Η εταιρεία Nippon Electril Glass με έδρα την Ιαπωνία παρουσίασε στην έκθεση FPD Internation 2011 το «αόρατο γυαλί», μια τεχνολογία που φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει τις αντανακλάσεις στο γυαλί.

 

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, η διαφορά του γυαλιού που αναπτύσσει η εταιρεία με ένα κανονικό γυαλί είναι αρκετά μεγάλη στο θέμα των αντανακλάσεων κάτι που μπορεί να βρει εφαρμογή στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων και των tablets που αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες σε εξωτερικούς χώρους. Για να επιτευχθεί το «αόρατο γυαλί», η Nippon τοποθετεί μια ειδική επίστρωση σε κάθε πλευρά του γυαλιού με αποτέλεσμα το 99.5% του εισερχομένου φωτός να περνάει από το ενισχυμένο γυαλί και μόνο το 0.5% να αντανακλάται πάνω σ' αυτό. Στα κοινά γυαλιά που γνωρίζουμε όλοι, το 92% του φωτός διαπερνά το γυαλί και το υπόλοιπο 8% αντανακλάται πάνω σ' αυτό.

 

glass.jpg

post-39041-0-05732000-1320104926_thumb.jpg

 

Για την παρουσίαση στην έκθεση, η Nippon χρησιμοποίησε δύο επιφάνειες, καθεμία από τις οποίες αποτελούνταν από 30 και περισσότερα ειδικά στρώματα, με πάχος που μετριέται σε νανόμετρα.

 

Link.png Site: TechOn