bosei Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Για μενα επιδοσεις και εμφανιση ειναι συνδεδεμενα γιατι ποιος o λογος να γυμναζομαι αν ειμαι σαν κατι τυπους stronglifters που ειναι σαν χοντρομπαλλες? Δεν ειναι λογικο να θελω ο κοπος μου να μεταφραζεται περα απο δυναμη και υγεια και σε καλη εμφανιση? Είναι θέμα επιλογής. Εσύ θες εμφάνιση και επιδόσεις, ο powerlifter θέλει να κάνει μεγαλύτερο total σε squat,deadlift, bench press...δεν τον νοιάζει η εμφάνιση...δεν τον νοιάζει αν ο αριστερός δικέφαλος είναι μικρότερος από τον δεξί κτλπ. Επίσης ένας μεγάλος παράγοντας για να πετύχουμε τους στόχους μας είναι το specificity. Πράγμα που σημαίνει ότι όσο πιό συγκεκριμένος είναι ο στόχος μας τόσο πιό συγκεκριμένες πρέπει να είναι και η ενεργείες που χρειάζονται. Γι αυτό και το μεγαλύτερο μέρος του volume των powerlifter μοιράζεται στις big 3. Φαντάσου π.χ. να είχε ο powerlifter να κάνει X volume την βδομάδα σε squat και να το μοίραζε μεταξύ squat και leg extension... Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι μπορεί εσύ να θες επιδόσεις και εμφάνιση αλλά δυστυχώς και τα δύο δεν μπορείς να τα έχεις σε βαθμό που θα τα είχες αν ασχολιόσουν μόνο με ένα αποκλειστικά. Εμενα η ενσταση μου ειναι οτι κανεις πολυ μεγαλο βαρος,δεν ξερω ποιος και με τι επιστημονικα κριτηρια στο προτεινε και αν ειναι αθλητης και φοβαμαι μη παθεις καποια στιγμη κατι. Το αν είναι μεγάλο το βάρος είναι τελείως σχετικό. Για το αν θα πάθω κάτι όλα στο παιχνίδι είναι. Καταρχάς εδώ τραυμάτισα τον ώμο μου το καλοκαίρι βγάζοντας την μπλούζα μου! Θέλω να πω είναι και θέμα τύχης. Επίσης με βάρη ασχολούμαστε...δεν πλέκουμε...και τις ανακατοσούρες μας θα τις έχουμε καμιά φορά και ο ώμος μας θα πονάει από τον ύπνο και και και. Εγω squats δεν κανω ποτε πανω απο 80 κιλα ,8 επαναληψεις και ουτε θελω να κανω περισσοτερο. Μερικοι εμπειροι αθλητες που εχει τυχει να συναντησω,ενας φιλος μου που αθληται και ειναι και Δοκτορ ορθοπεδικος αλλα και ενας κυριος που ειναι φυσιοθεραπευτης για μια γνωστη ομαδα μπασκετ της Α'(δεν θελω να πω ονομα) μου εχουν συστησει ποτε να μην το παρακανω σε βαρη στα squats γιατι μακροπροθεσμα θα τους επικεπτομαι συχνα. Οποτε δεν θελω να σε ριξω ψυχολογικα,ισα ισα χαιρομαι που αισθανεσαι δυνατος και καλα,απλα απο φιλικο ενδιαφερον διατυπωνω την ενσταση.(Μην παρεξηγηθω.) Ποσο υψος και βαρος εχεις?Εδω ο παγκοσμιος πρωταθλητης στα 69 κιλα κανει 5Χ200. Το ότι στο πρότειναν κάποιοι δεν μου λέει και τίποτα...ευτυχώς και λόγω αντικειμένου σπουδών έχω (ή τέλος πάντων αναπτύσω) τις γνώσεις να διαβάσω και καμία έρευνα και δεν χρειάζομαι κάποιους να μου πουν τι να μην κάνω... 1,75, 75 κιλά.
