Το 2016 η κατηγορία των drones είχε θα λέγαμε την iPhone στιγμή της. Αυτή δεν ήταν άλλη από την παρουσίαση του Mavic Pro από την DJI, την κινεζική εταιρεία η οποία έθεσε τα θεμέλια για αυτό που αποκαλούμε σήμερα καταναλωτικό drone. 

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το Mavic Pro αποτέλεσε την κατάλληλη δικαιολογία για πολλούς να αγοράσουν ένα drone, από τη στιγμή που είχε όχι μόνο επιδόσεις που τις είχαμε συνηθίσει από πολύ μεγαλύτερα drones, αλλά κυρίως διαστάσεις οι οποίες το έκαναν απόλυτα φορητό. Το να μπορούμε να βάλουμε στο σακίδιό μας ένα drone, το οποίο διέθετε δυνατότητες που είχαμε δει σε μοντέλα της σειράς Phantom, αποτελούσε όνειρο θερινής νυκτός, όμως το Mavic Pro το έκανε πραγματικότητα.

Έτσι αναμενόμενα, η εμπορική επιτυχία του Mavic Pro ήταν μεγάλη, με την εταιρεία να χτίζει τα επόμενα χρόνια γύρω από το όνομα αυτό μια οικογένεια drones η οποία ξεχωρίζει εκτός από το μέγεθος, για τις δυνατότητές της και την τιμή της, φέρνοντας ακόμα περισσότερους στη συγκεκριμένη κατηγορία. Δύο χρόνια μετά, η DJI είναι έτοιμη να παρουσιάσει τον πραγματικό διάδοχο του Mavic Pro, ο οποίος μάλιστα έρχεται σε δύο εκδόσεις. Το Mavic 2 Zoom είναι ίσως η έκδοση που θα αγοράσουν οι περισσότεροι αφού θα λέγαμε ότι αποτελεί τον πραγματικό διάδοχο του Mavic Pro τουλάχιστον σε ότι αφορά την τιμή. Για να δούμε πως η DJI καταφέρνει να βελτιώσει σημαντικά το δημοφιλέστερο της drone.

Διαβάστε ολόκληρη την παρουσίαση

 

  • Like 3