Στην μεγαλύτερη ίσως επίθεση που δέχτηκε από την ημέρα έναρξης λειτουργίας του, το Godaddy.com μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες hosting στον κόσμο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

Η "επίθεση" μέσω DDoS ξεκίνησε τουλάχιστον πριν 4 ώρες, προκάλεσε προβλήματα στους DNS servers της εταιρείας με αποτέλεσμα την αδυναμία πρόσβασης σε εκατομμύρια sites που φιλοξενούνται στους servers του Godaddy η ακόμα και σε άλλες εταιρείες. Η κεντρική σελίδα του GoDaddy εξακολουθεί μέχρι αυτή τη στιγμή να μην είναι προσβάσιμη από ένα μεγάλη μερίδα του κόσμου.

 

Η GoDaddy μέσω του επίσημου λογαριασμου που διατηρεί στο Twitter ενημέρωσε αρχικά ότι γνωρίζουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και «δουλεύουν για την επίλυση του» ενώ στη συνέχεια προσέθεσε ότι έχουν λάβει ένα πολύ μεγάλο αριθμό παραπόνων μέσω email χωρίς όμως να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την επαναφορά των υπηρεσιών.

 

Αν και αρχικά η επίθεση αποδόθηκε στους hacker των Anonymous, η ομάδα μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter αποποιήθηκε κάθε ευθύνη σχετικά με το περιστατικό.

 

ccs-39041-0-97880100-1347312529_thumb.jpg

 

Ενημέρωση 02.40: Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της GoDaddy, όλες οι υπηρεσίες αλλά και η πρόσβαση στην κεντρική σελίδα έχουν σχεδόν αποκατασταθεί. Επίσης προσθέτει ότι ακόμα ερευνούνται οι λόγοι που οδήγησαν στην πολύωρη διακοπή.

 

Link.png Site: @GoDaddy Twitter