Greektrooper Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 7 ώρες πριν, ababa641 είπε Υπάρχει ένα Seat Mii του 2012 60hp το οποίο θα κάνει καθημερινά 250χλμ. Επειδή το κόστος της βενζίνης θα βγαίνει περίπου 500€ το μήνα σκεφτόμαστε μήπως βάλουμε υγραέριο. Όποιος έχει γνώση θα ήθελα την βοήθειά του καθώς κι αν μπορείτε να βοηθήσετε με εγκαταστάτη. Έχω το ίδιο, μοντέλο του '16 με τον κινητήρα CHYA. Αγορασμένο μεταχειρισμένο με σύστημα STAG από τον γνωστό εγκαταστάτη που τα εμπορεύεται. Η εγκατάσταση έγινε στα 43000χλμ και τώρα έχουμε φτάσει τις 86000. Δεξαμενή 42 λίτρων ονομαστική με ωφέλιμη χωρητικότητα 35-36lt. Το αυτοκίνητο είναι ούτως ή άλλως οικονομικό με τον 1000αρη κινητήρα μιας και οι Γερμανοί βρήκαν την χρυσή τομή σε συνδυασμό με το σασμάν του. Αυτονομία έχει στα 550 με 580χλμ. Έχει μία κατανάλωση της τάξεως δηλαδή του 6~6.5/100χλμ. Με την τιμή που έχει τώρα το υγραέριο (0.85 έβαλα προχθές) τα χιλιόμετρα αυτά τα κάνει με περίπου 30 - 32€. Αυτό βέβαια να σημειωθεί πως είναι με οδήγηση γυναίκας γιατί όποτε τυγχάνει να το παίρνω εγώ τσιμπάει παραπάνω. Έχει ρυθμιστεί (εκ των υστέρων) να ψεκάζει βενζίνη σε όλο το φάσμα των στροφών αναλόγως το φορτίο. Λέω εκ των υστέρων γιατί εξαρχής το είχαν βάλει να ψεκάζει από κάποιες στροφές και πάνω αλλά επειδή εγώ προσωπικά ήθελα να είμαι safe, όταν πέρασε στα χέρια μας αλλάξαμε την ρύθμιση. Βάζουμε ανά τρεις μήνες και ένα 20αρικο βενζίνη προκειμένου να είναι η στάθμη κάπου στην μέση. Η αλλαγή σε υγραέριο γίνεται στους 55° βαθμούς του ψυκτικού. Τώρα το καλοκαίρι δηλαδή σε 2-3 λεπτά κυκλοφορίας έχει γυρίσει. Το χειμώνα κάνει λίγο παραπάνω. Συμπέρασμα: μας έχει λύσει τα χέρια το κουβαδάκι. Καθημερινά κάνει από 30 έως 40 χιλιόμετρα οπότε εσύ με τα 250 που θες θεωρώ πως είναι μονόδρομος. Πόσα χιλιόμετρα έχει ήδη το αμάξι; Από παραφλου και διαρροές στο σύστημα ψύξης πως είσαι; Γενικότερη μηχανικη κατάσταση του οχήματος; Αν απ'ολα αυτά είσαι κομπλέ μην το φοβηθείς, κάνε την εγκατάσταση γιατί θα κάνεις γρήγορα απόσβεση. Εμάς μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει το παραμικρό. Αν τυχόν χρειαστείς κάτι άλλο εδώ είμαι.
ababa641 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 1 ώρα πριν, meletis_m είπε 250 Χιλιόμετρα εντός πολής ή μεικτα ? Το 1000cc είναι μήπως θα κουραζει για την απόσταση ; Ισχυει οτι και σε όλα . Έλεγχο κυκλωμα ψυξης , αναφλεξη , και γενικό έλεγχο απο πρίν . Αυτό δεν έβγαινε και με CNG εργοστασικά ; Από οτι καιει τωρα υπολόγισε +15% στα λιτρα με υγραέριο. Προχωρα σε κάποιο επώνυμο σύστημα Ιταλικό ή Πολωνικό με γρηγορα μπέκ υγραερίου . Τα 230-240χλμ θα είναι εθνική. Αυτό το αυτοκίνητο έχει η γυναίκα μου οπότε με αυτό θα πορευτεί. Αν ξέρεις κάποιον καλό εγκαταστατη στείλε μου σε pm σε παρακαλώ. 49 λεπτά πριν, Greektrooper είπε Έχω το ίδιο, μοντέλο του '16 με τον κινητήρα CHYA. Αγορασμένο μεταχειρισμένο με σύστημα STAG από τον γνωστό εγκαταστάτη που τα εμπορεύεται. Η εγκατάσταση έγινε στα 43000χλμ και τώρα έχουμε φτάσει τις 86000. Δεξαμενή 42 λίτρων ονομαστική με ωφέλιμη χωρητικότητα 35-36lt. Το αυτοκίνητο είναι ούτως ή άλλως οικονομικό με τον 1000αρη κινητήρα μιας και οι Γερμανοί βρήκαν την χρυσή τομή σε συνδυασμό με το σασμάν του. Αυτονομία έχει στα 550 με 580χλμ. Έχει μία κατανάλωση της τάξεως δηλαδή του 6~6.5/100χλμ. Με την τιμή που έχει τώρα το υγραέριο (0.85 έβαλα προχθές) τα χιλιόμετρα αυτά τα κάνει με περίπου 30 - 32€. Αυτό βέβαια να σημειωθεί πως είναι με οδήγηση γυναίκας γιατί όποτε τυγχάνει να το παίρνω εγώ τσιμπάει παραπάνω. Έχει ρυθμιστεί (εκ των υστέρων) να ψεκάζει βενζίνη σε όλο το φάσμα των στροφών αναλόγως το φορτίο. Λέω εκ των υστέρων γιατί εξαρχής το είχαν βάλει να ψεκάζει από κάποιες στροφές και πάνω αλλά επειδή εγώ προσωπικά ήθελα να είμαι safe, όταν πέρασε στα χέρια μας αλλάξαμε την ρύθμιση. Βάζουμε ανά τρεις μήνες και ένα 20αρικο βενζίνη προκειμένου να είναι η στάθμη κάπου στην μέση. Η αλλαγή σε υγραέριο γίνεται στους 55° βαθμούς του ψυκτικού. Τώρα το καλοκαίρι δηλαδή σε 2-3 λεπτά κυκλοφορίας έχει γυρίσει. Το χειμώνα κάνει λίγο παραπάνω. Συμπέρασμα: μας έχει λύσει τα χέρια το κουβαδάκι. Καθημερινά κάνει από 30 έως 40 χιλιόμετρα οπότε εσύ με τα 250 που θες θεωρώ πως είναι μονόδρομος. Πόσα χιλιόμετρα έχει ήδη το αμάξι; Από παραφλου και διαρροές στο σύστημα ψύξης πως είσαι; Γενικότερη μηχανικη κατάσταση του οχήματος; Αν απ'ολα αυτά είσαι κομπλέ μην το φοβηθείς, κάνε την εγκατάσταση γιατί θα κάνεις γρήγορα απόσβεση. Εμάς μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει το παραμικρό. Αν τυχόν χρειαστείς κάτι άλλο εδώ είμαι. Το αυτοκίνητο έχει 150000χλμ και η κατάσταση του είναι πολύ καλή. Όλα τα σερβις γίνονται στην ώρα τους. Αν θέλεις στείλε μου σε pm τον εγκαταστατη και ποιο σύστημα έχεις βάλει ακριβώς. Σ' ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα