Τι θα λέγατε για ένα έγχρωμο βίντεο σε Full HD ανάλυση από τον χειμώνα του 1896 στη Γαλλία;

Το μικρού μήκους βίντεο με τίτλο “Bataille de boules de neige” (ελληνιστί, χιονοπόλεμος) αποτελεί δημιουργία του Louis Lumiere, ενός εκ των περίφημων αδελφών Lumiere στους οποίους οφείλει την ύπαρξή του ο κινηματογράφος. Τραβήχτηκε το 1896 στη Λυών της Γαλλίας και ουσιαστικά απεικονίζει διάφορους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες να επιδίδονται σε χιονοπόλεμο με φόντο ένα πάλλευκο αστικό σκηνικό.

Το εν λόγω φιλμ λοιπόν περιέλαβε ο Joaquim Campa ο οποίος κατόπιν επεξεργασίας, μας το παρέδωσε με εκπληκτική ποιότητα εικόνας, απίστευτα σταθερή λήψη και καταπληκτικά χρώματα και μάλιστα σε Full HD ανάλυση. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και οι ίδιοι παρακολουθώντας το αρχικό και το τελικό βίντεο, η διαφορά είναι απλά χαοτική, εξάπτοντας παράλληλα τη φαντασία για τα όσα ακόμα θα απολαύσουμε “upscaled” εν καιρώ.

Εντυπωσιακή λεπτομέρεια: ο γνωστός και μη εξαιρετέος χρήστης του Twitter @theiosthanasis, έψαξε και βρήκε ότι 124 χρόνια αφότου γυρίστηκε το φιλμ του Lumiere, δύο από τα κτήρια που διακρίνονται στο παρασκήνιο του βίντεο (στη σημερινή λεωφόρο Albert-Thomas και την οδό Jeanne Koehler) παραμένουν στη θέση τους!

 

  • Like 13