Εταιρεία με μακρά παράδοση στον χώρο των συσκευών αποθήκευσης δεδομένων, η Verbatim, από την ίδρυσή της το 1969 έως σήμερα, έχει δείξει ότι προσαρμόζεται στις ανάγκες της εκάστοτε εποχής.

Έτσι, μετά τις δισκέτες, τα CD, DVD και Βlu-ray, τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, τα USB και τους SSD, η Ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε στη φετινή IFA την είσοδό της στον χώρο της 3D εκτύπωσης, με μια ευρεία γκάμα πλαστικών νημάτων – το αντίστοιχο του μελανιού, δηλαδή, για έναν 3D εκτυπωτή.

 

Πιο συγκεκριμένα, ήδη από αυτό τον μήνα θα κυκλοφορήσουν δύο κατηγορίες νημάτων:

  • Το Verbatim PLA (Polylactic Acid), ένα μερικώς διασπώμενο βιο-πολυμερές που προέρχεται από φυτά, δεν είναι εύφλεκτο και η επεξεργασία του από τον εκτυπωτή γίνεται στους 200 με 220 βαθμούς κελσίου.
  • Το Verbatim ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene), ένα υλικό που χρησιμοποιείται αρκετά συχνά στη θερμοπλαστική, είναι ανθεκτικό και πιο εύκαμπτο από το PLA και η επεξεργασία του γίνεται στους 230 με 240 βαθμούς κελσίου.

DSC00802.jpg

Και τα δύο προϊόντα είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις με πάχος 1,75 και 3 χιλιοστά και έρχονται σε πολλά διαφορετικά χρώματα.

 

Επιπλέον, όπως μας εξήγησαν οι άνθρωποι της εταιρείας, η Verbatim, σε συνεργασία με τη Mitsubishi Chemical, πρόκειται να επεκτείνει σύντομα την γκάμα των προϊόντων της με νήματα διαφορετικών χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων, που θα διευρύνουν την γκάμα των αντικειμένων που θα μπορεί κανείς να δημιουργήσει με έναν 3D εκτυπωτή.

 

 

 

DSC00808.jpg

Το πρώτο από αυτά θα είναι το PRIMALLOY, που παράγει αντικείμενα με ελαστική αίσθηση και οι πιθανές του χρήσεις περιλαμβάνουν την «εκτύπωση» αντικειμένων όπως λαβές εργαλείων, ακουστικά, κιάλια, θήκες κινητών και πολλά άλλα.

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt