Μία ομάδα ερευνητών και σχεδιαστών από την Ιαπωνία κατασκεύασαν ένα φουσκωτό ηλεκτρικό σκούτερ, κατάλληλο για όσους μετακινούνται καθημερινά, είτε σε μικρές αποστάσεις είτε χρησιμοποιώντας μέσα συγκοινωνίας.

Το σκούτερ είναι ελαφρύ και αρκετά μικρό όταν είναι ξεφούσκωτο, ώστε να χωράει σε ένα συνηθισμένο σακίδιο πλάτης. Το ηλεκτρικό σκούτερ ονομάζεται Poimo (Portable and Inflatable Mobility) και μπορεί να φουσκώσει ώστε να είναι έτοιμο να το οδηγήσεις σε λιγότερο από ένα λεπτό, χρησιμοποιώντας μία ηλεκτρική τρόμπα. Στο ένα λεπτό βέβαια δεν συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος που θα χρειαστείς για να συνδέσεις την τρόμπα, τους τροχούς, τον κινητήρα και την μπαταρία.

Σε αντίθεση με άλλα ηλεκτρικά σκούτερ που είναι διαθέσιμα για ενοικίαση από εταιρίες όπως η Bird και η Lime, το Poimo έχει τέσσερις τροχούς για αυξημένη σταθερότητα, τοποθετώντας παράλληλα τον αναβάτη σε μία αρκετά άνετη θέση. Σχεδιασμένο για να κινείται τόσο στο πεζοδρόμιο όσο και σε βοηθητικούς δρόμους.

Αν και το Poimo είναι ένα πρωτότυπο σχέδιο, η ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, το στούντιο σχεδιασμού Takram και ο ερευνητικός οργανισμός Mercari R4D, δημοσίευσαν ένα βίντεο που δείχνει το σκούτερ να κινείται στους δρόμους της πόλης με αρκετά γρήγορο ρυθμό. Για την ώρα δεν υπάρχει πληροφόρηση για το πότε αυτό θα γίνει εμπορικά διαθέσιμο ή ποιο θα είναι το κόστος του, αν και όπως όλα δείχνουν, αυτή θα είναι η τελική του σχεδίαση.

Η ομάδα αναφέρει πως η τελική έκδοση του Poimo θα είναι ακόμη πιο ελαφριά και φορητή. Οι χρήστες μάλιστα θα μπορούν να προσαρμόσουν το θερμοπλαστικό σώμα πολυουρεθάνης σε διαφορετικά σχήματα, για να ταιριάξει απόλυτα στον τρόπο οδήγησης που επιθυμούν.

  • Haha 17
  • Confused 1