Προς το περιεχόμενο

Προσοχη στα ups σε υπολογιστες με active pfc τροφοδοτικο!!

gizmo78

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την πάτησα μάλλον!!

Πηρα αυτο το apc ups το εβαλα στο pc και το κατεβαστηρι και ολα ωραια για εναν μηνα..

Μεχρι χθες.. μολις αναβω το καλο pc ακουω μια τσαφ και συσκοτιση.. Εριξε την ασφαλεια και το ups εμεινε να σφυριζει με αναμμενο το led overload. Φυσικα τα αποσυνδεσα ολα και εβαλα μονο μια λαμπα πανω στο ups να δοκιμασω αλλα δεν αναβει ουτε το ups ουτε η λαμπα.. Καηκε παει..:cry: Τηλεφωνο λοιπον στο πλαισιο και απο εκει στην apc. On site εγγυηση μου λενε απο το πλαισιο μια χαρά λέω εγω..Μολις παιρνω στην apc με ρωτανε τι ειχα συνδεμενο πανω και τον τυπο του τροφοδοτικου.. Εκεί λοιπόν τους λεω πως εχω enermax με active pfc.. Τοτε ακουω οτι δεν ειναι συμβατα τα active pfc με τα συγκεκριμενα ups και οτι θα μου το αντικαταστησουν αλλα εγω απο κει και περα πρεπει να αλλαξω ups και να περασω στα πιο ακριβα smart ups που βγαζουν sinewave ρευμα ή να παρω τροφοδοτικο χωρις active pfc, αλλιως αν ξαναπαθει ζημια δεν θα με καλυπτει η εγγύηση.Φυσικα τους εκραξα γιατι αυτο δεν αναγραφεται ουτε στο site τους ουτε στη σελίδα του πλαισίου ουτε καν στο (υποτυπώδες) manual. Η απαντηση ηταν οτι ειναι στα σχεδια τους να αναγραφει.. μιας και θελει πολυ δουλεια...

Εγω λεω πως πονταρουν στο να μη χασουν πελατες αφου πλεον πολυ δυσκολα καποιος βρισκει μη active pfc και οι περισσοτεροι εχουμε τετοια στα pc μας.

Και ρωτω λοιπον, δεν δικαιουμαι να παρω τα λεφτα μου πισω εφοσον αγορασα κατι που δεν κανει τη δουλεια μου;; Τι να πω θα δείξει.

Παντως γραφω αυτά για να προσεχουν οι υποψηφιοι αγοραστες ups μη την πατησουν.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αμάν φίλε τι έπαθες... πού να το ήξερες βέβαια. Με έκανες όμως να ανησυχώ... γιατί αγόρασα πρόσφατα τροφοδοτικό ίδιας μάρκας (Enermax Liberty 620) και μόλις τώρα, μετά το ποστ σου, είδα ότι στο manual γράφει ότι πρέπει το ups πρέπει να είναι τύπου Sine Wave και όχι Simulate Sine Wave. Εδώ και τέσσερα χρόνια έχω το MGE Pulsar Ellipse Premium 800VA, το οποίο είδα στο manual ότι είναι τύπου Modified sinewave. Τώρα τι είναι αυτό και αν είναι καλό ή κακό δεν ξέρω. Ελπίζω να μη μου συμβεί κάτι σαν αυτό που σου συνέβη! Στο λίγο καιρό που έχω πάντως το τροφοδοτικό (3 βδομάδες περίπου) δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Αμάν φίλε τι έπαθες... πού να το ήξερες βέβαια. Με έκανες όμως να ανησυχώ... γιατί αγόρασα πρόσφατα τροφοδοτικό ίδιας μάρκας (Enermax Liberty 620) και μόλις τώρα, μετά το ποστ σου, είδα ότι στο manual γράφει ότι πρέπει το ups πρέπει να είναι τύπου Sine Wave και όχι Simulate Sine Wave. Εδώ και τέσσερα χρόνια έχω το MGE Pulsar Ellipse Premium 800VA, το οποίο είδα στο manual ότι είναι τύπου Modified sinewave. Τώρα τι είναι αυτό και αν είναι καλό ή κακό δεν ξέρω. Ελπίζω να μη μου συμβεί κάτι σαν αυτό που σου συνέβη! Στο λίγο καιρό που έχω πάντως το τροφοδοτικό (3 βδομάδες περίπου) δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.

Εγώ φίλε έχω το ίδιο Ups (MGE Ellipse Premium 800VA USBS) σε pc με το Enermax Liberty 500W πάνω από ένα χρόνο, χωρίς κανένα πρόβλημα. Πάντως ενώ δεν κατάφερα να βγάλω άκρη με το site της MGE, σε διάφορα eshop διάβασα ότι το συγκεκριμένο UPS έχει κυμματοειδή μορφή (aka sinewave) και άρα δεν έχει πρόβλημα με active pfc τροφοδοτικά.

Τα links:

http://www.dabs.com/productview.aspx?quicklinx=43MD

http://misco.co.uk/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=214712&Tab=2&NoMapp=0

Δημοσ.

Και εγώ μέχρι τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όποτε μάλιστα έγιναν διακοπές ρεύματος, όλα πήγαν καλά. Ελπίζω να μην έχω ούτε στο μέλλον!

Δημοσ.

Συνηθιζεται στα UPS να εχουν μια ασφαλεια στην εισοδο. Μάλλον αυτο καηκε. Μπορει να εγινε μια υπερταση, ή κάποια αναλαμπή στο δίκτυο της ΔΕΗ. Απόσο ξέρω δεν υπάρχει κάποια ασυμβατότητα ups με psu (τροφοδοτικό).

Δημοσ.

Παιδιά εγώ έχω αυτό το APC και σκέφτομαι να βάλω καινούργιο τροφοδοτικό. Από που θα δω άμα είναι active PFC; Στην ιστοσελίδα του προΐόντος λογικά ε;

Θα με καλύψει το συγκεκριμένο σε 650-700watt αυτό που έχω;

Δημοσ.

στο σιτε της tt γραφει αν ειναι active η οχι.επισης το 750 και το 1000 λενε οτι βγαζουν ημιτονοειδης καμπυλη.παντως ακομα και με 620 που υποτι8εται οτι δεν εβγαζε με το tt δεν ειχα κατι παραξενο ενω με ενα akasa ειχα.το 1000 το smart ειναι καποθ 700 watt οποτε ναι αντεχει το sli.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...