Στην εποχή του IoT, έξυπνες γίνονται και οι οδοντόβουρτσες μας, με την Oral-B να έχει παρουσιάσει ήδη μια παρόμοια οδοντόβουρτσα πριν δύο χρόνια, και φέτος στη MWC να επιστρέφει με την Genius.

Η Oral-B Genius ξεχωρίζει από το προηγούμενο μοντέλο κυρίως εξαιτίας της τεχνολογίας Position Detection, η οποία χρησιμοποιεί τους ενσωματωμένους αισθητηρες κίνησης που ενσωματώνει η οδοντόβουρτσα και σε συνδυασμό με την εμπρόσθια κάμερα του smartphone, εντοπίζει τα σημεία των δοντιών που δεν έχουμε δώσει ιδιαίτερη προσοχή και μας ενημερώνει κατάλληλα.

 

Ανάλογα με το πόσο ικανοποιητικό ήταν το πλύσιμο των δοντιών μας, η εφαρμογή της Oral-B για το iPhone και το Android, εμφανίζει το σκορ μας αλλά και τη θέση μας στα charts όχι μόνο συγκριτικά με άλλα μέλη της οικογενείας μας αλλά και με άλλους κατόχους της οδοντόβουρτσας απ' όλοκληρο τον κόσμο. Στα χαρακτηριστικά της Genius περιλαμβάνεται και μια νέα λειτουργία με την ονομασία Pro-Clean κατά την οποία γίνεται πολύ πιο αποτελεσματικό βούρτσισμα με 3,000 κινήσεις ανά λεπτό. Παράλληλα οι ειδικοί αισθητήρες εντοπίζουν πότε ασκείται μεγαλύτερη από το επιτρεπτό δύναμη στα δόντια, και μειώνουν αυτόματα τις στροφές της κεφαλής προκειμένου να αποφευχθούν τραυματισμοί.

 

P1060480.jpg

 

Στο χώρο της Oral-B μπορέσαμε να δοκιμάσουμε την Genius, κάτι που μας έδωσε και μια πολύ καλύτερη αίσθηση βουρτσίσματος των δοντιών μας από την παραδοσιακή οδοντόβουρτσα. Ενδεικτικό είναι ότι η όλη διαδικασία διαρκεί 2.30 λεπτά όπως προτείνουν οι περισσότεροι οδοντίατροι, όταν ο μέσος όρος βουρτσίσματος σύμφωνα με έρευνα της Oral-B διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό.

 

Στη συσκευασία θα περιλαμβάνεται επιπλέον μια θήκη για τη στήριξη του κινητού μας στον καθρέπτη ενώ η αυτονομία της Oral-B Genius φτάνει τις 12 ώρες. Αναμένεται στην αγορά από τον Ιούλιο με τιμή €220 για την απλή έκδοση και στα €280 στην οποία περιλαμβάνεται και το κιτ ταξιδιού.

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt