Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πλάκα είναι ότι με traceroute/ping εμφανίζει ότι δεν υπάρχει ο συγκεκριμένος host...

Εμένα μου ήρθε το παρακάτω link ,διαφορετικό από του Πέτρου πιο πάνω (nbg3 αντί nbg2).

>http://nbg3.gr.rug-cleaner.us/?wps/portal/LoginPageMap/

Το nbg2 αναγνωρίζεται από τον firefox ως Web Forgery ενώ το nbg3 όχι. Που το κάνουμε report το site;

Edit: Το βρήκα. Help --> Report Web Forgery

Επεξ/σία από markelos
Δημοσ.

Tο παραπάνω παραπλανητικό μήνυμα (Εθνική τράπεζα) μου έχει έρθει πολλές φορές κι εμένα παρ' όλο που δεν έχω καμμία σχέση, ούτε καν λογαριασμό στην συγκεκριμένη τράπεζα.

Έτσι κι εγώ συμπληρώνω έναν τυχαίο αριθμό κάρτας και ένα τυχαίο ΑΤΜ PIN και τους το στέλνω πάλι πίσω.:-D

Δημοσ.

Tο παραπάνω παραπλανητικό μήνυμα (Εθνική τράπεζα) μου έχει έρθει πολλές φορές κι εμένα παρ' όλο που δεν έχω καμμία σχέση, ούτε καν λογαριασμό στην συγκεκριμένη τράπεζα.

Έτσι κι εγώ συμπληρώνω έναν τυχαίο αριθμό κάρτας και ένα τυχαίο ΑΤΜ PIN και τους το στέλνω πάλι πίσω.:-D

και φαντάζεσαι το τυχαίο αυτό να είναι αληθινό :P

Δημοσ.

Πριν λιγο μου ηρθε το παρακατω χαριτωμενο κατα τ'αλλα mail απο τη διευθυνση [email protected] με τιτλο "National Bank of Greece":

Εννοειται πως προκειται για μια αποτυχημενη αποπειρα phishing για ΑΤΜ καρτες(!) της Εθνικης (Εθνοcash) στην οποια προσπαθουν να σου τσιμπησουν τον αριθμο και το PIN.

Η πλακα ειναι οτι τυχαινει να εχω και εγω μια τετοια καρτα και σκαλωσα λιγο στην αρχη... :blink: :D

Κανει μπαμ σε ενα εμπειρο ματι οτι προκειται για απατη αλλα, καλου κακου ας το εχουμε ολοι στα υποψιν μας, μην την πατησει κανενας απο βιασυνη. :)

Έλαβα ακριβώς το ίδιο από την "Εθνική"

Προσέχτε την σύνταξη και πως χειρίζεται τα Ελληνικά ο αποστολέας του e-mail.

Εύκολα φαίνεται ότι τα Ελληνικά δεν είναι η μητρική του γλώσσα ή έκανε μετάφραση ενός κειμένου με web εργαλεία.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πριν λιγο μου ηρθε το παρακατω χαριτωμενο κατα τ'αλλα mail απο τη διευθυνση [email protected] με τιτλο "National Bank of Greece":

Εννοειται πως προκειται για μια αποτυχημενη αποπειρα phishing για ΑΤΜ καρτες(!) της Εθνικης (Εθνοcash) στην οποια προσπαθουν να σου τσιμπησουν τον αριθμο και το PIN.

Η πλακα ειναι οτι τυχαινει να εχω και εγω μια τετοια καρτα και σκαλωσα λιγο στην αρχη... :blink: :D

Κανει μπαμ σε ενα εμπειρο ματι οτι προκειται για απατη αλλα, καλου κακου ας το εχουμε ολοι στα υποψιν μας, μην την πατησει κανενας απο βιασυνη. :)

Μου ήρθε και εμένα αντίστοιχο που έλεγε όμως για πάγωμα λογαριασμού.

Προσοχή Αν πατήσετε το link που έχει το mail κολλάτε ιό. Εμένα μου το έκοψε με την μία το kasperksy (ούτος ή άλλος απλά από περιέrγια πάτησα). ΠΡΟΣΟΧΗ εάν έχετε πατήσει σε κάποιο link μέσα στο mail κάντε κατευθείαν scan με κάποιο αξιόπιστο anttivirus

Δημοσ.

Μου ήρθε και εμένα αντίστοιχο που έλεγε όμως για πάγωμα λογαριασμού.

Προσοχή Αν πατήσετε το link που έχει το mail κολλάτε ιό. Εμένα μου το έκοψε με την μία το kasperksy (ούτος ή άλλος απλά από περιέrγια πάτησα). ΠΡΟΣΟΧΗ εάν έχετε πατήσει σε κάποιο link μέσα στο mail κάντε κατευθείαν scan με κάποιο αξιόπιστο anttivirus

Δεν είναι ιός. Είναι adware (cookie παρακολούθησης).

Δημοσ.

Μολις μου ηρθε και μενα αλλα εκανε bam οτι ειναι παραπλανητικο επειδη ειμαι και 15 :P :P Προσοχη λοιπον σε ανυποψιαστους!

Δημοσ.

Παιδια το avast το πιανει το συγκεκριμένο ιό/adware, τσεκαρε κανεις με avast? To τζιμανι η sister αν και με ρωτησε αν μου φαίνεται μουφα το μειλ (λες και χρειαζεται να ρωτησεις με τετοιο κρα χαλια συντακτικό στο κειμενο που μου βγηκν τα ματια με το που το ειδα), εκανε την λαλακια και πάτησε να τσεκάρει το λινκ :rolleyes:

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

νέο phishing για την εθνική τράπεζα!

cheati.jpg

δείχνει κανονικό site με βάση το url, αλλό το site που υπάρχει σαν hyperlink είναι το

http://stylesport.com.pl/pub/ethnocashPLUS/?wps/p/c1/04_SB8K8xLLM9MSSzos3jXIFNnSzcPIwMLgxADAyMfL5dgz5AQQwsLM6B8JJK8u6mLK1A-0NDP3MjPwMDSiIBuP4_83FT9gtyIcgD06JGc/dl2/d1/L0lDUmlTUSEhL3dHa0FKRnNBL1lCUlp3QSEhL2Vs/?lang=el

Δημοσ.

Σήμερα μου ήρθε κι εμένα το παραπάνω (Εθνική τράπεζα).

Αν παρατηρήσετε είναι μεταφρασμένο με μηχανική μετάφραση. Κάνει "μπαμ" για απάτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...