alex_000 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Ποσο υψος και βαρος εχεις?Εδω ο παγκοσμιος πρωταθλητης στα 69 κιλα κανει 5Χ200. φιλε το 5x150 στο deadlift δεν έχει καμια σχέση με το 5x200 front squat 5x200 front squat δεν πρόκειται να κάνει ποτε κανεις εδώ μέσα ανεξάρτητα αν είναι 70 η 120 κιλά 3
bosei Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 5x200 front squat δεν πρόκειται να κάνει ποτε κανεις εδώ μέσα ανεξάρτητα αν είναι 70 η 120 κιλά Καλά εσύ έχεις και το κλαρκ...μπορεί καμιά μέρα να το δεις από κοντά
benign Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 φιλε το 5x150 στο deadlift δεν έχει καμια σχέση με το 5x200 front squat 5x200 front squat δεν πρόκειται να κάνει ποτε κανεις εδώ μέσα ανεξάρτητα αν είναι 70 η 120 κιλά Νομιζα οτι μιλαμε για squats! Sorry παιδια,τουλαχιστον ειπαμε καποια χρησιμα πραγματα για newbies.
alex_000 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Καλά εσύ έχεις και το κλαρκ...μπορεί καμιά μέρα να το δεις από κοντά αδύνατον το clark front squat κάνει μέχρι 110 και όχι 5. Λίγο μακριά πέφτουν τα 200
manos89 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Θα γράψω κάτι που μου συμβαίνει τη τελευταία βδομάδα, όχι τόσο σχετικό, αλλά όχι και άσχετο επί του θέματος.Με την άθληση δεν έχω και την καλύτερη σχέση, πήγαινα για κανα τρέξιμο το καλοκαίρι, έπαιζα μπάσκετ, αλλά μέχρι εκεί. Πριν από μιάμιση βδομάδα γύρισα από εξωτερικό, όπου έλιωσα στο περπάτημα. Από όταν γύρισα παρατήρησα ότι όταν περπατάω και μιλάω ταυτόχρονα ψιλολαχανιάζω και με ανησύχησε. Να πω ότι είμαι 25 χρονών 1,82 και περίπου 70 κιλά. Παρατήρησα επίσης ότι το δεξί ρουθούνι είναι μπουκωμένο, δεν αναπνέω καλά δηλαδή χωρίς όμως να είμαι συναχωμένος. Να πω επίσης ότι περπατάω αρκετά γρήγορα. Πολύ πιο γρήγορα από το συνηθισμένο Το παραπάνω συμβαίνει 1) επειδή με πήραν τα χρόνια απότομα; 2) Λόγω του ρουθουνιού όπου δεν παίρνω καλές ανάσες;3)Λόγω κούρασης του οργανισμού από το ταξίδι;4) Είναι φυσιολογικό λόγω περπατήματος + ομιλίας; Σκέφτηκα να γραφτώ γυμναστήριο επίσης για να βελτιώσω την αντοχή μου και γενικότερα το θεωρώ σημαντικό για την γενικότερη υγεία.
therock Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Τα μπαχαρικα αν και δεν εχουν θερμιδες, υπαρχει καποιος λογος για περιορισμενη χρηση τους? ΠΧ αλατι ανεβαζει πιεση ειδικα αν εχεις και ιστορικο. Πιπερια, τσιλια, παπρικες, κτλ σου προξενουν τπτ αν τα χτησιμοποιεις σε καθε γευμα και με αλογιστες ποσοτητες?
benign Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Το ότι στο πρότειναν κάποιοι δεν μου λέει και τίποτα...ευτυχώς και λόγω αντικειμένου σπουδών έχω (ή τέλος πάντων αναπτύσω) τις γνώσεις να διαβάσω και καμία έρευνα και δεν χρειάζομαι κάποιους να μου πουν τι να μην κάνω... 1,75, 75 κιλά. Αυτο θελω να το απαντησω γιατι εδω εισαι λάθος.Δεν μου το προτειναν ''καποιοι'' ενας Δοκτωρ ορθοπεδικης και ενας εμπειρος επαγγελματιας φυσιοθεραπευτης δεν ειναι ''καποιοι''. Ασφαλως σε τομεις που δεν γνωριζω σε βαθος γιατι δεν γινεται να τα ξερει κανεις ολα ,ακουω με σεβασμο την αποψη οσων εχουν αφιερωσει μεγαλο μερος της ζωης τους και δεν προσποιουμαι οτι τα ξερω ολα.
