά φέτος μια πρωτοποριακή υπηρεσία στην εφαρμογή μας, κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς που ο τουρισμός αναμένεται να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Το Boat θα προσφέρει στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες έναν νέο τρόπο εξερεύνησης και μετακίνησης στις καλύτερες παραλίες και σημεία της Μυκόνου μέσω μιας μοναδικής και αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης μετακίνησης. Επιλέξαμε την Ελλάδα ως την πρώτη χώρα στην Ευρώπη, επειδή είμαστε έντονα αφοσιωμένοι στη χώρα και θέλουμε να βοηθήσουμε τους τοπικούς παρόχους να αξιοποιήσουν τις ισχυρές ευκαιρίες, που προέρχονται από τον εγχώριο και εισαγόμενο τουρισμό.», δήλωσε η Σαρίτα Βαρούχ, Γενική Διευθύντρια της Uber Ελλάδος. 

  • Like 3