Η μεγάλη αλλαγή που έχει έρθει τα τελευταία χρόνια στο πως ακούμε μουσική μέσω των υπηρεσιών streaming, έχει φέρει σημαντικές αλλαγές και στη μουσική βιομηχανία με τις ελάχιστες εταιρείες στο χώρο να προσπαθούν να διαφοροποιηθούν προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερους συνδρομητές.

Οι αποκλειστικότητες είναι μέχρι στιγμής η πιο σημαντική διαφοροποίηση που μπορεί να προσφέρει κάποια υπηρεσία όπως αυτή της Apple. Συγκεκριμένα το Apple Music έχει προχωρήσει σε συμφωνίες με καλλιτέχνες όπως ο Frank Ocean, η Taylor Swift, ο Drake και η Katy Perry, προκειμένου αυτοί να διαθέσουν είτε αποκλειστικά είτε για περιορισμένο χρονικό διάστημα, το νέο τους υλικό στην υπηρεσία.
Δημοσίευμα όμως του Bloomberg την Παρασκευή έκανε λόγο για «τιμωρητική διάθεση» του μεγάλου αντιπάλου της Apple, του Spotify το οποίο εμφανίζει πολύ χαμηλά στα αποτελέσματα αναζητήσεων τα τραγούδια των συγκεκριμένων καλλιτεχνών ενώ δεν περιλαμβάνει κανένα τραγούδι τους σε λίστες μουσικής που προωθεί.

 

Με χθεσινή του απάντηση, το Spotify δηλώνει κατηγορηματικά ότι το δημοσίευμα του Bloomberg είναι λανθασμένο αφού δεν ακολουθεί τέτοιες τακτικές και αναφέρει για ακόμη μια φορά την αντίθεσή του με τις διάφορες αποκλειστικότητες που δεν επιτρέπουν στο κοινό να ακούει τη μουσική που επιθυμεί. Παρόμοια τακτική μ' αυτή της Apple, ακολουθεί και το Tidal που διαθέτει αποκλειστικά για streaming το νέο άλμπουμ της Beyonce, δίνοντας όμως τη δυνατότητα αγοράς του από το iTunes και άλλες υπηρεσίες.

 

Link.png Site: SlashGear