Μια ενδιαφέρουσα υπηρεσία με την ονομασία BAGTAG  εγκαινιάζει η Aegean, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να αποφεύγουν την ουρά στο check-in, κάνοντας οι ίδιοι check-in την αποσκευή τους.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα και από το σπίτι τους μια ηλεκτρονική ετικέτα για την αποσκευή τους, την οποία μετά μπορούν να στείλουν μέσω NFC στο ειδικό αξεσουάρ που ονομάζεται AEGEAN BAGTAG. Με τον τρόπο αυτό ο επιβάτης κερδίζει χρόνο στο αεροδρόμιο, αφού μπορεί να πάει απευθείας στα counter παράδοσης αποσκευών για να σκανάρει και να αφήσει τη βαλίτσα του χωρίς να περιμένει σε κάποια ουρά. Μάλιστα η AEGEAN έχει δημοσιεύσει έναν πίνακα με αεροδρόμια ανά τον κόσμο που διαθέτουν self kiosks, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Η προμήθεια του αξεσουάρ έχει κόστος 80€ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την προμηθευτούν μόνο από το αεροδρόμιο, κατά τη διάρκεια του checkin της επόμενης πτήσης τους. Σύμφωνα με την Aegean, το BAGTAG είναι συμβατό και με άλλες αεροπορικές εταιρείες αφού αποτελεί στην ουσία μια πλατφόρμα. Μερικές από αυτές είναι η Lufthansa, η KLM, η Swiss, η Austrian Airlines, η Qatar και πολλές άλλες. Αν και προϊόν τεχνολογίας, το BAGTAG δεν χρειάζεται μπαταρίες και αντέχει σε όλες τις συνθήκες αεροδρομίου. Υπάρχει ακόμα ασφαλής κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Μέσα από το αναλυτικό βίντεο που δημοσίευσε η Aegean, από τη στιγμή που ένας επιβάτης προμηθευτεί το BAGTAG, υπάρχει μια εύκολη διαδικασία την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει την ηλεκτρονική του ετικέτα και να την περάσει στο BAGTAG. Η όλη διαδικασία γίνεται από την εφαρμογή της Aegean σε smartphones, είτε Android είτε iPhone, με απαραίτητη προϋπόθεση την υποστήριξη NFC από τη συσκευή.

Στις απαραίτητες διευκρινίσεις που συνοδεύουν τη νέα υπηρεσία, η Aegean αναφέρει ότι οι πτήσεις θα είναι διαθέσιμες για check-in των αποσκευών 48 ώρες πριν έως και τη στιγμή που κλείνει το mobile check-in (ανάλογα με το αεροδρόμιο αναχώρησης), ενώ το ηλεκτρονικό Bag Tag μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πτήσεις με ανταπόκριση. Ισχύουν πάντα τα όρια στην ποσότητα αποσκευών ανά επιβάτη καθώς και τα επιτρεπόμενα όρια αποσκευών σύμφωνα με το ναύλο του εισιτηρίου του επιβάτη (Flex, Family, Comfort Flex, Business). 

  • Like 3