Η εφημερίδα δημοσίευσε το πρώτο μέρος μιας σειράς άρθρων που εξετάζει πώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκόπιμα έσπειρε παραπληροφόρηση σχετικά με τα UFO, προκειμένου να κάνει τους Αμερικανούς να πιστέψουν σε εξωγήινους.
Τα στοιχεία προέρχονται από εσωτερική έρευνα του Sean Kirkpatrick, επικεφαλής του All-domain Anomaly Resolution Office (AARO), ειδικού γραφείου εντός του Πενταγώνου που συστάθηκε για τη διερεύνηση θεάσεων UFO. Ο Kirkpatrick, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, αναφέρει ότι βρήκε αποδείξεις πως η κυβέρνηση "κατασκεύασε στοιχεία για εξωγήινη τεχνολογία" με στόχο να αποσπάσει την προσοχή από πραγματικά μυστικά προγράμματα οπλικών συστημάτων.
Αν και η Wall Street Journal παρουσιάζει τα ευρήματά της ως μια "εκπληκτική νέα εξέλιξη στην ιστορία της πολιτιστικής εμμονής της Αμερικής με τα UFO", στην πραγματικότητα τα γενικά συμπεράσματα δεν αποτελούν κάτι νέο. Επιβεβαιώνουν αυτό που πολλοί επικριτές του αφηγήματος περί UFO υποστηρίζουν εδώ και καιρό: ότι ο μύθος των UFO προέκυψε από μια εκστρατεία παραπληροφόρησης που δημιουργήθηκε από αξιωματούχους του αμυντικού τομέα για να αποκρύψουν πιο επίγεια μυστικά σχετικά με την εθνική ασφάλεια της Αμερικής.
Η έρευνα της Wall Street Journal αποκαλύπτει λεπτομέρειες για διάφορα παράξενα περιστατικά. Ένα συγκεκριμένο επεισόδιο αφορά θέαση UFO σε πυρηνικό καταφύγιο το 1967, που φαίνεται να δείχνει ότι οι προσπάθειες παραπληροφόρησης της κυβέρνησης δεν στόχευαν μόνο το κοινό αλλά και το ίδιο το προσωπικό της. Ο Robert Salas, πρώην λοχαγός της Πολεμικής Αεροπορίας, ηλικίας 84 ετών σήμερα, αναφέρει ότι ως υπεύθυνος του καταφυγίου μια νύχτα ενημερώθηκε από φρουρό για ένα "πυρακτωμένο κοκκινωπό-πορτοκαλί οβάλ" που αιωρούνταν πάνω από την κεντρική πύλη. Λίγο αργότερα, ο Salas ανακάλυψε ότι οι πύραυλοι στην εγκατάσταση είχαν μυστηριωδώς απενεργοποιηθεί.
Μια άλλη αξιοσημείωτη αποκάλυψη αφορά ένα παράξενο έθιμο που επιβαλλόταν στα νέα μέλη εξαιρετικά μυστικών κυβερνητικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με τα ευρήματα του Kirkpatrick, στους νεοεισερχόμενους δίνονταν φωτογραφίες UFO. Αξιωματούχοι που μίλησαν στην εφημερίδα χαρακτήρισαν αυτή την πρακτική ως "τελετουργικό μύησης" που ξέφυγε από τον έλεγχο.
Ωστόσο, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα φαινόμενα που σχετίζονται με τα UFO, είναι εύκολο να βρει κανείς διαφορετικές ερμηνείες για τα γεγονότα. Επρόκειτο πραγματικά για "τελετουργικό μύησης" ή ήταν μέρος μιας εσωτερικής εκστρατείας παραπληροφόρησης σχεδιασμένης να σπείρει σύγχυση και να διατηρήσει το πέπλο μυστικότητας για τα μυστικά προγράμματα, ακόμη και μεταξύ των ίδιων των μελών τους;
Η απλή αλήθεια είναι ότι, όταν πρόκειται για UFO, είναι αδύνατο να εμπιστευτεί κανείς οτιδήποτε προέρχεται από κυβερνητικούς ή πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ίσως είναι καλύτερο να εγκαταλείψει κανείς την προσπάθεια εύρεσης της αλήθειας του ζητήματος, κάτι που, προφανώς, είναι ακριβώς αυτό που θέλει η κυβέρνηση.
-
11
-
4
ΣΧΟΛΙΑ (64)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση