Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ υποστηρίζει την συμβουλή της Trend Micro για την απεγκατάσταση του QuickTime, αν βρίσκεται εγκατεστημένο σε υπολογιστή που τρέχει Windows.

Αν και το πρόγραμμα multimedia λειτουργεί κανονικά, η εταιρεία ασφαλείας ανακάλυψε δύο νέες, κρίσιμης σημασίας ευπάθειες στην εφαρμογή, που θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε επιτιθέμενους να πάρουν τον έλεγχο του συστήματος εξ αποστάσεως.

 

Δυστυχώς, η Apple είναι πολύ πιθανό να μην “κλείσει” ποτέ τα δύο αυτά κρίσιμης σημασίας κενά ασφαλείας, αφού η Trend Micro υποστηρίζει ότι η Apple δεν πρόκειται να διαθέσει αναβαθμίσεις ασφαλείας για την έκδοση Windows του προγράμματος, οπότε και λέει πως είναι προτιμότερο να απεγκατασταθεί.

 

Τα καλά νέα είναι ότι η Trend Micro δεν εντόπισε κάποιες ενεργές επιθέσεις που να εκμεταλλεύονται τα συγκεκριμένα κενά ασφαλείας, ωστόσο τόσο η εταιρεία ασφαλείας όσο και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΓΠΑ επισημαίνουν ότι επειδή η Apple εγκατέλειψε το πρόγραμμα QuickTime, είναι πολύ καλύτερο για να παραμείνουν προστατευμένοι οι υπολογιστές των χρηστών να απεγκατασταθεί.

 

Εξάλλου υπάρχουν πολλά εναλλακτικά προγράμματα στα Windows που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ίδια δουλειά. Οι συγκεκριμένες πάντως ευπάθειες δεν επηρεάζουν το QuickTime στους υπολογιστές Mac πάντως, οπότε οι χρήστες του OS X μπορούν να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν κανονικά.

 

Link.png Site: Engadget