yannis27gr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 ...Ας πουμε στο γυμναστηριο που πηγαινω ειναι ενας συμπαθης κυριος που σηκωνει και αυτος πολυ μεγαλα βαρη 5Χ5 αλλα ειναι με κοιλιες παρολο οτι ειναι δυνατος.Δεν εχει δηλαδη ομορφο σωμα ουτε εχει καταφερει να ειναι ripped... Το λίπος βρίσκεται μπροστά από τους μυς. Έτσι, χρειάζεται γυμναστική με αντίσταση για να χτίσει κάποιος μυικό σύστημα αλλά διατροφή προσανατολισμένη στην καύση λίπους για τη μείωση της λιπώδους μάζας=ανάδειξη της από κάτω μυικότητας. Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Στον 1 μήνα που πήγα πέρσι γυμναστήριο συνάντησα κι εγώ έναν τέτοιο κύριο. Θηρίο ανήμερο αλλά με τεράστια κοιλιά. Παρεπιπτόντως, δεν ήταν καθόλου συμπαθής ------------------------------------------------------------ Με τυραννα τροφική δηλητηρίαση από χτες, δεν μπόρεσα να κάνω προπόνηση σήμερα. Κρίμα, και μου έχουν τύχει πολλές έκτακτες δουλειές που συχνά με αναγκάζουν να χάνω προπονήσεις. Άσχετο, ζυγίστηκα σήμερα. Ειναι μια βδομάδα που έχω παρατήσει την προσπάθεια να παχύνω, όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ. Τρώγοντας λιγότερο λεπόν και στεγνός από την διάροια όλη νύχτα, ήμουν +1,5 κιλό. Τρατζικ ζυγαριά... 1
benign Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Τα μπαχαρικα αν και δεν εχουν θερμιδες, υπαρχει καποιος λογος για περιορισμενη χρηση τους? ΠΧ αλατι ανεβαζει πιεση ειδικα αν εχεις και ιστορικο. Πιπερια, τσιλια, παπρικες, κτλ σου προξενουν τπτ αν τα χτησιμοποιεις σε καθε γευμα και με αλογιστες ποσοτητες? Εννοοειται οτι αν το παρακανεις υπαρχουν συνεπειες σε ολα. Το υπερβολικο αλατι κανει κακο αλλα μερικοι ανθρωποι εχουν δυσανεξια η αλλεργια σε καποια τροφιμα. Προσωπικα βαζω πολυ λιγα μπαχαρικα γιατι αλλοιωνουν την γευση των τροφων που μου αρεσουν.
