Ο VLC, ένας από τους πιο δημοφιλείς media players ανοιχτού κώδικα πρόκειται σύντομα να υποστηρίζει streaming video μέσω του πρωτοκόλλου Bittorrent, καθώς μια ομάδα υποστηρικτών δώρησε $10.000 δολάρια για την υλοποίηση της δυνατότητας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του TorrentFreak, η ομάδα αυτή ήρθε σε επαφή με τους δημιουργούς του VLC και στη συνέχεια δημιούργησε ένα νέο project στην ιστοσελίδα Elance, προσφέροντας $10.000 δολάρια σε προγραμματιστές οι οποίοι θα αναπτύξουν τις απαραίτητες λειτουργίες. Στο παρελθόν έχουν γίνει αντίστοιχες προσπάθειες για streaming video μέσω Bittorrent στο VLC player, αλλά με χαμηλή ποιότητα κώδικα και ελάχιστη υποστήριξη.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να αναλάβει κάποιος προγραμματιστής το έργο είναι να προσθέσει υποστήριξη torrent και magnet αρχείων, επιτρέποντας έτσι τους χρήστες να παρακολουθούν video από torrents μέσω του VLC με πολύ μικρή καθυστέρηση. Τονίζεται μάλιστα ότι η αναπαραγωγή των video θα γίνεται 10 φορές πιο σύντομα απ’ ότι θα χρειαζόταν εάν ο χρήστης περίμενε μέχρι να ολοκληρωθεί η λήψη.

 

Πολύ πιθανό να υπάρχουν media players οι οποίοι προσφέρουν ήδη αυτή τη δυνατότητα, όμως ο VLC είναι από τους λίγους που υποστηρίζουν σχεδόν οποιασδήποτε μορφής video και κατέχει ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών που το χρησιμοποιούν.

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/insider/2013/02/12/vlc-supporters-pledge-10000-to-bring-bittorrent-streaming-to-the-open-source-video-player/[/url]']thenextweb.com