Σε χθεσινή του απόφαση που αφορούσε εκδίκαση έφεσης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιβεβαίωσε στο γαλλικό παράρτημα του Uber, ότι η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες μεταφορών όπως τα συμβατικά ταξί και ως εκ τούτου τα κράτη μέλη μπορούν να απαγορεύουν τη λειτουργία της εταιρείας ή να τη διώκουν ποινικά χωρίς να είναι αναγκαία η συμμετοχή της Ε.Ε στις αποφάσεις.

Τα τελευταία χρόνια, το Uber έχει ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αποφανθεί σε αρκετές περιπτώσεις που σχετίζονται με την υπηρεσία UberPOP ή άλλες παρόμοιες μέσω της οποίας οποιοσδήποτε μπορεί να παρέχει μεταφορικό έργο χωρίς κάποια επαγγελματική άδεια. Στις παρόμοιες υπηρεσίες μπορεί να συμπεριληφθεί και το UberX το οποίο ήδη έχει απαγορευτεί σε αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Ελλάδα, ενώ η υπηρεσία UberPOP έχει απαγορευτεί στις Βρυξέλλες, την Ολλανδία και τη Γαλλία. Μάλιστα το καλοκαίρι του 2016, ποινικό δικαστήριο της Γαλλίας, επέβαλλε πρόστιμο 800.000 ευρώ στην Uber για παράνομη παροχή της υπηρεσίας UberPop στο Παρίσι. 

Η Uber Γαλλίας προχώρησε σε έφεση της απόφασης αυτής αναφέροντας ότι αποτελεί υπηρεσία της κοινωνίας της πληροφορίας κάτι που δεν έγινε αποδεκτό εκ νέου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μετά από αντίστοιχη υπόθεση που αφορούσε τη λειτουργία της εταιρείας στην Ισπανία.

Techcrunch