Μετά από 10 χρόνια λειτουργίας, η αμφιλεγόμενη υπηρεσία Grooveshark η οποία έδινε τη δυνατότητα σε χρήστες να κατεβάσουν δωρεάν μουσικά κομμάτια, ανακοινώνει το τερματισμό της λειτουργίας της.

Στην ανακοίνωση τους, οι δημιουργοί της ιστοσελίδας επιβεβαιώνουν ότι ο λόγος είναι οι δικαστικές διαμάχες με τις δισκογραφικές εταιρείες και κυρίως το λάθος που πραγματοποίησαν οι ίδιοι με το να μην εξασφαλίσουν τις απαραίτητες άδειες από τους κατόχους των δικαιωμάτων των τραγουδιών.

 

Παράλληλα ενημερωνόμαστε ότι το Grooveshark προχώρησε σε δικαστικό διακανονισμό με κορυφαίες δισκογραφικές εταιρείες προκειμένου να τερματίσει άμεσα τη λειτουργία του, ενώ στην ίδια την ανακοίνωση οι δημιουργοί του αναφέρουν ότι πλέον υπάρχουν πολλές υπηρεσίες όπως το Spotify και το Deezer που δίνουν την εμπειρία στο χρήστη που θέλησαν να δώσουν και αυτοί από την πρώτη στιγμή.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις πιθανόν να έχουν σχέση και με πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου η οποία επέβαλλε πρόστιμο $150.000 για κάθε τραγούδι για το οποίο η υπηρεσία δεν είχε εξασφαλίσει τα απαραίτητα δικαιώματα, με τη δίκη να εξετάζει περίπου 5.000 σχετικές περιπτώσεις.

 

Link.png Site: TheVerge