Η εισβολή των Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία επηρεάζει πλέον όλες τις δραστηριότητες και κάθε βιομηχανικό τομέα, είτε πρόκειται για το εμπόριο, είτε για την ενέργεια, τα τρόφιμα, τον αθλητισμό ή την τεχνολογία. Τώρα, μαθαίνουμε ότι θα επηρεάσει και την έκθεση στο συνέδριο Mobile World Congress 2022 που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα TechCrunch και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η διοργανώτρια αρχή GSMA σκοπεύει να αποκλείσει από την έκθεση που θα ξεκινήσει στις 28 Φεβρουαρίου τις Ρωσικές εταιρείες. Αν και η GSMA δεν κατονόμασε ποιες εταιρείες θα αποκλειστούν, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει Ρωσικό περίπτερο όπου θα εκτίθενται προϊόντα εταιρειών Ρωσικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της GSMA, John Hoffman, δεν υπάρχουν «σχέδια για την ακύρωση ή την αναβολή του συνεδρίου MWC 2022» ωστόσο στην ιστοσελίδα της, η GSMA αναφέρει ότι θα τιμήσει όλες τις «κυρώσεις και πολιτικές» που έχουν στόχο τη Ρωσία. «Ορισμένες εταιρείες περιλαμβάνονται στη λίστα κυρώσεων» πρόσθεσε ο κ. Hoffman. Τα μέτρα επιτρέπουν τις φορητές συσκευές, αλλά μόνο εφόσον δεν σχετίζονται με Ρωσικούς κρατικούς οργανισμούς και θυγατρικές.

Όπως συμβαίνει στις εμπορικές εκθέσεις, όλες οι εταιρείες, μεταξύ των οποίων και οι Ρωσικές όπως ο πάροχος VimpelCom μπορούν να αγοράσουν αποκλειστικό εκθεσιακό χώρο για να έχουν τη δική τους παρουσία στην έκθεση. Η βασική απαγόρευση θα επηρεάσει πρωτίστως εκείνες τις εταιρείες που βασίζονται στο Ρωσικό Περίπτερο για να έχουν παρουσία στην έκθεση.

Οι απαγορεύσεις έρχονται την ώρα που η τεχνολογία αποτελεί ολοένα και περισσότερο πεδίο μάχης για τη Ρωσία και τους δυτικούς αντιπάλους της. Το Facebook και το Twitter ήδη έχουν λάβει μέτρα για την προστασία των Ουκρανών και εκείνων που παρακολουθούν τις Ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις. Η Ρωσία, με τη σειρά της, περιόρισε τη πρόσβαση στο Facebook ως αντίποινα για τις ενέργειες της Αμερικανικής εταιρείας που περιορίζουν τα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης. 

  • Like 2
  • Confused 2