Η δημοφιλής πλατφόρμα πλέον είναι διαθέσιμη και σε εκδοχή με «σβηστά τα φώτα», με ένα φαντασμαγορικό βίντεο να συνοδεύει την ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο του GitHub Universe, τo ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών που διοργανώνει η εταιρεία, ανακοινώθηκε πως η σελίδα της πλέον διαθέτει επιλογή μεταξύ Light και Dark Mode.

Το σχετικό βίντεο της ανακοίνωσης ήταν κάτι παραπάνω από αρκετό για να περάσει το μήνυμα.

Το σκούρο θέμα φημολογούταν από το 2018 ενώ το 2019 ανακοινώθηκε πως θα κυκλοφορούσε «σύντομα». Το «σύντομα» πήρε λίγο παραπάνω από όσο περίμεναν πολλοί, όμως όπως και να έχει, η επιλογή πλέον είναι διαθέσιμη.

Για να ενεργοποιήσει κάποιος το dark mode, θα πρέπει να πλοηγηθεί στην νέα επιλογή "Appearance" στις ρυθμίσεις, από όπου το ρυθμίζει να είναι είτε light είτε dark, ενώ υπάρχει και δυνατότητα να προσαρμόζεται στις ρυθμίσεις του συστήματος.

Παρακάτω, μπορείτε επίσης να δείτε μια άμεση σύγκριση του παλιού και νέου θέματος.

Github Dark Mode Off 2 Github Dark Mode 1

Το dark mode είναι καλοδεχούμενο καθώς πέρα από την εμφάνιση, είναι λιγότερο κουραστικό για τα μάτια του χρήστη όπως και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας - ιδανικό για χρήστες που περνούν ώρες μπροστά από την οθόνη τους και δη, εκείνους που το κάνουν σε συσκευή με μπαταρία, δηλαδή. Επιπλέον, καθώς πλέον πληθώρα εφαρμογών και σελίδων προσφέρουν το δικό τους dark mode, είναι και θέμα συνοχής, για τον χρήστη που αλλάζει διαρκώς παράθυρα και η εναλλαγή από άσπρο σε μαύρο είναι κουραστική.

Άλλες ανακοινώσεις από το συνέδριο αφορούν την κυκλοφορία του GitHub Enterprise Server 3.0 και τη λειτουργία "Discussions" (διαθέσιμη ως public beta), μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να συνομιλούν και να διαχειρίζονται εύκολα αυτές τις συνομιλίες, ενώ ένα "Issue" πλέον μπορεί να μετατραπεί σε "Discussion". 

  • Like 3
  • Thanks 1