Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας comScore για το διάστημα 2010-2011 οι χρήστες του Internet προτιμούν ολοένα και λιγότερο τον έλεγχο των email τους μέσω web λόγω της μεγάλης αύξησης χρήσης συσκευών smartphone και tablets. Οι συσκευές αυτές διαθέτουν ενσωματωμένα προγράμματα ανάγνωσης και αποστολής email, τα οποία προτιμούνται σε μεγαλύτερο βαθμό από τις υπηρεσίες Webmail.

 

Η έρευνα αναφέρει ότι για τις ηλικίες 18-24 ετών η μείωση του Webmail έφτασε το 34% ενώ για τις ηλικίες 12-17 ετών το ποσοστό μείωσης είναι 31%. Η μόνη ομάδα ηλικιών που προτιμά να ελέγχει τα email ανοίγοντας τον browser είναι οι ηλικές μεταξύ 45-54 ετών, όπου το Webmail χρησιμοποιείται κατά 15% περισσότερο.

 

Τα προγράμματα ανάγνωσης email στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια, προσφέροντας πλεονεκτήματα έναντι του Webmail όπως καλύτερη αρχειοθέτηση και αποθήκευση των μηνυμάτων, χωρίς όμως αυτά να γίνονται το ίδιο αισθητά το τελευταίο διάστημα. Καθώς τα περισσότερα smartphones και φορητές συσκευές είναι πλέον συνεχώς συνδεδεμένες στο Internet, τα προγράμματα ανάγνωσης email στους υπολογιστές θυμίζουν σε αποτελεσματικότητα το webmail όπως αυτά ήταν πριν από μερικά χρόνια.

 

10mmmx0.jpg

 

Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία δε σημαίνουν προφανώς ότι οι χρήστες στέλνουν λιγότερα email, αλλά αντιθέτως η έρευνα δείχνει ότι η υπηρεσία ευνοείται από τη χρήση της στις φορητές συσκευές. Το mobile email είδε τεράστια ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τα επιχερηματικά μοντέλα Webmail που εφαρμόζονται από τις υπηρεσίες του Gmail και του Hotmail. Μπορεί οι υπηρεσίες αυτές να συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται περισσότερο, όταν όμως η πρόσβαση των χρηστών σε αυτές πραγματοποιείται μέσω τρίτων μεθόδων, αυτό αποτελεί αγκάθι στα έσοδά τους καθώς προβάλλονται λιγότερες διαφημίσεις μέσω web.

 

Link.png Site: neowin.net