Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλημέρα !!

Έκλεισα 7 μέρες σε ξενοδοχείο του πόρου στο ασκελι, όσοι έχετε πάει θέλω να με βοηθήσετε, θα χρειαστώ αμάξι ; αν ναι πως είναι πιο οικονομικά από Πειραιά με καράβι η οδικός ;

Απ την αλλη μπορώ να νοικιάσω γουρούνα.. αλλά σε τι τιμές παίζουν;

Εν ολίγης θέλω φουλ βοήθεια να μου προτείνετε μαγαζιά παραλίες κτλπ

Θα είμαστε ένα ζευγάρι 23 ετών ακούμε κύριος ελληνική μουσική και θα είναι οι πρώτες διακοπές που θα κανουμε μαζί HELP!

Δημοσ.

Απο Ασκελη για να πας κέντρο του νησιού θες μεταφορικό μέσο. Τα ATV θα τα βρεις απο 25+ και scooter από 20+. Αν μπορέσεις να φέρεις αμάξι θα είσαι οκ αλλά να ξέρεις οτι στο κέντρο του νησιού το parking είναι θέμα με αμάξι. Όσο για το κόστος μεταφοράς οδικώς η με πλοίο ειναι μια η άλλη.

Δημοσ.

Αντε ρε φίλε. Ωραίο νησί για ζευγαροδιακοπες.

Λοιπόν έχουμε και λέμε.

Υπάρχουν λεωφορεία που φεύγουν από Αθήνα και σε αφήνουν στον Γαλατα. Για να περάσεις απέναντι στον Πόρο έχει φερυ μποτ και βάρκες.

Υπάρχουν τα μεγάλα πλοία της γραμμής που πάνε κατευθείαν Πορο και υπάρχουν και τα ιπτάμενα δελφίνια (flying Dolphins) που σε αφήνουν στον πορο.

Η πιο οικονομική λύση είναι το λεωφορείο αλλά εγώ το θεωρώ λίγο ταλαιπωρία. Η πιο ακριβή λύση είναι τα δελφίνια αλλά είναι και τα πιο γρήγορα. Πρέπει να δεις και λίγο τα δρομολόγια να δεις τι σε βολεύει. Προσωπικά προτιμώ το μεγάλο πλοίο. Τα δρομολόγια έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια λόγο κρίσης αλλά νομίζω υπάρχει ακόμα τουλάχιστον ένα την ημέρα.

Τώρα το ασκελι που λες είναι λίγο μακριά από το λιμάνι. Έχει λεωφορεία για να πας. Τα οποία νομίζω φεύγουν από εκεί που είναι οι βάρκες αλλά καλύτερα ρώτα γιατί πάνε χρόνια.

Συνεχίζω δεύτερο ποστ. Για να μετακινηθεις στο νησί καλύτερα είναι παπάκι ή σκούτερ. Αυτοκίνητο θα σου πάει ακριβά αν το νοικιασεις εκεί. Το πάρκινγκ είναι λίγο δύσκολο. Επίσης με τα πόδια για το την πόλη μέσα. Παρά πολύ ωραία βόλτα είναι να περπατήσεις το βράδυ δίπλα στην θάλασσα από την μία άκρη της πόλης σχεδόν από το στρατόπεδο του ναυτικού μέχρι τον Σταύρο (ένα εκκλησάκι δίπλα στην θάλασσα). Η το πρωί κάνεις βόλτες πιο μέσα στα μαγαζιά ή πας πάνω στο ρολόι. Πάρε και κανα μπακλαβαδακι από τον Βεσσαλα.

• Like 1
Δημοσ.

Από κλαμπομαγαζα έχει πολλά και από κάποια ώρα και μετά όλα παίζουν ελληνική μουσική και κατά τα ξημερώματα νησιωτικα. Είναι ένα πολύ ωραίο εκτός πόλης πριν φτάσεις νομίζω στο ασκελι που αλλάζει χίλια ονόματα κάθε χρόνο Αλλά αν πεις ότι ψάχνεις το κάποτε Σιροκο θα το βρεις.

Από φαγαδικα έχει πολλά. Τα σουβλατζιδικα είναι νομίζω όλα μια χαρά. Και οι ταβέρνες σε γενικές γραμμές οκ. Έχει κρεπερι, παγωτατζιδικα και διάφορα άλλα. Έχει και σινεμά αν θέλετε.

Από παραλίες έχει πολλές. Είναι μία πάρα πολύ ωραία που λέγεται μοναστήρι γιατί όντως έχει μοναστήρι εκεί. Είναι το τέρμα της γραμμής του λεωφορείου. Να κατσετε να φάτε cheesecake στο καφενεδακι του μοναστηριου (ελπίζω να λειτουργεί ακόμα).

