Το Oculus RiFT στις αρχές του 2016 θα προσπαθήσει να οδηγήσει τους χρήστες σε μία άλλη πραγματικότητα, εφόσον διαθέτουν τον κατάλληλο υπολογιστή. Ο Brendan Iribe, CEO της Oculus είπε στο Re/code ότι ένα κατάλληλο PC μαζί με το headset θα κοστίζει περίπου $1500.

"Κοιτάζουμε την τιμή συνολικά, αν πρέπει να βγείτε έξω και πραγματικά χρειάζεται να αγοράσετε ένα νέο υπολογιστή και σκοπεύετε να αγοράσετε το RiFT... το πολύ, πολύ θα βρίσκεστε σε αυτό το επίπεδο τιμής των $1500" είπε. Παρόλα αυτά δεν αποπειράθηκε να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση για το κόστος του RiFT ως stand-alone συσκευή. Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν οι προτεινόμενες προδιαγραφές PC για το Oculus RiFT και πράγματι, μιλάμε για ένα αρκετά ισχυρό υπολογιστή.

 

Ο Chief Architect ωστόσο της Oculus, Atman Binstock είπε κάτι ενθαρρυντικό, ότι αυτές οι προδιαγραφές θα ισχύουν για την διάρκεια ζωής του RiFT και πως με τον καιρό, η τιμή των υπολογιστών με τις κατάλληλες προδιαγραφές θα μειώνεται.

 

Ο Brendan Iribe στο Re/code υποστήριξε το ίδιο, και επισήμανε ότι θα ήθελε να δει το συνολικό κόστος να πέφτει κάτω από τα $1000. Η τιμή των προηγούμενων developer kits του RiFT -και αναφερόμαστε μόνο στο VR headset, και όχι στο PC- βρισκόταν γύρω από τα $350.

 

Link.png Site: Engadget