Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

dear that's the point! να μυριζει τυριλα, να εχει αληθινο τυρι μεσα, να ευχαριστιεσαι τυρι!

Πίστεψέ με δεν είναι ευχάριστη τυρίλα. Θα καταλάβεις τι εννοώ όταν το δοκιμάσεις.

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

in other news ημουν στο aldi και λεω ας ρωτησω μπας και εχει vanilla extract και λαδοκολλα (2 διαφορετικα φιλμ μπορουσε να εχει) και μια ξινη υπαλληλος δεν ηξερε καν τι ειναι το vanilla extract και οταν τις εξηγησα γυρισε και μου ειπε με υφακι "δεν ειναι GB (ενα νορμαλ σουπερμαρκετ ειναι οχι low cost) ηθελα να της ναι μωρη μαλακο δεν εχω αποπροσανατολισμο ουτε ειμαι ακαματρα σαν τα μουτρα σου.

Μπορείς να φτιάξεις δικό σου vanilla extract, πανεύκολο είναι.

Εγώ είχα αγοράσει από ebay βανίλια->

π.χ http://www.ebay.co.uk/itm/10-grade-AAA-gourmet-Madagascan-vanilla-pods-beans-/390380667048?pt=UK_Home_Garden_Food_SM&hash=item5ae48040a8

Χρησιμοποιείς το εσωτερικό σε διάφορα γλυκά και ότι περισσεύει το βάζεις σε ένα μπουκαλάκι μαζί με βότκα-τζιν ή ότι παρόμοιο έχεις.

Περιμένεις 2 μήνες να ποτίσει το διάλυμα και είναι έτοιμο.

Δημοσ.

1. traganeus, Η καρμπονάρα σου βγήκε πικρή για δυο πιθανούς λόγους:

1α. Το ασπράδι του αυγού πικρίζει πολλές φορές όταν δεν είναι φρέσκο. Μπορείς αν θες να μη βάλεις το ασπράδι του αυγού, αλλά επειδή είναι δύσκολο να καταφέρεις να την κάνεις σωστά με αυτό τον τρόπο, καλύτερα να αποκτήσεις εμπειρία με το ασπράδι και μετά χωρίς το ασπράδι (phd στην εφαρμοσμένη καρμποναρική).

1β. Το πιπέρι πικρίζει πολλές φορές. Μάλλον έβαλες αρκετό. Εγώ δε βάζω πλέον πιπέρι στην καρμπονάρα.

2. Τώρα, τα τυριά είναι καθαρά προσωπική ιστορία, το pecorino είναι αλμυρό και η παρμεζάνα υπέροχη αν έχεις την μύτη να την αντέξεις. Πολλοί βάζουν και τα δυο τυριά, εγώ προτιμώ μόνο πεκορίνο, αλλά λίγο. Για όνομα του Flying Spaghetti Monster, μη βάλεις πεκορίνο Αμφιλοχίας, πάρε Ιταλικό.

Τίποτα απο τα δύο δεν ήταν γιατί το δοκίμασα και σε μακαρόνια με κιμά το τυρί και ήταν το ίδιο...

Δημοσ.

Τίποτα απο τα δύο δεν ήταν γιατί το δοκίμασα και σε μακαρόνια με κιμά το τυρί και ήταν το ίδιο...

Μα τα δυο που έγραψα δεν εφαρμόζονται σε μακαρόνια με κιμά. Σου πίκρισε ο κιμάς; Δε πολυκατάλαβα το ποστ σου.

Δημοσ.

Το τυρί μου πικρογλύκιζε κάπως, η καρμπονάρα είχε ωραία γεύση, αλλα δεν είχα βάλει αλάτι πολύ γιατί νόμιζα οτι το τυρί θα ήταν αλμυρό. Η αρχική μου ερώτηση ήταν επειδή ΔΕΝ μου άρεσε η παρμεζάνα να έβαζα κεφαλοτύρι μιας και το έχω και εύκαιρο..

Δημοσ.

Το τυρί μου πικρογλύκιζε κάπως, η καρμπονάρα είχε ωραία γεύση, αλλα δεν είχα βάλει αλάτι πολύ γιατί νόμιζα οτι το τυρί θα ήταν αλμυρό. Η αρχική μου ερώτηση ήταν επειδή ΔΕΝ μου άρεσε η παρμεζάνα να έβαζα κεφαλοτύρι μιας και το έχω και εύκαιρο..

Σου πικρογλύκιζε η παρμεζάνα; Συνήθως στους πιο πολλούς βρωμάει. Μήπως είναι κανένα άλλο τυρί; Ζήτα ρετζιάνο (reggiano) την άλλη φορά ή αγόρασε ένα κομμάτι που πουλάνε στα ράφια και τρίψε μόνος σου.

Δημοσ.

Γενικά η De Cecco δεν είναι άσχημη, υπάρχουν και καλύτερες αλλά κοστίζουν. Το gnocchi νταξ, βαρετό είναι σαν πιάτο αλλά δε χάνεις να το δοκιμάσεις. Σε μερικούς αρέσει πολύ. Κάτι κοντινό σε gnocchi είναι το gnudi, το οποίο, όταν γίνει σωστά είναι υπέροχο.

Καλή επιτυχία!

Δημοσ.

έψαχνα τις μάρκες για μακαρόνια που έψαχνες και εσύ εδώ στη θεσσαλονίκη (εμπνευσμένος απο εσύ αλλά δεν τα κατάφερα και γυρησα αρκετά μαγαζιά, όχι μονο σουπερμαρκετ αλλά και μερικά ντέρλι, αλλά αποτυχία)

θα τα κάνω με φρεσκοφτιαγμένο πέστο.

Καλή φάση, πρώτη φορά με παίρνει κάποιος στα σοβαρά σε τέτοια θέματα (έχω την υποψία πως και σε άλλα δε με παίρνουν στα σοβαρά αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο θρέντ).

Ρε συ δε μπορεί να μην έχει deli εκεί που να μη φέρνουν κάποια καλή μάρκα. Για παράδειγμα εδώ έχω βρει και άλλα δυο. Πήρες τηλέφωνο τη degustibus; Επίσης πάρε τηλέφωνο τον Θανόπουλο (κιφησιά) να ρωτήσεις να σου πουν τον προμηθευτή τους για τα rustichella για να τους πάρεις τηλέφωνο να σου πουν μήπως φέρνουν Θεσσαλονίκη.

Αν αποτύχουν όλα αυτά, τι να σου πω, δώσε διεύθυνση να σου τα στείλω ταχυδρομικά ρε φιλαράκι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...