Σημείωσε επίσης ρεκόρ υψομέτρου και μέσης ταχύτητας, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία.

Μόλις δύο μήνες μετά την παρθενική του πτήση, το Spirt of Innovation της Rolls-Royce "έπιασε" τα 623 km/h σε τελική ταχύτητα, καταρρίπτοντας προσωρινά το ρεκόρ ταχύτητας ηλεκτρικών αεροπλάνων. Επίσης, έκανε ρεκόρ μέσης ταχύτητας με 555 km/h σε μία διαδρομή 3 χιλιομέτρων ενώ έκανε και ρεκόρ υψομέτρου φτάνοντας τα 3000 μέτρα (9843 πόδια) σε 202 δευτερόλεπτα. Τα ρεκόρ δεν έχουν ακόμη πιστοποιηθεί, αλλά αν η ταχύτητα των 555 km/h πιστοποιηθεί, το Spirit of Innovation θα ξεπεράσει το τρέχον ρεκόρ των 342 km/h, που κατέχει το Extra 330LE με κινητήρα Siemens, κατά 213 km/h.

Η Rolls-Royce, η εταιρεία αεροσκαφών και όχι η αυτοκινητοβιομηχανία, πραγματοποίησε τις δοκιμές στις 16 Νοεμβρίου. Για την πιστοποίηση των ρεκόρ, έχει υποβάλλει τις δοκιμές της στη Διεθνή Αεροπορική Ομοσπονδία (FAI), τον οργανισμό που είναι υπεύθυνος για τα παγκόσμια ρεκόρ. Εάν επιβεβαιωθεί, οι ταχύτητες θα ήταν αρκετά εντυπωσιακές, δεδομένου ότι το αεροπλάνο έκανε την παρθενική του πτήση μόλις τον Σεπτέμβριο, υποδηλώνοντας ότι με περισσότερο χρόνο, θα μπορούσε να φτάσει ακόμη υψηλότερες ταχύτητες.

Το Spirit of Innovation είναι ένα old-school αεροπλάνο με το σύστημα διεύθυνσης στο πίσω μέρος, την καμπίνα πιεσμένη πολύ προς τα πίσω και σχεδιαστικά φαίνεται να μπορεί να αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες. Τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 400kW (535 HP), 750 volt. Η Rolls-Royce ανέφερε ότι χρησιμοποιεί ένα «πακέτο μπαταριών με τη μεγαλύτερη πυκνότητα ισχύος που έχει συναρμολογηθεί ποτέ στην αεροδιαστημική» με 6480 κυψέλες. 

Τα ηλεκτρικά αεροπλάνα για την ώρα δεν είναι πρακτικά, καθώς οι υπάρχουσες μπαταρίες έχουν 50 φορές μικρότερη ενεργειακή πυκνότητα από τα καύσιμα αεριωθουμένων. Ωστόσο, υπόσχονται πολύ σύντομα ταξίδια, όπως μια εκδρομή 30 λεπτών σε μια κοντινή πόλη. Επίσης, σε αντίθεση με τους μη υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες ICE, οι ηλεκτροκινητήρες διατηρούν την πλήρη ισχύ τους καθώς ανεβαίνει ένα αεροπλάνο, καθιστώντας τους ιδανικούς για απόπειρες ρεκόρ υψομέτρου, όπως δηλαδή μας έδειξε και το Spirit of Innovation.

  • Like 3