Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft κάνει update στα Windows χωρίς τη συναίνεση του χρήστη (XP & Vista)


powersky

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διάβασα αυτό το κείμενο και έχω μείνει λ@λ@κ@$.

 

http://windowssecrets.com/comp/070913/#story1

 

Αν όντως ισχύει (δυσκολεύομαι ακόμη να το πιστέψω και δεν το έχω τσεκάρει στο pc μου), απορώ πόσα ακόμη παρόμοια τερτίπια έχει κάνει ή θα κάνει η MS χωρίς να πάρουμε χαμπάρι τίποτα.

 

Ακούς εκεί να έχουν αναβαθμιστεί αρχεία του λειτουργικού συστήματος, χωρίς την ενημέρωση του χρήστη, ακόμη και στην περίπτωση που είναι απενεργοποιημένες οι αυτόματες ενημερώσεις. Δηλαδή εγώ τώρα που έχω πληρώσει και αγοράσει τα Windows xp, είμαι κάτοχος και ιδιοκτήτης τους ή απλώς ενοικιαστής; Καταλαβαίνω ότι οι ενημερώσεις που βγάζει κατά καιρούς η MS είναι για την ασφάλειά μας και τη σταθερότερη λειτουργία του συστήματός μας, αλλά ο χρήστης θα πρέπει να ερωτάται πριν την εγκαταστασή τους και αυτό ήξερα ότι γίνεται.

 

Εγώ για παράδειγμα φιλτράρω τι θα περάσω σαν αναβάθμιση, ότι δεν με ενδιαφέρει το κόβω. Τέλος πάντων πολλά θα μπορούσα να πω αλλά το θέμα μας είναι αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο ή το κείμενο του φίλου μας είναι μπαρούφα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators
Δηλαδή εγώ τώρα που έχω πληρώσει και αγοράσει τα Windows xp, είμαι κάτοχος και ιδιοκτήτης τους ή απλώς ενοικιαστής;

Για να κανω τον δικηγορο του διαβολου,τουλαχιστον στην EULA των Vista ειναι ακριβως οπως το πες:ενοικιαστης.Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος,ευτυχως ή δυστυχως κατι τετοιο πρεπει να τρεχει και με τα xp.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο κύριος προβληματισμός μου είναι ο εξής. Εάν η MS έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει όποτε θέλει στον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος του κάθε χρήστη, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό, το μυαλό μου πάει πολύ μακριά. Τι ασφάλεια έχω πλέον για τα αρχεία μου, τα έγγραφά μου και ποια είναι η διαχωριστική γραμμή που χωρίζει τον παγκόσμιο κολοσσό που λέγεται MS με τον κάθε χάκερ, που όποτε θέλει βρίσκει ένα κενό ασφαλείας και σπάει την πλάκα του.

 

Το ζήτημα πλέον είναι εάν υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε από τέτοιες ενέργειες, κλείνοντας πιθανών κάποιες πόρτες στο router ή με τη βοήθεια κάποιου software που ελέγχει την κίνηση του διαδικτύου από και προς το pc μας.

 

Αλλά στην τελική αξίζει να ασχολούμαστε τόσο πολύ με την MS ή να την κάνουμε με ελαφρά προς κάποια διανομή linux; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τουλαχιστον ο μονος τροπος να το κανουν αυτο ειναι να επισκεφθεις τη σελιδα windows update. Και παλι, ελεγχει και αναβαθμιζει μονο τα αρχεια που σχετιζονται με το ιδιο το windows update.

 

Οχι οτι ειναι λιγοτερο κατακριτεο, αλλα τουλαχιστον δεν ενημερωνει αρχεια λειτουργιας του συστηματος, οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να χαλασει κατι, ενω αμα δεν πας ποτε στο windows update, δεν υπαρχει περιπτωση να σου αλλαξει τιποτα.

 

Οποτε οσοι εδω και καιρο προμηθευεστε hotfixes σε exe αρχεια η χρησιμοποιειτε autopatcher δεν χρειαζεται καν να ελεγξετε αν εχετε την ενημερωμενη εκδοση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Δυστυχως οταν αγοραζεις τα windows και κανεις εγκατασταση,αυτοματως δεχεσαι κατι τετοιες ενεργειες απο την ms.Suck it or leave it που λενε.Καταλαβαινω απολυτως τον προβληματισμο σου.Οποιος εχει τα κοτσια και θελει να γλυτωσει απο τετοιες"παρεμβασεις"πολυ απλα βαζει μια ωραιοτατη διανομη linux και κανει την δουλεια του(αρκει να μπορει βεβαια να την κανει με το υπαρχουν software για linux)

Αλλά στην τελική αξίζει να ασχολούμαστε τόσο πολύ με την MS ή να την κάνουμε με ελαφρά προς κάποια διανομή linux; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ.

Μονος σου θα το κρινεις αυτο,οπως και ο καθενας μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Microsoft ξεκίνησε να κάνει ενημερώσεις σε συστήματα με Windows XP και Vista χωρίς να το γνωρίζουν οι χρήστες, ακόμα και αν αυτοί έχουν απενεργοποιήσει τις αυτόματες ενημερώσεις! Πολλές εταιρίες χρειάζεται πρώτα να δοκιμάσουν τις νέες αλλαγές πριν τις εγκαταστήσουν και αυτό τους δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα. Πρόσφατα το Windows Update (WU) άρχισε να αλλάζει αρχεία στα συστήματα των χρηστών χωρίς να ζητάει την άδεια και χωρίς να ενημερώνει. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 9 αρχεία που πειράζονται αυτόματα, ακόμα και αν είναι απενεργοποιημένο το Windows Update!

