Το δημοφιλές site Tripadvisor το οποίο φιλοξενεί χιλιάδες κριτικές στη βάση του που έχουν σχέση με ξενοδοχεία αλλά και άλλους τομείς ενός ταξιδιού, βρίσκεται για μια ακόμη φορά αντιμέτωπο με δικαστική απόφαση αλλά και πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ.

Αυτή τη φορά σειρά έχει η ρυθμιστική αρχή της Ιταλίας, η οποία μετά από μια περίοδο 7 μηνών και μετά από μηνύσεις ομάδας καταναλωτών αλλά και ιδιοκτητών ξενοδοχείων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Tripadvisor απέτυχε να εφαρμόσει τους απαραίτητους ελέγχους για την αποφυγή εσφαλμένων αξιολογήσεων οι οποίες προωθούνται από την ιστοσελίδα ως «αυθεντικές και γνήσιες».

 

Αν και το Tripadvisor έχει στη διάθεση του 90 ημέρες προκειμένου να προτείνει μια λύση, όπως δήλωσαν στελέχη της εταιρείας, θα προχωρήσουν άμεσα σε αμφισβήτηση της απόφασης, ασκώντας έφεση. Σε δήλωση της η εταιρεία αναφέρει ότι «τα συστήματα μας αλλά και όλες οι διαδικασίες τις οποίες ακολουθούμε είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην προστασία των καταναλωτών από κακόβουλες ενέργειες μιας μικρής μειοψηφίας χρηστών».

 

Το 2011 και το 2012, οι αρμόδιες αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν διερευνήσει παρόμοιες καταγγελίες ξενοδόχων για φιλοξενία στην ιστοσελίδα ψεύτικων κριτικών, με την εταιρεία να προχωρά σε απόσυρση του σλόγκαν «κριτικές που μπορείτε να εμπιστεύεστε» καθώς και του ισχυρισμού ότι οι κριτικές γίνονται «από πραγματικούς ταξιδιώτες».

 

Link.png Site: TheNextWeb

Link.png Site: Tripadvisor