Η FLIR Systems, αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην σχεδίαση και κατασκευή θερμογραφικών καμερών υπέρυθρου φάσματος και αν περιμέναμε από μία εταιρεία να παρουσιάσει την πρώτη θερμική action camera στον κόσμο, αυτή δεν θα ήταν άλλη από την FLIR.

Η FLIR DUO είναι η πρώτη κάμερα του είδους που κατασκευάστηκε για χρήση σε συνδυασμό με drone και διαθέτει δύο αισθητήρες, έναν κανονικό, visible sensor ανάλυσης 1920 x 1080 pixels και έναν θερμικό αισθητήρα (thermal image sensor) ανάλυσης 160 x 120 pixels.

 

Οι δύο κάμερες λειτουργούν παράλληλα και επομένως ο χρήστης μπορεί να εκμεταλλευτεί την δυνατότητα Picture-in-Picture για να έχει πληρέστερη εικόνα για το θέμα που τραβάει. Επίσης, μπορεί να τοποθετήσει την μία εικόνα –π.χ από την κανονική κάμερα- πάνω στην άλλη (overlay) από τον δεύτερο αισθητήρα για την καλύτερη κατανόηση της εικόνας. Η κάμερα εξοπλίζεται με HDMI έξοδο video, με microUSB και με SD card slot.

 

P1090724.jpg

 

Πέρα από το σύστημα FLIR Duo, η εταιρεία παρουσίασε και το σύστημα FLIR Duo R, που περιλαμβάνει καλιμπραρισμένες ραδιομετρικές μετρήσεις θερμοκρασίας για λεπτομερή ανάλυση της αναπτυσσόμενης θερμοκρασίας. Το κόστος της FLIR Duo είναι $999,99 ενώ το κόστος της FLIR Duo R είναι $1299,99.