Μια βιογραφική ταινία για τον αμφιλεγόμενο δισεκατομμυριούχο Elon Musk βρίσκεται σε εξέλιξη από την A24 films, με τον Darren Aronofsky να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία.

Το σενάριο θα βασίζεται στην πρόσφατη εγκεκριμένη βιογραφία του Musk από τον Walter Isaacson. 

Το βιβλίο του Isaacson αντιμετώπισε έντονες προσφορές από στούντιο και κινηματογραφιστές πριν η A24 αποκτήσει τελικά τα δικαιώματα. Ο Aronofosky, γνωστός για σουρεαλιστικές ταινίες όπως το "Ρέκβιεμ για ένα όνειρο" και ο "Μαύρος κύκνος", φέρνει τη δική του καλλιτεχνική ματιά στο έργο. 

Ο Musk έγινε γρήγορα γνωστός στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ως ιδρυτής της SpaceX και πρώτος επενδυτής της Tesla. Τελικά έγινε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ παράλληλα απέκτησε φήμη ως πρωτοπόρος της τεχνολογίας, με την Tesla να αποτελεί ίσως τον κύριο λόγο μετάβασης από τους βενζινοκινητήρες στην ηλεκτρική εποχή.

Πιο πρόσφατα, η αμφιλεγόμενη αγορά του Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια και οι ραγδαίες αλλαγές στην πλατφόρμα κράτησαν τον Musk στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και όχι μόνο. Παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με την καθαρή του αξία να εκτιμάται σε πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Aronofosky αποτελεί μια εμπνευσμένη επιλογή για να απεικονίσει την αδυσώπητη ορμή και το ανορθόδοξο όραμα του εκκεντρικού Musk. Οι ταινίες του σκηνοθέτη συχνά επικεντρώνονται σε εμμονικούς, προβληματικούς χαρακτήρες που ξεπερνούν τα όρια. 

Η βιογραφική ταινία πιθανότατα θα παρακολουθήσει τη διαδρομή του Musk από τα πρώτα επιχειρηματικά του εγχειρήματα μέχρι την ιδιότητά του είτε ως ήρωα είτε ως «παράξενου» ή και «επικίνδυνου» ανάλογα με την οπτική γωνία του καθενός για τις προσωπικότητες της τεχνολογίας. Ο ίδιος ο Musk καλωσόρισε την είδηση, αποκαλώντας τον Aronofsky "έναν από τους καλύτερους" για να δραματοποιήσει την αλματώδη άνοδό του.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το ποιος θα μπορούσε ενδεχομένως να υποδυθεί τον Musk στη μεγάλη οθόνη. Η διανομή των ρόλων θα προκαλέσει έντονες συζητήσεις και ίσως μια αντισυμβατική επιλογή όπως ο Joaquin Phoenix χωρίς να δίνεται έμφαση στην εμφάνιση, θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει τις ιδιομορφίες του Musk.

Το σίγουρο είναι ότι η βιογραφική ταινία θα προσελκύσει τεράστια προσοχή, δεδομένου ότι ο Musk βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Εκατομμύρια λατρεύουν το όραμά του ή απεχθάνονται τον εγωισμό του. Αυτή η πολωτική φιγούρα ήταν γραφτό να γίνεται ταινία στο Χόλιγουντ.

  • Like 1
  • Sad 1