Όπως είναι γνωστό η Apple χρησιμοποιεί μεγάλο μερίδιο των εσόδων της εξασφαλίζοντας από άλλες εταιρείες υλικά τα οποία προορίζονται αποκλειστικά για τα δικά της προϊόντα. Ένα από αυτά είναι το unibody υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του σασί της σειράς Macbook Air. Η ζήτηση της εταιρείας για το συγκεκριμένο αυτό υλικό σύμφωνα με αναφορές, έχει αναγκάσει τελευταία και άλλους κατασκευαστές Ultrabooks να χρησιμοποιήσουν και οι ίδιοι αλουμινένιο unibody υλικό αποκλειστικά για τα premium προϊόντα τους.

 

capturewi.png

 

Σύμφωνα με αναφορά της ιστοσελίδας του DigiTimes, οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν στραφεί στην αναζήτηση εναλλακτικών υλικών που θα πλαισιώνουν τα προϊόντα τους τα οποία δε θα απευθύνονται όμως στην premium αγορά. Πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί μια υβριδική λύση αλουμινένιου περιβλήματος με πλαστικό στο εσωτερικό του, ενώ τα οικονομικά μοντέλα θα κατασκευάζονται από fiberglass πλαστικό.

 

Το κόστος για την αγορά unibody σασί κυμαίνεται από $40-80 δολάρια, ενώ το νέο υλικό που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν οι κατασκευαστές Ultrabook δε θα ξεπερνά τα $20-30 δολάρια. Έτσι είναι πολύ πιθανό να κρατηθούνε οι τιμές της συγκεκριμένης κατηγορίας υπολογιστών κάτω από τα $1000 δολάρια.

 

Link.png Site: digitimes.com