Οι hackers ισχυρίζονται πως έχουν στην κατοχή τους 756GB δεδομένων.

Όπως αναφέρει η New York Post, μία ομάδα κυβερνο-εγκληματιών ζητά λύτρα $21 εκατομμύρια από δικηγορική εταιρία στη Νέα Υόρκη, η οποία εκπροσωπεί πασίγνωστους αστέρες όπως η Lady Gaga, η Madonna και ο Elton John. Οι hackers, οι οποίοι πιστεύεται πως είναι μέρος μιας ομάδας που ονομάζεται REvil ή Sodinokibi, ισχυρίζονται ότι έχουν κλέψει 756GB δεδομένων από τους υπολογιστές της Grubman Shire Meiselas & Sacks. Ισχυρίζονται επίσης ότι έχουν στην κατοχή τους συμβόλαια, αρχεία συνομιλιών, αριθμούς τηλεφώνων και διευθύνσεις e-mail.

Η Variety λέει ότι η ομάδα προσπάθησε ήδη να μοιραστεί μία συλλογή από έγγραφα μεγέθους 1GB στην υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων Mega, αλλά ο λογαριασμός τους διαγράφηκε. Μάλιστα, φωτογράφισαν και μέρος του συμβολαίου της Madonna και το έκαναν δημόσια διαθέσιμο. Μία πηγή της Post αναφέρει ότι οι hackers εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι όλοι είχαν στρέψει την προσοχή τους στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η δικηγορική εταιρία η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διαπραγματεύεται με τους hackers, είπε σε δήλωσή της:

Επιβεβαιώνουμε ότι έχουμε πέσει θύματα επίθεσης από hackers. Έχουμε ενημερώσει τους πελάτες και το προσωπικό μας. Έχουμε προσλάβει ειδικούς και εργαζόμαστε όλο το 24ωρο για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα.

Αν η REvil είναι πραγματικά πίσω από την επίθεση, τότε το δικηγορικό γραφείο έπεσε θύμα του ίδιου group που στόχευε νωρίτερα φέτος, την εταιρία συναλλάγματος Travelex. Η ομάδα είχε ισχυριστεί τότε ότι είχε κλέψει 5GB ευαίσθητων δεδομένων, πελατών της Travelex και ζήτησε λύτρα $6 εκατομμύρια, σε αντάλλαγμα για τη μη δημοσίευσή τους στο διαδίκτυο.

  • Thanks 2