Όπως γνωρίζαμε ήδη από τον Αύγουστο, το λανσάρισμα του Uber στη χώρα μας, της δημοφιλούς πλατφόρμας η οποία συνδέει τους οδηγούς ταξί με τους επιβάτες μέσω smartphone, ήταν θέμα χρόνου, και έτσι επίσημα από σήμερα, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη αρχικά για την Αθήνα.

Η Uber ξεκινάει την παρουσία της στην Αθήνα λανσάροντας την υπηρεσία uberTAXI η οποία δε διαφέρει από άλλες που έχουμε ήδη γνωρίσει στη χώρα μας όπως το Taxibeat και μέσω της οποίας ο επιβάτης μπορεί να καλέσει ένα ταξί από το κινητό του τηλέφωνο. Η Uber κυκλοφορεί εφαρμογή και για τις τρεις δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως αυτή του iOS, του Android και των Windows Phone.

 

Η συγκεκριμένη υπηρεσία απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στους επαγγελματίες οδηγούς TAXI με αδειοδοτημένα οχήματα. Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις της για το λανσάρισμα της υπηρεσίας Uber X η οποία είναι και αυτή που έχει συγκεντρώσει τεράστιες αντιδράσεις σε πολλές πόλεις από τους επαγγελματίες του κλάδου αφού δίνεται η ευκαιρία σε όσους είναι κάτοχοι αυτοκινήτου, να επιτελέσουν μεταφορικό έργο. Μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό, το συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής δηλώνει ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει μια τέτοια κίνηση από οποιαδήποτε εταιρεία.

 

Μια επιπλέον διαφορά της Uber από άλλες παρόμοιες υπηρεσίες είναι το γεγονός ότι η πληρωμή κάθε διαδρομής γίνεται αποκλειστικά μέσω PayPal, ή πιστωτικής κάρτας την οποία έχει εισάγει ο επιβάτης στην εφαρμογή, και όχι με τον παραδοσιακό τρόπο των μετρητών.

 

Ο Loïc Amadò, εκπρόσωπος της Uber Greece δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για το ξεκίνημα της πλατφόρμας uberTAXI στην Αθήνα. Το uberTAXI δίνει στον κόσμο μια εύκολη και αξιόπιστη επιλογή για να κινείται στην πόλη.Το uberTAXI ανοίγει την πλατφόρμα και την τεχνολογία της Uber στους επαγγελματίες οδηγούς Ταξί, προσφέροντας περισσότερες επιλογές τόσο σε αυτούς όσο και στους αθηναίους επιβάτες. Με την τάση στις μεταφορές να είναι οι συναλλαγές χωρίς μετρητά, το uberTAXI δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα τους και να προσφέρουν την ποιοτική εμπειρία της Uber στην, γεμάτη ζωή, ελληνική πρωτεύουσα»

 

Ενημέρωση: Η Uber προσφέρει δώρο με κάθε εγγραφή, €5 για μια διαδρομή, με τον κωδικό UBERATHENS14. Η προσφορά ισχύει μέχρι 4/1/2015.

File.png Download: Uber για iPhone | Android | Windows Phone