Προς το περιεχόμενο

Προμήθειες τραπεζών.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήγα σήμερα στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος για να κάνω μία κατάθεση στον λογαριασμό του πατέρα μου που είναι στην ίδια τράπεζα. Η ταμίας μου ζήτησε να πληρώσω και προμήθεια. Εγώ νόμιζα ότι οι προμήθειες έχουν καταργηθεί. Ότι κρίθηκαν παράνομες. Όταν της το είπα μου είπε ότι αυτό αφορά άλλες συναλλαγές. Δεν έκανα την κατάθεση και έφυγα.

Μπορεί κάποιος να μας πει τι ακριβώς ισχύει; Υπάρχει κάπου κάποια απόφαση; Νομίζω ότι είχε βγάλει και μια απόφαση το συμβούλιο επικρατείας;

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Πήγα σήμερα στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος για να κάνω μία κατάθεση στον λογαριασμό του πατέρα μου που είναι στην ίδια τράπεζα. Η ταμίας μου ζήτησε να πληρώσω και προμήθεια. Εγώ νόμιζα ότι οι προμήθειες έχουν καταργηθεί. Ότι κρίθηκαν παράνομες. Όταν της το είπα μου είπε ότι αυτό αφορά άλλες συναλλαγές. Δεν έκανα την κατάθεση και έφυγα.

Μπορεί κάποιος να μας πει τι ακριβώς ισχύει; Υπάρχει κάπου κάποια απόφαση; Νομίζω ότι είχε βγάλει και μια απόφαση το συμβούλιο επικρατείας;

Ο Άρειος Πάγος θα είχε βγάλει, αν υπάρχει τέτοια απόφαση.

Θα το κοιτάξω να σου πω. Πάντως σίγουρα αυτά τα ζητήματα τα παίζουν στα δάχτυλα οι ενώσεις καταναλωτών (ΕΠΟΙΖΩ, ΙΝΚΑ, κλπ).

Δημοσ.

μην το ψάχνεις φίλε μου,είσαι εσύ μέσα στο λογαριασμό??κανονικά πληρώνεις αν δεν είσαι δικαιούχος,αλλα τώρα αν στέλνει ο πατέρας στο παιδί ή κάποιος συγγενής 1ου βαθμού ή αν είναι μικρό το ποσό δεν του κρατούσαμε εμείς.

μπορεί να ήταν νέα ταμίας και για αυτό.αν το έλεγες στον προιστάμενο όλα θα ήταν οκ.

Δημοσ.

κανονικά εφόσον δε σου παρέχουν εναλλακτικό τρόπο κατάθεσης, τότε θεωρώ ότι είναι κλεψιά. Τα λεφτά που καταθέτεις θα τα δώσει η τράπεζα δάνειο και θα βγάλει....

Δημοσ.

Στο ΙΝ.ΚΑ. είχε τηλεφωνητή. Αύριο το πρωί θα ξαναπάρω. Τους έστειλα email όμως. Το θέμα δεν είναι αν είμαι συγγενής κ.τ.λ. Το θέμα είναι αν υπάρχει νόμος (ή απόφαση του Σ.τ.Ε. που να λέει ότι δεν πρέπει να κρατάνε προμήθεια). Στην τηλεόραση το είχαν πει κάποια στιγμή. Και ορισμένες φορές που είχα πάει εκείνες τις μέρες δεν μου ζήτησαν τίποτε (ενώ ζητούσαν). Άλλαξε κάτι, ή απλώς πέρασε λίγος καιρός και άρχισαν πάλι...

Δημοσ.

Αντιγράφω από : http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=834213&lngDtrID=251

4. Προμήθεια 1,40 ευρώ για κατάθεση ποσού στο λογαριασμό ενός τρίτου προσώπου, παρόλο που η κατάθεση λειτουργεί υπέρ του πελάτη της τράπεζας, αλλά και υπέρ της ιδίας (μεγαλύτερη ρευστότητα χρημάτων), ενώ δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ως κόστος για την έκδοση απόδειξης.

Δημοσ.

Αν πάς σε μια τράπεζα για κατάθεση σε λογαριασμό 3ου προσώπου, ζητάνε προμήθεια μόνο αν ζητήσεις να καταγραφεί το όνομα του καταθέτη, δηλαδή το δικό σου. Αν κάνεις "ανώνυμη" κατάθεση δεν κρατάνε τίποτα.

Δημοσ.

Αναφέρει ότι κρίθηκαν καταχρηστικές στο πρωτοδικείο. Μήπως η απόφαση του πρωτοδικείου άλλαξε; Ελπίζω ο paredwse να μας διαφωτίσει περισσότερο. Ψάχνω να βρω την απόφαση του πρωτοδικείου...

Λοιπόν... Πρόκειται για τις αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών 711 και 961/07. Δεν μπορώ όμως να βρω τις καθεαυτό αποφάσεις...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Ευχαριστώ! Θα πάρω και ένα τηλέφωνο στο ΙΝ.ΚΑ.

Μπορείς να γίνεις και μέλος. Δέν ξέρω αν θα έχεις διαφορετική αντιμετώπιση.

Επίσης για να αλλάξεις συνάλλαγμα που έχεις, σε ευρώ ο ταμίας κρατάει 6?!

Δημοσ.

Οι κρατήσεις γίνονται βάσει νόμου (τον γράφει επάνω το χαρτάκι - απόδειξηπου σου δίνουν). Αν ήταν χωρίς τη συγκάληψη του κράτους δε θα σου έδιναν τέτοιο χαρτάκι.Η απόφαση ενός δικαστηρίου δεν ακυρώνει αυτόματα ένα νόμο. Νομίζω ότι αυτό γίνεται μόνο από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Όταν κάνω κατάθεση από web banking μπορώ να επιλέξω αν το ποσό θα βαρύνει εμένα (1,5 ευρώ) αν θα είναι μεικτό (νομίζω 1,2 και 0,3) ή αν θα το πληρώσει όλο ο παραλήπτης. Αν κάποιος θέλει να πληρώνει ΡΕΥΜΑ ΝΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ μέσω τράπεζας βγαίνει ένα αξιόλογο ποσό κάθε χρόνο μόνο από κρατήσεις. Δε θα σχολιάσω το θεϊκό όταν επικαλέστηκα σε έναν τραπεζικό όταν πήγα να πληρώσω το INTERNET για τη δικαστική απόφαση και μου είπε "Αν δε σου αρέσει τράβα να τα πληρώσεις ο ίδιος"!!!

Δημοσ.
Οι κρατήσεις γίνονται βάσει νόμου (τον γράφει επάνω το χαρτάκι - απόδειξηπου σου δίνουν). Αν ήταν χωρίς τη συγκάληψη του κράτους δε θα σου έδιναν τέτοιο χαρτάκι.Η απόφαση ενός δικαστηρίου δεν ακυρώνει αυτόματα ένα νόμο. Νομίζω ότι αυτό γίνεται μόνο από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Όταν κάνω κατάθεση από web banking μπορώ να επιλέξω αν το ποσό θα βαρύνει εμένα (1,5 ευρώ) αν θα είναι μεικτό (νομίζω 1,2 και 0,3) ή αν θα το πληρώσει όλο ο παραλήπτης. Αν κάποιος θέλει να πληρώνει ΡΕΥΜΑ ΝΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ μέσω τράπεζας βγαίνει ένα αξιόλογο ποσό κάθε χρόνο μόνο από κρατήσεις. Δε θα σχολιάσω το θεϊκό όταν επικαλέστηκα σε έναν τραπεζικό όταν πήγα να πληρώσω το INTERNET για τη δικαστική απόφαση και μου είπε "Αν δε σου αρέσει τράβα να τα πληρώσεις ο ίδιος"!!!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πληρωμής λογαριασμών είναι δικαιολογημένη η πληρωμή 1,5 ευρώ διότι η τράπεζα δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Αυτός που φταίει και πρέπει να κυνηγησεις είναι η εταιρία που σου παρέχει τις υπηρεσίες και δε σου δίνει εύκολη διέξοδο να πληρώσεις το λογαριασμό σου, χωρίς να πιβαρυνθείς με έξοδα. Κανονικά οι εταιρίες θα έπρεπε να πληρώνουν αυτό το χαράτσι....

Δημοσ.

Βασικά το κράτος φταίει που τους επιτρέπει να το κάνουν. Στο εξωτερικό γιατί δεν κρατάνε προμήθειες; Εδώ γιατί δε φορολογούνται όπως πρέπει τα κέρδη τους; Για αυτούς τους λόγους τα κέρδη των τραπεζών έχουν ξεφύγει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...