Τα πάλαι ποτέ κραταιά DVD αρχίζουν σιγά-σιγά και εκλείπουν.

Με ένα σημαντικό ποσοστό φορητών υπολογιστών να έρχεται πλέον χωρίς μονάδα οπτικού δίσκου και ενώ παράλληλα οι βασισμένες στο cloud υπηρεσίες γίνονται ολοένα και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες, ο κόσμος έχει σχεδόν ξεχάσει τα δισκάκια που σχεδόν δύο δεκαετίες πριν εμφανίστηκαν ως η μονάδα του μέλλοντος αντικαθιστώντας το γερασμένο CD.

Έστω λοιπόν ότι το νέο σας laptop δε διαθέτει μονάδα DVD την ίδια στιγμή που τα περισσότερα ράφια της βιβλιοθήκης σας είναι κατειλημμένα από έναν μεγάλο αριθμό πλαστικών θηκών, με τη συλλογή ταινιών σας να κοιτά στα ίσα εκείνη video club. Σε ένα τέτοιο, αρκετά πιθανό σενάριο, τι κάνετε λοιπόν;

Την απάντηση στο ερώτημα αυτό έρχονται να δώσουν τα προγράμματα DVD ripping όπως το WinX DVD Ripper Platinum της Digiarty Software. Χάρη σε αυτά ο χρήστης μπορεί να ψηφιοποιήσει τους δίσκους DVD του, έτσι ώστε να μπορεί να απολαμβάνει το περιεχόμενό τους ακόμα κι αν δε διαθέτει σχετική μονάδα. 

Το περιβάλλον χρήστη του WinX DVD Ripper Platinum παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με εκείνο του WinX HD Video Converter Deluxe οπότε όσοι έχουν χρησιμοποιήσει το δεύτερο, θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους. Αν δεν ανήκετε σε αυτούς, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού είναι αρκετά φιλικό, με ξεκάθαρα μενού και χωρίς περιττές επιλογές.

Σε πρώτη φάση, καλείστε να διαλέξετε την πηγή σας μεταξύ των DVD και ISO. Εν συνεχεία και έχοντας βρει το μέσο που θα μετατρέψετε, θα πρέπει να ορίσετε τον τύπο του εξαγόμενου αρχείου. Η επιλογή γίνεται με τον απλούστερο τρόπο που θα μπορούσε να υπάρξει: σε μία στήλη αριστερά βλέπετε τους διαθέσιμους τύπους αρχείων ανάλογα τη συσκευή και τη χρήση και σε μία δεύτερη δεξιά, τις επιλογές που σας προσφέρονται.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 2
  • Sad 1