Pantelwolf Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 μπω, τα κουλουραγια του Dark χτες ηταν και γαμω. Θα πάρουμε 100 κιλά βέβαια αλλά χαλάλι. (και δεν άφησε και το σουβλάκι το δευτερο και το γλυκοκοιταζα)
Dark_son20 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 μπισκότα με ρούμι ήταν γαμώ! σταματήστε να τα λέτε κουλουράκια!
Pantelwolf Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 θυμιζαν τα σοφτ κινγκς στην υφη , που τα λες λιγο κι απο τα δυο
salliara Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 ποτέ δεν κατάλαβα τη διαφορά κουλουράκι/μπισκότο.
insomniaK Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 billkost, αυτό που είπα είναι ότι επειδή κάποιος ξέρει 5 μη τετριμένες λέξεις και τυγχάνει να ξέρει το εννοιολογικό τους περιεχόμενο, δεν έχει νόημα να τις χρησιμοποιεί σε άσχετη συζήτηση. Το έγραψα και παραπάνω να το κάνω ξεκάθαρο ξανά: Δεν υπάρχουν ζωντανά κύτταρα σε νεκρούς οργανισμούς, πχ κομματιασμένο κοτόπουλο, επομένως δεν μπορούν να καταναλώσουν ενέργεια για να ανοιγοκλείσουν βαλβίδες για να αυτομαριναριστούν. Υπάρχουν 4 λογικά κενά στην προηγούμενη πρόταση, δε μιλάω για ώσμωση, διαφορά πυκνότητας, μοριακό μέγεθος, μαθηματική μοντελοποίηση που αναφέρεις κλπ όρους, απλά λέω ότι το κοτόπουλο είναι νεκρό.
evabb Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 ποτέ δεν κατάλαβα τη διαφορά κουλουράκι/μπισκότο. ουτε κι εγω... το μονο που μπορω να υποθεσω ειναι τα κουκουρακια ειναι χοντρα και φουσκωτα και τα μπισκοτα πλακε. billkost, αυτό που είπα είναι ότι επειδή κάποιος ξέρει 5 μη τετριμένες λέξεις και τυγχάνει να ξέρει το εννοιολογικό τους περιεχόμενο, δεν έχει νόημα να τις χρησιμοποιεί σε άσχετη συζήτηση. Το έγραψα και παραπάνω να το κάνω ξεκάθαρο ξανά: Δεν υπάρχουν ζωντανά κύτταρα σε νεκρούς οργανισμούς, πχ κομματιασμένο κοτόπουλο, επομένως δεν μπορούν να καταναλώσουν ενέργεια για να ανοιγοκλείσουν βαλβίδες για να αυτομαριναριστούν. Υπάρχουν 4 λογικά κενά στην προηγούμενη πρόταση, δε μιλάω για ώσμωση, διαφορά πυκνότητας, μοριακό μέγεθος, μαθηματική μοντελοποίηση που αναφέρεις κλπ όρους, απλά λέω ότι το κοτόπουλο είναι νεκρό. ανεφερα τα ζωντανα κυτταρα οχι γιατι υπαρχουν μεσα στο πεθαμενο κοτοπουλο, αλλα για να πω απλα οτι η μεταφορα ιοντων δεν γινεται με ωσμωση, ουτε στα ζωντανα ουτε στα ψοφια. το λυσαμε;
Liverpool89 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Εχω απο χτες τηγανια με ρυζι... Πως μου προτεινεται να την ανανεωσω? Με κοκκινη σαλτσα ή με μουσταρδα???
evabb Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 μουσταρδα. αν και δεν τρελενομαι γενικα, κατι μου λεει οτι θα πηγαινει πολυ περισσοτερο απ οτι η ντοματα.
Liverpool89 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Ok..θα το δοκιμασω..Εχω δοκιμασει απο εξω και ειναι καταπληκτικο...
Toufas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Νομιζω οτι εχω πει ποσο λατρευω τις σουπες. Ειναι απο τα πιο ευκολα φαγητα που μπορει να φτιαξει καποιος (πιο ευκολο απο μια ομελετα) και ειναι ενας καλος τροπος να μην πεταμε λαχανικα που απλα ειναι πιο γινωμενα. Σημερα εκανα αυτο: 2 μετρια κρεμμυδια κομμενα σε φετες 2 καροτα κομμενα σε φετες 2 μικρες πατατες κομμενες σε φετες (μπορειτε να βαλετε celery/σελινοριζα/ρεβες και οτι αλλα λαχανικα εχετε για βρασιμο, απλα να ειναι κομμενα στο ιδιο μεγεθος) τα εβαλα σε μετρια φωτια με λιγο λαδι και λιγο βουτυρο να μαλακωσουν για κανα 15λεπτο. Μετα εβαλα νερο να τα καλύψει, και εναν κυβο κοτοπουλο. Μολις μαλακωσουν ολα και ειναι βρασμενα, με ενα μιξερ χειρος τα πολτοποιησα. Εβαλα και λιγο σχινοπρασο που ειχα στην καταψυξη και λιγο καλο ξυδι να ενισχυσει την γευση. Αν οι πατατες δεν ειναι με πολυ αμυλο μπορειτε να βαλετε και κρεμα γαλακτος σε αυτο το σταδιο, εγω δεν εβαλα. Αν θελετε κατι πιο εξιδικευμενο ρωτηστε (πχ σουπα καροτο με κολιανδρο, μπροκολο κλπ)
leftermann Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Τουφ, τώρα που είπες για σούπα: βρήκα τις προάλλες στην λαϊκή ένα κεφάλι από πεσκανδρίτσα, τεράστιο. Για την ακρίβεια ήταν το μισό κεφάλι, και ζύγισε λίγο πάνω από 1500 γρ! Έγινε μια σούπα, με τον κλασσικό τρόπο της ψαρόσουπας (κακαβιά στο χωριόμ), με κρεμύδι-πατάτα-καρότο-σέλινο, και στο τέλος πιό πολύ θύμιζε σούπα μοσχαροκεφαλή παρά ψαρόσουπα. Αλλά σπάνια βρίσκεις τέτοια πράγματα γαμώτο...
Toufas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Και εγω το ιδιο πιστευω, για αυτο και πλεον δεν αφηνω την μανα μου οταν ειμαι ελλαδα να κανει ψαροσουπα που βραζει τα ψαρια με το κρεας πανω. Καθαριζω/φιλεταρω τα ψαρια, και με τα κοκκαλα κανω την σουπα (βαλε την επομενη φορα λευκο κρασι και μιση μαραθοριζα/φινοκιο στην κατσαρολα να βρασουν θα με θυμιθεις) και με τα φιλετα κανω καποιο αλλο φαγητο για συνοδεια. Ε απο τοτε εφαγε καπονι (που νομιζε οτι ειναι για σουπα μονο) μαγειρεμενο με 2 τροπους ολως τυχαια εχει παρει ψαρια να κανει σουπα οταν ειμαι ελλαδα... Στην οικογενεια εχετε καποιον με το ελλατωμα να μην τρωει τα κεφαλια απο γαριδες και τα συναφη? Να ξερω αν ειναι να σου πω τι σουπα να τα κανεις Επισης ποσο παει η πεσκανδριτσα το κιλο εκει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις