Προς το περιεχόμενο

Το "Ευρωπαικο" Ποδοσφαιρο


Alsos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επεισόδια στο μαδριλένικο ντέρμπι

Η αντιπαλότητα μεταξύ των οπαδών της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Ρεάλ Μαδρίτης οδήγησαν σε επεισόδια, πριν το ντέρμπι των δύο ομάδων για την 24η αγωνιστική της Primera Division. Αυτή τη φορά, όμως, η έντασή τους δεν εκτονώθηκε με μεταξύ τους επεισόδια, αλλά οι φίλοι των "ροχιμπλάνκος" ξέσπασαν στην αστυνομία.

 

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα "El Pais" αναφέρει ότι τα περιστατικά άρχισαν όταν μία ομάδα των "σκληροπυρηνικών" οπαδών της Ατλέτικο πέταξε μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με πλαστικές σφαίρες, ώστε να διαλύσουν το πλήθος. Οι οπαδοί άρχισαν, τότε, να καταστρέφουν αυτοκίνητα που ανήκαν στα τοπικά ΜΜΕ και βρίσκονταν παρκαρισμένα πέριξ του "Βιθέντε Καλντερόν".

 

Ο απολογισμός των αρχών αναφέρει ότι υπάρχουν μικροτραυματισμοί σε 17 άτομα, τέσσερα εκ των οποίων διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

 

 

Νεκρός οπαδός στο Παρίσι

Τραγωδία στο Παρίσι μετά το τέλος του αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Χάποελ Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο των ομίλων του κυπέλλου UEFA. Αφηνιασμένοι οπαδοί των γηπεδούχων προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια αντιδρώντας για την βαριά ήττα της ομάδας τους, με αποτέλεσμα ένας οπαδός να πέσει νεκρός από σφαίρα αστυνομικού!

 

Οπως μεταδίδουν τα γαλλικά πρακτορεία ειδήσεων, ένας αστυνομικός χρησιμοποίησε το όπλο του για να "διαλύσει" περίπου 150 οπαδοί της Παρί που είχαν επιτεθεί σε έναν φίλαθλο της Χάποελ μετά το τέλος του αγώνα. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός πλησίασε στην εξέδρα όπου γίνονταν τα επεισόδια και προσπάθησε να απομακρύνει το μαινόμενο πλήθος από τον άτυχο Ισραηλινό ρίχνοντας δακρυγόνα. Στη συνέχεια, όμως, χρησιμοποίησε το όπλο του(!) με αποτέλεσμα να σκοτώσει έναν οπαδό και να τραυματίσει άλλον ένα σοβαρά.

 

Οπως είναι λογικό η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ ήδη οι γαλλικές αρχές άρχισαν έρευνα για την υπόθεση.

 

Ο τελικός του Λιγκ Καπ 07

Η Τσέλσι κατέκτησε τον πρώτο της φετινό τίτλο στο Μιλένιουμ του Κάρντιφ αλλά ο επεισοδιακός τελικός του αγγλικού Λιγκ Καπ με την Αρσεναλ δεν τελείωσε εδώ. Η συνέχεια θα δοθεί στα γραφεία της πειθαρχικής επιτροπής της αγγλικής ομοσπονδίας η οποία κάλεσε άμεσα σε απολογία όλους τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο των τελευταίων λεπτών που προκάλεσε την αποβολή τριών παικτών.

 

Οι Ομπι Μίκελ (Τσέλσι), Αντεμπαγιόρ και Κόλο Τουρέ (Αρσεναλ) αντίκρυσαν την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Χάουαρντ Γουέμπ για την αντίδρασή τους σε μαρκάρισμα του πρώτου στον αμυντικό των "κανονιέρηδων". Στη μέση δεν έργησαν να μπουν και οι Μπάλακ, Φαμπρέγκας οι οποίοι αντίκρυσαν την κίτρινη κάρτα. Ρόλο "πυροσβέστη" ανέλαβαν οι δύο προπονητές, αλλά η είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο ίσως τους στοιχίσει κάποιο πρόστιμο όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας, Κιθ Χάκετ

 

 

Κατάνια-Παλέρμο , Ιταλία

Ο αστυνομικός επιθεωρητής, Φιλίπο Ρατσέτι, την προηγούμενη Παρασκευή, στο ντέρμπι της Σικελίας Κατάνια-Παλέρμο, απεβίωσε λόγω τραυμάτων, μη αναστρέψιμης κατάστασης, στην κοιλιακή χώρα και το συκώτι, στο περιθώριο σφοδρών επεισοδίων.

 

Μετά από τα επεισόδια στην αναμέτρηση Κατάνια-Παλέρμο στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκε ένας αστυνομικός αποφασίστηκε οι αναμετρήσεις όλων των κατηγοριών των πρωταθλημάτων της Ιταλίας να διεξάγονται υπό το φως της ημέρας, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση, ωστόσο το μέτρο αυτό αίρεται. Υπενθυμίζεται πως ήδη αρκετά στάδια που κρίθηκαν ακατάλληλα για τη διεξαγωγή αγώνων λόγω ελλείψεων στον τομέα της ασφάλειας έλαβαν σχετική άδεια κατόπιν συμπληρωματικών εργασιών.

 

 

Βία στο Λανς…Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίλ

Επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια του αγώνα κατέστησαν αναγκαία την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων και τη χρήση δακρυγόνων. Δεκαεπτά άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ τους και δύο παιδιά.

400lille123ah3.jpg

 

Ντοπαρισμένες "νυχτερίδες"

Νέο σκάνδαλο με ντοπαρισμένους ποδοσφαιριστές, αυτή τη φορά στην Ισπανία ενδέχεται να ξεσπάσει. Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιταλού μάνατζερ, Ερνέστο Μπροντσέτι, ο γιατρός Εουφεμιάνο Φουέντες (που κατηγορείται ότι χορηγούσε απαγορευμένες ουσίες σε Ισπανούς ποδηλάτες) συνεργαζόταν για κάποια χρόνια με ποδοσφαιριστές της Βαλένθια, την περίοδο που οι "νυχτερίδες" έφτασαν σε δύο συνεχόμενους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας υπόνοιες για την αγωνιστική τους κατάσταση η οποία δεν οφειλόταν μόνο στο ταλέντο τους.

 

 

 

Τα τέλη της δεκαετίας του 1990, αποτέλεσαν το χρονικό σημείο, που η βία στα γήπεδα, γνώρισε μεγάλη έξαρση, με οδυνηρά αποτελέσματα, τις περισσότερες φορές. Στις 29 Μαΐου του 1985, 39 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους Ιταλοί, γνώρισαν τραγικό θάνατο στο «Χέιζελ» των Βρυξελλών, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, που έλαβαν χώρα στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Λίβερπουλ.

"Όταν οι οπαδοί των δύο ομάδων άρχιζαν να γεμίζουν τις κερκίδες του «Χέιζελ» η κατάσταση έμοιαζε ελεγχόμενη. Ωστόσο, τα πράγματα άρχισαν να αγριεύουν περίπου είκοσι λεπτά πριν την έναρξη του τελικού και το κακό δεν άργησε να γίνει. Πολλοί εξαγριωμένοι –και μεθυσμένοι- οπαδοί της Λίβερπουλ επιτέθηκαν στους φίλους της Γιουβέντους (μερικοί από τους οποίους είχαν εξοπλιστεί με λοστούς και όπλα) και οι λίγοι αστυνομικοί που βρίσκονταν στη μέση δεν μπόρεσαν να κάνουν απολύτως τίποτα.

 

Ακολούθησαν σκηνές απίστευτης βίας με τους Άγγλους οπαδούς να χτυπούν και να μαχαιρώνουν τους φίλους της Γιούβε. Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν ένα τμήμα της κερκίδας κατέρρευσε καταπλακώνοντας αρκετούς οπαδούς που βρίσκονταν κοντά στο σημείο. Ο απολογισμός ήταν απλώς θλιβερός: 40 νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες. Τα ασθενοφόρα δεν προλάβαιναν να μεταφέρουν ματωμένα σώματα στα νοσοκομεία και το αμιγώς ποδοσφαιρικό κομμάτι του αγώνα πέρασε σε δέυτερη μοίρα."

 

 

 

Έναν χρόνο πριν, ένας οπαδός της Τότεναμ είχε πέσει νεκρός από πυροβολισμό και πάλι στην πρωτεύουσα του Βελγίου, με θύτη οπαδό της άλλης φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, Άντερλεχτ. Στο «Χίλσμπορο» του Σέφιλντ, τον Απρίλη του 1989, 95 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από διακόσιοι τραυματίστηκαν, όταν μέρος της κερκίδας κατέρρευσε, στον ημιτελικού Κυπέλλου, ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

 

Δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να κάνουμε την αιματηρή καταγραφή στη Λατινική Αμερική, αφού κάθε χρόνο σχεδόν, με αφορμή τις μεγάλες ποδοσφαιρικές κόντρες (β. Μπόκα Τζούνιορς-Ρίβερ Πλέιτ), άνθρωποι κυριολεκτικά σφαγιάζονται σε μεμονωμένα επεισόδια. Χρίζουν αναφοράς, μία αναμέτρηση στο «Μονιουμεντάλ», στις αρχές της δεκαετίας του 80΄, ανάμεσα στις δύο αργεντίνικες ομάδες, όπου τα επεισόδια ήταν τόσο σοβαρά, με αποτέλεσμα η αστυνομία… ν΄ αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει αληθινές σφαίρες, με τη λίστα των νεκρών οπαδών και των δύο ομάδων, να σταματά στους εβδομήντα. Λίγα χρόνια αργότερα, περίπου στα μέσα της προαναφερθείσας δεκαετίας, ξανά στο «Μονιουμεντάλ», η Ρίβερ είχε νικήσει την αιώνια αντίπαλό της, με 2-0. Η αντίδραση των οπαδών της Μπόκα, περιλάμβανε τη δολοφονία δύο ομολόγων τους της Ρίβερ και την αναγραφή, την επόμενη του ντέρμπι, στους τοίχους, έξω από την έδρα των «κόκκινων»: «Το σκορ ήρθε 2-2. Δύο γκολ εσείς, δύο νεκρούς εμείς»!

 

Για την πολυσυλλεκτικότητα των τόπων του πλανήτη, όπου ένα ποδοσφαιρικό ματς έχει αποτελέσει αφορμή για να χαθούν ζωές, απόδειξη αποτελεί το Μπαγκλαντές. Ημέρα Κυριακή, 28 Σεπτέμβρη του 1998: διακόσια χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της χώρας, Ντάκα, στην πόλη Ντιγκινάλα, δύο φίλαθλοι έπεσαν νεκροί από σφαίρες αγνώστων, μετά από εκτεταμένα επεισόδια, που έγιναν σε τοπικό ντέρμπι της πόλης, για τη δεύτερη κατηγορία, με εκατό ακόμη ανθρώπους να τραυματίζονται!

 

Κάθε χρόνο κι ένα συμβάν…

 

Το παραπάνω στατιστικό προκύπτει εμπειρικά και όχι από έρευνα! Τον Γενάρη του 1995, πέφτει νεκρός, μετά από ξυλοδαρμό οπαδών της Μίλαν, ένας νεαρός φίλος της Τζένοα, πριν το ματς μεταξύ των δύο ομάδων, στη Γένοβα. Τον Μάρτιο του ίδιου έτους, ανθρώπινη απώλεια υπάρχει (17χρονος νεαρός) και στο ντέρμπι της Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσα στη Γαλατασαράι και τη Φενέρμπαχτσε. Τον επόμενο Αύγουστο και πάλι στη γειτονική μας χώρα, οπαδός της Σακάριασπορ λιθοβολείται από ομολόγους τους, της Ντουζεσπόρ. Στην Ολλανδία, είθισται πριν τα μεγάλα ματς, ανάμεσα στις ομάδες του Άμστερνταμ και του Ρότερνταμ (βλ. Άγιαξ και Φέγενορντ, αντίστοιχα), να στήνονται… προεόρτιες μάχες, σε ουδέτερα σημεία. Σε μία από αυτές, τον Μάρτιο του 1997, χάνει τη ζωή του ένας φίλος του «Αίαντα».

 

Τον Οκτώβρη του 1999, στο Βελιγράδι, μετά το Ερυθρός Αστέρας-Παρτιζάν 0-2, ένας οπαδός των γηπεδούχων πεθαίνει, μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα με καθίσματα από την αντίπαλη πλευρά! Τον Απρίλη του 2000, ο θάνατος… παραμονεύει και πάλι στην Τουρκία, όπου διεξάγεται ο τελικός του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ανάμεσα στη Λιντς και τη Γαλατασαράι: δύο Άγγλοι μαχαιρώνονται από οπαδούς της Γαλατά, παραμονές του ματς. Ακριβώς ένα χρόνο μετά, ένας μεσήλικας οπαδός της ερασιτεχνικής Ντάρμσταντ, γίνεται εξιλαστήριο θύμα, από οπαδούς της Φρανκφούρτης, οι οποίοι τον ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου. Υπενθύμιση: το ματς ήταν φιλικό!

 

Τον Μάρτιο του 2003, στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, μετά από οδομαχίες που ακολούθησαν τη διεξαγωγή μιας αναμέτρησης για τη δεύτερη κατηγορία της χώρας, ένας άντρας έχασε τη ζωή του και 120 τραυματίστηκαν. Ακριβώς πριν το πρόσφατο δυσάρεστο συμβάν στη Σικελία, τον Νοέμβρη του 2006, στο Παρίσι, ένας αστυνομικός σκότωσε φίλο της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος μαζί με άλλους ομοϊδεάτες του, είχε πιάσει στο κυνήγι οπαδούς της Χάποελ Τελ Αβίβ, μετά το ματς μεταξύ Γάλλων και Ισραηλινών, για τους ομίλους του ΟΥΕΦΑ.

 

Ειναι το ευρωπαικο ποδοσφαιρο που ολοι αναφερουμε οταν πεφτει ενα μπουκαλι διπλα στον παιχτη που παει να εκτελεσει ενα κορνερ εδω στην ελλαδα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Αρχικά θα συμφωνήσω με όλα όσα λες. Μην με παρεξηγήσεις όμως, αλλά μου κάνει εντύπωση οτι το ανέφερες μόλις μισή εβδομάδα πριν το ντέρμπυ, στο γήπεδό σας. Ελπίζω να μην υπάρχει η γενικότερη ιδέα οτι θα ζήσει η κοινή γνώμη μια νέα Ριζούπολη. Γιατί, σε τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να πάρουμε όλοι μαζί φόρα και να κάνουμε αναπαράσταση το χορό των Σουλιώτισσων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οχι καμια σχεση δεν εχει με το παιχνιδι της κυριακης...

ειδα το κυπελλο αγγλιας Chelsea-arsenal και αυτα που ειδα στο τελος με φρικαραν..ποδοσφαιριστες εκατομμυριων να παιζουν σφαλιαρες.. να φευγουν απο τις κερκιδες μπουκαλια , κινητα κτλ κτλ.. και στο τελος ο εκφωνητης να λεει για την ομορφη γιορτη του ποδοσφαιρου που ζησαμε στις οθονες μας.. και τι ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.... ναιιιιι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Εμένα θα μου επιτρέψετε να επισημάνω ότι αρχικα post που αναφέρουν τόσο διαφορετικά γεγονότα, με τέτοια έκταση, δεν αποτελούν γόνιμη αφετηρία διαλόγου.

 

Δηλαδή, τι να πρωτοσχολιάσουμε;

 

Εν πάσει περιπτώσει, η διαφορά του Ευρωπαϊκού από το Ελληνικό ποδόσφαιρό καταδεικνύεται από την πρόσφατη απόφαση του Ολυμπιακού να αποσύρει την έφεσή του για την ποινή που δέχτηκε από την UEFA. Ήταν μαθηματικά βέβαιο πως, όπως και στην περίπτωση της Φέγενορντ, η δευτεροβάθμια ποινή θα ήταν χειρότερη.

 

Αντιθέτως, στη χώρα μας οι εφέσεις όχι μόνο δεν αποσύρρονται, αλλά έχουν στάνταρ "εκπτώσεις" στην αρχική ποινή.

 

Χουλιγκάνοι, ανεγκέφαλοι, φανατικοί υπάρχουν παντού. Το θέμα είναι να εφαρμόζονται οι νόμοι.

 

Και βέβαια, επειδή το κάθε κομπλεξικό βγάζει τη μαγκιά του πετώντας από ένα μπουκάλι δίπλα σε παίκτη που κάνει τη δουλειά του, δε σημαίνει ότι θα του πούμε και ευχαριστώ που εκτός από φανατικός είναι και άστοχος.

 

Μη χάσουμε εντελώς το μέτρο...

 

Υ.Γ. Και κάτι τελευταίο: περίμενε να δεις τι ποινές θα ανακοινώσει η FA για τα αίσχη παικτών και οπαδών στον τελικό του Carling Cup, και μετά σχολίασε. Μη βιάζεσαι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επεισόδια στο μαδριλένικο ντέρμπι

Τον Απρίλη του 2000, ο θάνατος… παραμονεύει και πάλι στην Τουρκία, όπου διεξάγεται ο τελικός του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ανάμεσα στη Λιντς και τη Γαλατασαράι: δύο Άγγλοι μαχαιρώνονται από οπαδούς της Γαλατά, παραμονές του ματς.

Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος μου φαινετε οτι επαιζε η Αρσεναλ-Γαλατα και οχι η Λιντς σε εκεινο τον τελικο. (ημουν Αγγλια εκεινο τον καιρο και θυμαμαι πρωτοσελιδο Αγγλικης εφημεριδας με Τουρκο να κραταει χατζαρα και να κυνηγαει εναν Αγγλο)

Πολυ καλο το ολο κειμενο κατα τ'αλλα, μπραβο στον Αλσος απο μενα που εκατσε και το μαζεψε.

Τριζουν οι καρεκλες στην UEFA/FIFA για το τι γινετε στον κοσμο του ποδοσφαιρου.

Αυτο με το ευρωπαικο ποδοσφαιρο και την βια σε σχεση με την Ελλαδα ειναι οτι ακριβως συμβαινει και στο μπασκετ στην χωρα μας. Εδω και μια 10 ετια ειμαστε η Ελιτ του Ευρωπαικου μπασκετ. Τα επεισοδια συνεχιζοντε να γινοντε στα ελληνικα γηπεδα και τα κερματα/μπουκαλια/αναπτηρες/και οτι αλλο θελετε να πεφτουν βροχη. Ομως συνεχιζουμε να ειμαστε παραδειγμα μπασκετικου πρωταθληματος στην Ευρωπη και δεν νομιζω στις αλλες χωρες να δειχνει τα ευτραπελα που γινοντε. Δεν συμφερει τις Ευρωπη να προβαλει το ελληνικο προταθλημα ως βιαιο γιατι τοτε θα παραδεχτουν την τραγικη κατασταση με την βια στα γηπεδα. Το ιδιο ακριβως πιστευω οτι γινετε και με το ποδοσφαιρο. Τοσα χρονια γινοντε τα απιστευτα παντου σε ολο τον κοσμο και οι ευθυνοντες του ελληνικου ποδοσφαιρου προσπαθουν να αποδειξουν οτι ειναι φαινομενο στην χωρα μας μονο. Ε δεν ειναι ομως απλα αυτα που γινοντε αλλου αποσιωπουντε για να σωθει το ονομα του ποδοσφαιρου. Ηρθε ομως ο καιρος που γινοντε τοσα πολλα που τρεχουν και δεν φτανουν. Ας κοψουν καλυτερα τα 100.000 ευρω την εβδομαδα που περνουν αμετρητοι ποδοσφαριστες και ας τα δωσουν αλλου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος μου φαινετε οτι επαιζε η Αρσεναλ-Γαλατα και οχι η Λιντς σε εκεινο τον τελικο. (ημουν Αγγλια εκεινο τον καιρο και θυμαμαι πρωτοσελιδο Αγγλικης εφημεριδας με Τουρκο να κραταει χατζαρα και να κυνηγαει εναν Αγγλο)

 

Κακώς δεν είσαι σίγουρος, γιατί έχεις δίκιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τοσα χρονια γινοντε τα απιστευτα παντου σε ολο τον κοσμο και οι ευθυνοντες του ελληνικου ποδοσφαιρου προσπαθουν να αποδειξουν οτι ειναι φαινομενο στην χωρα μας μονο. Ε δεν ειναι ομως απλα αυτα που γινοντε αλλου αποσιωπουντε για να σωθει το ονομα του ποδοσφαιρου. Ηρθε ομως ο καιρος που γινοντε τοσα πολλα που τρεχουν και δεν φτανουν. Ας κοψουν καλυτερα τα 100.000 ευρω την εβδομαδα που περνουν αμετρητοι ποδοσφαριστες και ας τα δωσουν αλλου...

 

ακριβως αυτο ηθελα να τονισω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οχι καμια σχεση δεν εχει με το παιχνιδι της κυριακης...

ειδα το κυπελλο αγγλιας Chelsea-arsenal και αυτα που ειδα στο τελος με φρικαραν..ποδοσφαιριστες εκατομμυριων να παιζουν σφαλιαρες.. να φευγουν απο τις κερκιδες μπουκαλια , κινητα κτλ κτλ.. και στο τελος ο εκφωνητης να λεει για την ομορφη γιορτη του ποδοσφαιρου που ζησαμε στις οθονες μας.. και τι ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.... ναιιιιι!

 

Όταν θα αρχίσουμε όλοι μαζί να γυρίζουμε την πλάτη σε όλα αυτά τα λαμόγια που αυτοαποκαλούνται "αθλητικοί δημοσιογράφοι", θα αρχίσει να φαίνεται μία κάποια αλλαγή προς το καλύτερο. Παίζουν με το φανατισμό μας για το κέρδος τους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Πώς, ακριβώς, "αποσιωπούνται" γεγονότα που γίνονται πρωτοσέλιδα στο διεθνή τύπο;

 

Ποια είναι η αποσιώπηση, δηλαδή; Μήπως αυτά που έγραψε ο Alsos του τα ψιθύρισε στην παρανομία κάποιος γνωστός, γνωστού; Όχι, σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο τα βρίσκεις παντού.

 

Άρα, θέμα αποσιώπησης δεν τίθεται. Πάμε παρακάτω.

 

Λαμβάνονται αρκετά μέτρα; Σκοτώθηκε αστυνονικός στην Ιταλία. Κλείσαν τα γήπεδα, τις μισές ομάδες τις έχουν εξορίσει, τις βάζουν να εγκαταστήσουν κάμερες, κλωβούς σωματικού ελέγχου κτλ. Δηλαδή, τι να κάνουν;

 

Και, ξαναλέω, το ότι γίνονται αίσχη ανά την Ευρώπη, γίνονται. Η διαφορά είναι στην αντιμετώπισή τους. Εδώ, προτιμάμε τα ευχολόγια. Εκεί, κάνουν κάτι περισσότερο. Αρκεί; Όχι, προφανώς. Από τα χαστουκάκια των 5.000 ή των 25.000 ευρώ που μοιράζει "ποινές" η Ζούμπερ Λίνγκα, πάντως...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η διαφορά με το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι

α) αυτοί που έκαναν τα επεισόδια θα τιμωρηθούν (είτε με φυλάκιση, είτε με απαγόρευση εισόδου)

β) έχεις δει ποτέ σε ελληνικό γήπεδο οπαδό της φιλοξενούμενης ομάδας να κάθεται ανάμεσα στους γηπεδούχους και να πανηγυρίζει; Σε ξένα γήπεδα το έχω δει (ακόμη και σε ντέρμπυ ρεαλ-ατλέτικο).

 

Πάντως το ότι υπερβάλλουν γενικά οι δημοσιογράφοι για τη βια στα γήπεδα ισχύει. Μπορεί να γίνονται σπάνια επεισόδια στα ξένα γήπεδα, αλλά έξω από αυτά γίνεται χαμός (ραντεβού ολλανδών χούλιγκαν για ξύλο, ρατσιστικές επιθέσεις άγγλων οπαδών, μαχαιρώματα ιταλών κλπ).

 

Άσε που προτιμάω όλοι αυτοί που θέλουν να εκτονωθούν με κάποιο τρόπο να πηγαίνουν στο γήπεδο και να πλακώνονται μεταξύ τους και να ησυχάζουν, από το να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις έξω μήπως σου επιτεθούν συμμορίες.

 

Και στις ΗΠΑ δεν έχει σημειωθεί ούτε ένα επεισόδιο σε γήπεδο, αλλά αυτό γίνεται γιατί όποιος ψάχνεται βρίσκει μπελάδες και έξω από το σπίτι του, δεν είναι ανάγκη να πάει στο γήπεδο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οχι καμια σχεση δεν εχει με το παιχνιδι της κυριακης...

ειδα το κυπελλο αγγλιας Chelsea-arsenal και αυτα που ειδα στο τελος με φρικαραν..ποδοσφαιριστες εκατομμυριων να παιζουν σφαλιαρες.. να φευγουν απο τις κερκιδες μπουκαλια , κινητα κτλ κτλ.. και στο τελος ο εκφωνητης να λεει για την ομορφη γιορτη του ποδοσφαιρου που ζησαμε στις οθονες μας.. και τι ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.... ναιιιιι!

 

και ο ζε ελιας ποδοσφαιριστης εκατομυριων ηταν και τραβαγε κουτουλιδια. τωρα

 

φρικαρες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...