Moderators Spect~ Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Προσωπικα βαζω πολυ λιγα μπαχαρικα γιατι αλλοιωνουν την γευση των τροφων που μου αρεσουν. ντροπη! τα μπαχαρικα μπορουν να κανουν το φαγητο απιστευτα γευστικο αν ξερεις να τα χρησιμοποιεις βλεπε Ινδικη κουζινα
benign Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Θα γράψω κάτι που μου συμβαίνει τη τελευταία βδομάδα, όχι τόσο σχετικό, αλλά όχι και άσχετο επί του θέματος. Με την άθληση δεν έχω και την καλύτερη σχέση, πήγαινα για κανα τρέξιμο το καλοκαίρι, έπαιζα μπάσκετ, αλλά μέχρι εκεί. Πριν από μιάμιση βδομάδα γύρισα από εξωτερικό, όπου έλιωσα στο περπάτημα. Από όταν γύρισα παρατήρησα ότι όταν περπατάω και μιλάω ταυτόχρονα ψιλολαχανιάζω και με ανησύχησε. Να πω ότι είμαι 25 χρονών 1,82 και περίπου 70 κιλά. Παρατήρησα επίσης ότι το δεξί ρουθούνι είναι μπουκωμένο, δεν αναπνέω καλά δηλαδή χωρίς όμως να είμαι συναχωμένος. Να πω επίσης ότι περπατάω αρκετά γρήγορα. Πολύ πιο γρήγορα από το συνηθισμένο Το παραπάνω συμβαίνει 1) επειδή με πήραν τα χρόνια απότομα; 2) Λόγω του ρουθουνιού όπου δεν παίρνω καλές ανάσες; 3)Λόγω κούρασης του οργανισμού από το ταξίδι; 4) Είναι φυσιολογικό λόγω περπατήματος + ομιλίας; Σκέφτηκα να γραφτώ γυμναστήριο επίσης για να βελτιώσω την αντοχή μου και γενικότερα το θεωρώ σημαντικό για την γενικότερη υγεία. Να ξεκινησεις γυμνασηριο αλλα πρωτα να κανεις μια γενικη αιματος ,που ετσι κι αλλιως τα περισσοτερα σοβαρα γυμναστηρια την ζητανε για να σε γραψουν. Με τα στοιχεια που παραθετεις δεν ειναι λογικο να εχεις κατι,αλλα δεν ηταν καλο που καταπονησες αποτομα πολυ τον οργανισμο σου απο εκει που δεν γυμναζοσουν τακτικα. Μια φιλη μου ,σχετικα αδυνατη (28 χρονων) ξεκινησε γυμναστηριο πριν 4 μηνες κατοπιν προτροπης μου και επειδη δεν ακουγε τι της ελεγαν οι γυμναστες ,εκανε υπερπροπονηση με αποτελεσμα να αισθανεται πτωμα.Εκανε εξετασεις αιματος και της βρηκαν υπερκοπωση και αυξημενη την CPK και μαλιστα της εκαναν εισαγωγη στο νοσοκομειο για 2 μερες και μετα την αφησαν αφου της εδωσαν πολλα υγρα να πιει. ντροπη! τα μπαχαρικα μπορουν να κανουν το φαγητο απιστευτα γευστικο αν ξερεις να τα χρησιμοποιεις βλεπε Ινδικη κουζινα Δεν μου αρεσει πολυ η Ινδικη κουζινα. Χρησιμοποιω μπαχαρικα συχνα αλλα οχι σε μεγαλες ποσοτητες.
Moderators Spect~ Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 benign χωρις παρεξηγηση αλλα νομιζω οτι λες οτι να ναι! το οτι ειχε ανεβασμενη ηταν απολυτως λογικο και δεν ειναι θεμα υγειας για καποιον που γυμναζεται! εγω σε ολες μου τις εξεασεις ειχα cpk 300+ αλλα αυτο ειναι γιατι κανω προπονησεις για κανενα αλλο λογο
benign Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 benign χωρις παρεξηγηση αλλα νομιζω οτι λες οτι να ναι! το οτι ειχε ανεβασμενη ηταν απολυτως λογικο και δεν ειναι θεμα υγειας για καποιον που γυμναζεται! εγω σε ολες μου τις εξεασεις ειχα cpk 300+ αλλα αυτο ειναι γιατι κανω προπονησεις για κανενα αλλο λογο 12.000 μου ειπε οτι της ειπαν οι γιατροι οτι ειχε η φιλη μου. Σε ποιο συγκεκριμενο σημειο λεω οτι να ναι? Οι γιατροι την εισηγαγαν,εσπευσμενα μαλιστα,οχι εγω.
pankol Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 αν γυμνάζεσαι τακτικά και πας για εξετάσεις αίματος χωρίς κενό από τη γυμναστική, πχ την επόμενη ή την ίδια μέρα από προπόνηση τότε η CPK βαράει κόκκινο και είναι λογικό....
Προτεινόμενες αναρτήσεις