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γνωρίζουμε πόσα είναι τα διόδια πάνω κάτω από Αθήνα για γάλατα; Για να υπολογίσω αν θα πάω με πλοίο από Πειραιά η αν θα πάω με ferry από γαλατα !!

Δημοσ.

εχει μονο διοδια στην κορινθο. 3 ευρω ειναι νομιζω περιπου. το φερυ μποτ απο γαλατα θα για να βαλεις αυτοκινητο δεν θυμαμαι ποσο παει.

Δημοσ.

την άλλη βδομάδα πάμε κρουαζιέρα. Μύκονο και Σαντορίνη, σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι :-D

Μύκονο, Κουσάντασι, Πάτμο, Ηράκλειο, Σαντορίνη. Από 4-5 ώρες σε κάθε μέρος. Μόνο Σαντορίνη έχω πάει, οπότε εκεί ξέρω πώς θα περάσω το 5ωράκι μου. Για τα υπόλοιπα, αν υπάρχει καμιά πρόταση για κάτι συμπαθητικό που μπορεί να κάνει κανείς σε 5 ώρες, ευπρόσδεκτη. Δεν ψήνομαι για πολύ τρέξιμο φαση, για χαλαρουίτα πάω, αμαλάχει την αράζω και στο τελευταίο κατάστρωμα και πίνω τα μοχίτα μου και χαζεύω απλά την θάλασσα, αλλά λέμε τώρα :)

Επίσης, αν τελικά χάσουμε το κτελ που φεύγει από Πειραιά απευθείας για Σαλλλονίκη, πώς πάμε από Πειραιά για Πεδίο του Άρεως για να πάρουμε το επόμενο κτελ;

Φχαριστώωωω :);

Δημοσ.

την άλλη βδομάδα πάμε κρουαζιέρα. Μύκονο και Σαντορίνη, σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι :-D

Μύκονο, Κουσάντασι, Πάτμο, Ηράκλειο, Σαντορίνη. Από 4-5 ώρες σε κάθε μέρος. Μόνο Σαντορίνη έχω πάει, οπότε εκεί ξέρω πώς θα περάσω το 5ωράκι μου. Για τα υπόλοιπα, αν υπάρχει καμιά πρόταση για κάτι συμπαθητικό που μπορεί να κάνει κανείς σε 5 ώρες, ευπρόσδεκτη. Δεν ψήνομαι για πολύ τρέξιμο φαση, για χαλαρουίτα πάω, αμαλάχει την αράζω και στο τελευταίο κατάστρωμα και πίνω τα μοχίτα μου και χαζεύω απλά την θάλασσα, αλλά λέμε τώρα :)

Επίσης, αν τελικά χάσουμε το κτελ που φεύγει από Πειραιά απευθείας για Σαλλλονίκη, πώς πάμε από Πειραιά για Πεδίο του Άρεως για να πάρουμε το επόμενο κτελ;

Φχαριστώωωω :);

Με ποιο καράβι; Καλά να περάσετε! :)

Δημοσ.

Οταν επεστρεφα απο Rome, στο check, εκανα περιπου 10-15 minutes....

(κατοχος us passport) Aν και δεν νομιζω να παιζει ρολο, σε σχεση με τα υπολοιπα.

Τον ''καλο'' ελεγχο θα τον περασει ο φιλος στο us airport που θα προσγειωθει....  :-)

Όντως κατά την προσγείωση είναι ο καλός ο έλεγχος και οι καλές ουρές. Για αυτό για πτήσεις από Ευρώπη προς Αμερική προτιμώ να φεύγω από Ιρλανδία, το preclearance γίνεται στο Δουβλίνο όποτε μετά θεωρείσαι πτήση εσωτερικού, παίρνεις τη βαλίτσα σου και φεύγεις κύριος χωρίς να σε σταματήσει κανείς.

Δημοσ.

Στη Σαντορίνη σε κανέναν Κρητικό βλέπω να τη βγάζεις πάντως! :D

Πωωωω ρε φίλε!!! Τι φαΐ ήταν αυτό ρε συ? Κρητικός ftw.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Λεπον τελος του μηνα παω Uk.

Το πλανο ειναι να εχουμε το Birmingham ως εδρα (και να μεινουμε 3 μερες εκει να γυριζουμε) και να κανουμε ημερησια Οxford, Bath, London.

Στο Μπερμι μενει μονιμα κολλητος που θα μας φιλοξενησει, οποτε θα αναλαβει αυτος το entertainment (οχι πως θα με χαλαγε να ξερω κι εγω τιποτα απο πριν :P ). Στις αλλες τρεις πολεις τι θεωρειται must see ας πουμε, με δεδομενο το οτι θα ειμαστε σε φαση ημερησιας? Οκ το Λονδινο προφανως εχει απειρα μερη οποτε διαλεγουμε ενα δυο στα τυφλα ξερωγω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...