Αυτή την περίοδο, η Εικονική Πραγματικότητα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο αγορές, την χαμηλού κόστους, και χαμηλότερης ποιότητας phone-powered εμπειρία, με συσκευές όπως το Gear VR της Samsung, και την high-end, ακριβή, PC-powered και PC-wired εμπειρία, με συσκευές όπως το Oculus RiFT ή το ανταγωνιστικό HTC Vive.

Στην σκηνή του Oculus Connect 3, ο Mark Zuckerberg δήλωσε ότι καμία από τις δύο αγορές δεν είναι αρκετά καλή για το μέλλον της πλατφόρμας. Η Εικονική Πραγματικότητα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, ασύρματη και φορητή.

 

Από το συνέδριο Oculus Connect 3, ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι η Oculus έχει στα σκαριά ένα νέο εγχείρημα, και ετοιμάζει ένα νέο VR headset που θα επεκτείνει την προσφορά της εταιρείας –ήδη υπάρχει ένα πρωτότυπο που σχεδιάστηκε για να συμπληρώσει το κενό μεταξύ του high-end RiFT και το φορητού Gear VR και η Oculus δεν δίστασε να το δείξει στον κόσμο.

 

Το νέο VR headset της εταιρείας έχει την κλασική “μάσκα” του RiFT αλλά δεν διαθέτει τις… καλωδιώσεις. Αντίθετα, στο πίσω μέρος του υπάρχει κάποιο σύστημα υπολογιστή. Όπως είπαμε, αν και η ανάπτυξη του VR headset βρίσκεται στα αρχικά στάδια και η Oculus δεν έχει ακόμα βρει… όνομα για το πρωτότυπο, το συγκεκριμένο VR headset ενδεχομένως θα δημιουργήσει μία τρίτη κατηγορία για την εικονική πραγματικότητα, μία οικονομική, φορητή και προσβάσιμη αλλά παράλληλα υψηλής ποιότητας εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.

 

Link.png Site: Engadget