 

 

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίεργα μιας και η Microsoft δεν δίνει πληροφορίες για τις «αόρατες» ενημερώσεις που κάνει. Τα 9 αρχεία πάντως χρησιμοποιούνται από τον Windows Update οπότε στην ουσία ενημερώνεται η λειτουργία αυτόματης ενημέρωσης.

 

Τα αρχεία που φαίνεται να πειράζονται αόρατα βρίσκονται στον φάκελο Windows\System32 και φαίνονται παρακάτω:

 

 

Για Vista:

 

 

1. wuapi.dll

2. wuapp.exe

3. wuauclt.exe

4. wuaueng.dll

5. wucltux.dll

6. wudriver.dll

7. wups.dll

8. wups2.dll

9. wuwebv.dll

 

Για XP:

 

 

1. cdm.dll

2. wuapi.dll

3. wuauclt.exe

4. wuaucpl.cpl

5. wuaueng.dll

6. wucltui.dll

7. wups.dll

8. wups2.dll

9. wuweb.dll

 

 

πηγη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Microsoft απορρίπτει τις φήμες για "αόρατα" Windows Updates

Επίσημοι εκπρόσωποι της Microsoft επιδιώκουν να διαλύσουν τις φήμες ότι η εταιρεία εκτελεί "αόρατες" ενημερώσεις στα συστήματα με Windows. Επίσης, δεσμεύονται ότι στο μέλλον οι ενέργειές της θα είναι πιο διαφανείς, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες παρανοήσεις. Αναφορές για τα "μυστικά" updates άρχισαν να κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο κατόπιν άρθρων σε δύο τουλάχιστον sites που ισχυρίζονταν ότι το Windows Update "έστελνε" updates σε συστήματα με Windows ακόμα και όταν το χαρακτηριστικό αυτόματης ανανέωσης ήταν απενεργοποιημένο.

 

Τα posts στο ZDNet Hardware 2.0

>http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=779#more-779

και στο Windows Secrets

>http://www.theinquirer.net/?article=42346

αναφέρουν ότι σε συστήματα με Windows Vista και Windows XP SP2 διαπιστώθηκε αυτόματη ανανέωση τουλάχιστον εννέα αρχείων παρ' ότι η επιλογή για τα automatic updates ήταν ανενεργή.

 

"Είναι εκπληκτικό πως αυτά τα αρχεία μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης", ήταν το σχόλιο στο post του Windows Secrets, που συνεχίζει: "Το πλαίσιο διαλόγου Automatic Updates στο Control Panel προσφέρει ρύθμιση που εμποδίζει την αυτόματη εγκατάσταση τυχόν ανανεώσεων. Ωστόσο, η πιο πρόσφατη αόρατη κίνηση της Microsoft, που αφορά στην ανανέωση των εκτελέσιμων του Windows Update, δείχνει να αγνοεί την παραπάνω ρύθμιση αλλά και να μην ενημερώνει με κανέναν τρόπο τους χρήστες".

 

Οι παραπάνω επισημάνσεις ανάγκασαν program manager της Microsoft να προβεί σε σχετική δημοσίευση στο δικό του blog

>http://blogs.technet.com/mu/archive/2007/09/13/how-windows-update-keeps-itself-up-to-date.aspx

, όπου εξηγεί ότι τα συγκεκριμένα εννέα αρχεία έχουν σχέση με τη λειτουργία του ίδιου του Windows Update. Η Microsoft ανανεώνει το σύστημα ανανεώσεων των Windows από καιρό σε καιρό για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του.

 

"Αν αποτυγχάναμε στην αυτόματη ανανέωση της υπηρεσίας Windows Update, οι χρήστες δε θα μπορούσαν να ελέγξουν για τυχόν ανανεώσεις άλλων εφαρμογών και δε θα μπορούσαν να τις εγκαταστήσουν ή ακόμα και να λάβουν ειδοποιήσεις [notifications]", γράφει ο Nate Clinton. "Το αποτέλεσμα θα ήταν όχι μόνο να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πελατών μας, αλλά, ακόμα χειρότερα, οι χρήστες θα πίστευαν ότι είναι ασφαλείς ακόμα και αν δε γινόταν απολύτως καμία εγκατάσταση ανανεώσεων".

 

Το σχόλιο μας: Δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft κατηγορείται για αδιαφάνεια όσον αφορά στο σύστημα ανανεώσεων [Windows Update] και υποψιαζόμαστε ότι δεν είναι και η τελευταία. Το ίδιο το θέμα "πουλάει", καθώς ενδιαφέρει πάρα πολύ κόσμο, και είναι βέβαιο ότι τελικά μόνη θιγόμενη είναι η ίδια η εταιρεία με όλη αυτήν την αρνητική δημοσιότητα [παρά τις πειστικές εξηγήσεις].

 

Πηγή: The Register

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακόμα και να γινόταν αυτό, την δικαιολογώ τη Microsoft, φοβόταν το κράξιμο των χρηστών για τα μπαλώματα. Τα windows είναι σαν μια βράκα που ράβεται συνεχώς, αλλά ξεχειλώνεται ακόμα περισσότερο. Τα macintosh δεν υπάρχουν καν σαν ζωντανός οργανισμός, ενώ τα linux πρόσφατα έγιναν πολυκύτταροι οργανισμοί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...