Στην εποχή του IoT, ακόμα και ένα κολάρο κατοικίδιου ζώου γίνεται έξυπνο, με την ελληνική ομάδα Kyon να παρουσιάζει το ομώνυμο wearable στη CES.

Ενσωματώνοντας μια σειρά από 9 διαφορετικούς αισθητήρες, το Kyon ενημερώνει τον κάτοχο του τετράποδου του φίλου μεταξύ άλλων για τη θερμοκρασία του αλλά και για την ακριβή του θέση μέσω δέκτη GPS που ενσωματώνει. Όλες οι πληροφορίες εμφανίζονται με όμορφα διαγράμματα στην εφαρμογή για smartphone ενώ μέσα από αυτή μπορεί να οριστεί μια περίμετρος την οποία αν το κατοικίδιο ζώο την ξεπεράσει, άμεσα ο κάτοχός του θα ενημερωθεί στο smartphone του για να πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Σε ότι αφορά τον ακριβή εντοπισμό της θέσης του ζώου, αυτή θα παρέχεται μέσω μηνιαίας συνδρομής $5 και χωρίς την ανάγκη εισαγωγής κάποιας sim.

 

Οι δυνατότητές του Kyon δε σταματάνε εδώ αφού η ομάδα δημιουργίας του έχει αναπτύξει αλγορίθμους που παρατηρούν τη συμπεριφορά του κατοικιδίου και στέλνουν ειδοποιήσεις σε περίπτωση που παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα όπως ασταθής κίνηση ή προβληματικός ύπνος που αποκλίνουν από την καθημερινή συμπεριφορά του,.Η αυτονομία του φτάνει τον ένα μήνα ενώ η φόρτισή του γίνεται ασύρματα.

 

P1090422.jpg

 

Για την ώρα το Kyon είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας με τιμή $249, σε 7 διαφορετικά χρώματα και σε τρία μεγέθη, ενώ η κυκλοφορία του αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο.