Μία νέα πιστοποίηση ανακοινώθηκε από το HDMI Group (HDMI Licencing), που θα εξασφαλίζει ότι τα καλώδια HDMI 2.0 μπορούν πράγματι να προσφέρουν 18Gbps bandwidth, όσο δηλαδή απαιτείται για video ανάλυσης 4K καθώς και για HDR.

Επειδή ανακαλύφθηκε ότι αρκετά καλώδια που βρίσκονται στο εμπόριο δεν υποστηρίζουν video 4K, η νέα πιστοποίηση HDMI Premium Cable Certification θα αντιμετωπίζει το ζήτημα σύμφωνα με το HDMI Group. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι κατασκευαστές καλωδίων, θα πρέπει να αποστείλουν τα καλώδια τους για αξιολόγηση για να λάβουν την σχετική πιστοποίηση (τα καλώδια που έχουν την πιστοποίηση θα διαθέτουν αυτοκόλλητο με το σχετικό λογότυπο).

 

Τα καλώδια επίσης θα πρέπει να περάσουν και ορισμένες δοκιμές που αφορούν σε ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές, για να εξασφαλιστεί ότι θα λειτουργούν χωρίς πρόβλημα όταν βρίσκονται κοντά σε ασύρματες συσκευές.

 

Οι δοκιμές και οι αξιολογήσεις ξεκινούν από αυτόν τον μήνα και τα πρώτα καλώδια με την σχετική πιστοποίηση θα είναι διαθέσιμα από τις αρχές του 2016.

 

Link.png Site: NextPowerUp