Η JP Morgan διεκπεραιώνει αγοραπωλησίες πελατών της για χρηματοοικονομικά προϊόντα που βασίζονται σε bitcoin, όπως ανέφερε τη Δευτέρα εκπρόσωπος Τύπου της επενδυτικής τράπεζας.

Κι αυτό παρόλο που ο επικεφαλής της, Jamie Dimon, σε ομιλία του την περασμένη εβδομάδα είχε χαρακτηρίσει το κρυπτονόμισμα “απάτη που πρόκειται να καταρρεύσει”.

 

Όπως και άλλες τράπεζες της Street banks, η JPMorgan λειτουργεί ως μεσολαβητής αγοραστών και πωλητών του Bitcoin XBT, ενός προϊόντος του οποίου η αξία συνδέεται άμεσα με το bitcoin. Σύμφωνα πάντως με τον εκπρόσωπο Τύπου, δεν επενδύσει δικά της κεφάλαια στο Bitcoin XBT, ενώ απλώς δρομολογεί ηλεκτρονικά τις εντολές σε πλατφόρμες συναλλαγών.

 

Τα ερωτηματικά για τη σχέση της JPMorgan με το Bitcoin XBT τέθηκαν από το οικονομικό blog Zerohedge, το οποίο εξέφρασε την απορία γιατί η τράπεζα εμπλέκεται σε τέτοιες αγοραπωλησίες, από τη στιγμή που ο Dimon χαρακτήρισε το κρυπτονόμισμα απάτη, δηλώνοντας επίσης πως θα απέλυε “στο δευτερόλεπτο” όποιον υπάλληλο θα έκανε συναλλαγές σε bitcoin.

 

Μετά την ομιλία του Dimon, η τιμή του κρυπτονομίσματος έπεσε σχεδόν στα 3.000 δολάρια από 4.200, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Κίνα έκλεισε μία πλατφόρμα συναλλαγών του. Ωστόσο, την επόμενη εβδομάδα ανέκαμψε μετά το Σαββατοκύριακο, αγγίζοντας τη Δευτέρα τα 4.025 δολάρια.

 

Link.png Site: Reuters