Αναπόφευκτα, η χρήση του Διαδικτύου μας έχει αναγκάσει να πραγματοποιούμε εγγραφή σε πολλούς ιστότοπους, που τις περισσότερες φορές ίσως να χρησιμοποιούμε τον ίδιο κωδικό ο οποίος είναι εύκολος όπως μια λέξη ή μια σειρά αριθμών.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο SplashData, ο οποίος κάθε χρόνο εκδίδει λίστα με τα πράγματα που δεν έχουν αλλάξει κατά τη διάρκεια του έτους, περίπου το 2,2% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν κωδικό στο Διαδίκτυο, κάνουν χρήση ενός από τους παρακάτω 25 κωδικούς.

 

post-170815-0-36329700-1421919540.png

 

Ο πιο απλοϊκός και ταυτόχρονα συχνά χρησιμοποιούμενος κωδικός είναι το "12345", οι λέξεις "password" και "qwerty" ενώ οι λέξεις "Batman" και "dragon" είναι φετινές προσθήκες, με τη δεύτερη να είναι επιρροή από τη δημοφιλή σειρά "Game of Thrones".

 

Αυτού του είδους οι κωδικοί είναι πολύ εύκολο να βρεθούν σε ολοένα και περισσότερους ιστότοπους, με το SplashData να προτείνει την εισαγωγή κωδικού με τουλάχιστον 8 χαρακτήρες συνδυαστικά με νούμερα, γράμματα αλλά και σύμβολα, ενώ είναι πολύ σημαντικό να μη χρησιμοποιείται ο ίδιος κωδικός σε περισσότερες από μια ιστοσελίδες.

 

Ο ιστότοπος Buffer Open προτείνει τη χρήση pass phrases, όπως απεικονίζεται στο παρακάτω meme από το xkcd.

 

password_strength.png

 

Link.png Site: Engadget | Blog GSMArena