Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να δώσουμε στη Sony σε ό,τι αφορά τη σειρά των true wireless earbuds της, είναι πως έκδοση με την έκδοση γίνονται ολοένα και καλύτερα.

Έτσι λοιπόν τα φετινά WF-1000XM5 έρχονται με ενδιαφέρουσες βελτιώσεις, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο μοντέλο, τα WF-1000XM4 που είχαν κάνει την εμφάνισή τους δύο χρόνια νωρίτερα, το καλοκαίρι του 2021. Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι κατά πόσο οι βελτιώσεις αυτές αρκούν για να πείσουν το κοινό (όσους επένδυσαν στα WF-1000XM4 αλλά και όσους είχαν την υπομονή να περιμένουν για την επόμενη έκδοση) για την αξία τους, ειδικά μάλιστα που η τιμή τους έχει αυξηθεί κατά €40 σε σχέση με εκείνη των προκατόχων τους (τα €279 έχουν γίνει €319).

Αν κάτι γίνεται ξεκάθαρο με την πρώτη ματιά στα WF-1000XM5 είναι πως η Sony δεν επαναπαύεται σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό τους. Τα WF-1000XM4 άλλωστε άφηναν μπόλικα περιθώρια βελτίωσης τα οποία η ιαπωνική εταιρεία εξάντλησε σε μεγάλο βαθμό με τη νέα τους έκδοση. Τα WF-1000XM5 είναι κατά 25% μικρότερα και 20% ελαφρύτερα σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα, με το βάρος του κάθε ακουστικού μάλιστα να είναι μόλις 5,9 γραμμάρια. Ο σχεδιασμός τους είναι πιο καμπυλωτός αλλά συνολικά καταλαμβάνει λιγότερο όγκο, τόσο στο τμήμα που μπαίνει μέσα στο αυτί (κρατήστε το αυτό, θα επανέλθουμε), όσο και αυτό που εξέχει.

sony-wf1000xm5_12.jpg

Η Sony διαθέτει τα WF-1000XM5 σε δύο χρώματα, ένα γυαλιστερό μαύρο και ένα μπεζ -το οποίο για άγνωστους προς εμάς λόγους, η εταιρεία επιμένει να αναφέρει ως «ασημί» στις προδιαγραφές. Σε αυτό το τελευταίο θα πρέπει να σταθούμε και ο λόγος είναι πως το μπεζ αναδεικνύει πολύ καλύτερα το πανέμορφο design των ακουστικών, δένοντας μάλιστα και άριστα με τα χρυσού χρώματος εξωτερικά μικρόφωνα (τα οποία ναι, παραμένουν χρυσά, αλλά δίχως να μοιάζουν τόσο με βαλβίδες). Σύμφωνοι, το μπεζ βρωμίζει πολύ πιο εύκολα και δεν συγχωρεί σε σχέση με το μαύρο αλλά αν προσέχετε στοιχειωδώς τα gadgets και τις συσκευές σας, αξίζει να το τολμήσετε.

Διαβάστε ολόκληρο το Review

  • Like 1