Mau-Maus Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Το κουλο Φωτη ειναι οτι εδω και πολυ καιρο δεν υπερβαλλω! Τη Παρασκευη πηγα για πεζοπορια μονο, το Σαββατο εκανα ενδυναμωση και τη Κυριακη ειπα να μπω cross, 50' υποθεση. Θα χα κενη τη δευτερα, θα εκανα ξανα σημερα κ μετα κενες τεταρτη και Πεμπτη. Η βλακεια μου ηταν που πηγα εκει την Κυριακη ενω μου λεγε η γυμναστρια οτι δε το συνιστα.. και τελικα η μπαρα επεσε βαρια (οχι οτι ειχα τπτ πολλα κιλα) για τη σπονδυλικη κι ετσι μ επιασε η μεση. Αλλα περα απ αυτο δεν εχω κανει καμια αλλη βλακεια και μες τις γιορτες που χα παθει τη βρογχιτιδα ειχα μεινει εκτος οσο καιρο μου χαν πει... κανα ματακι φορας ?? 1
GreekMonkey Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 διάλεξε το περιεχόμενο της... ΠΟΡΤΑΣ 3! πάρε φούτερ εγώ ποτέ δε φοράω ούτε μάλλινες ούτε γυαλιστερές Ρε τρελέ από κάτω για τα πόδια λέω. Από πάνω φοράω ισοθερμικό, φούτερ και αντιανεμικό και είμαι τζέτ.
yannis27gr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Φούτερ και για από κάτω. __________________ Ρε παλαίουρες, το ότι έχω doms την επόμενη μέρα μέχρι και 3 μέρες μετά, σε ΚΑΘΕ προπόνηση είναι καλό ή κάτι κάνω λάθος; 1
dimitra_m3 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Φούτερ και για από κάτω. __________________ Ρε παλαίουρες, το ότι έχω doms την επόμενη μέρα μέχρι και 3 μέρες μετά, σε ΚΑΘΕ προπόνηση είναι καλό ή κάτι κάνω λάθος; Δεν είσαι ο μόνος.... δες λίγο εδώ http://www.bodybuilders.gr/forum/showthread.php?t=37860&p=1167616#post1167616 Delayed onset muscle soreness (DOMS), also called muscle fever, is the pain and stiffness felt in muscles several hours to days after unaccustomed or strenuous exercise. The soreness is felt most strongly 24 to 72 hours after the exercise.[1] It is thought to be caused by eccentric (lengthening) exercise, which causes microtrauma to the muscle fibers. After such exercise, the muscle adapts rapidly to prevent muscle damage, and thereby soreness, if the exercise is repeated http://en.wikipedia.org/wiki/Delayed_onset_muscle_soreness 1
bosei Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Φούτερ και για από κάτω. __________________ Ρε παλαίουρες, το ότι έχω doms την επόμενη μέρα μέχρι και 3 μέρες μετά, σε ΚΑΘΕ προπόνηση είναι καλό ή κάτι κάνω λάθος; Ούτε κακό ούτε καλό είναι. Καλό δεν είναι από την έννοια ότι σε περιορίζει σε διάφορα πράγματα (και εντός και εκτός gym). Αν θες να ξεφορτωθείς DOMS τότε η μόνη μακροπρόθεσμα σωστή λύση είναι να αυξήσεις την συχνότητα των ασκήσεων. Θα πάρει 1-2 βδομάδες να κάνει adapt το σώμα και μετά bye bye DOMS. Εγώ π.χ. τώρα κάνω 3 φορές/βδομάδα squat...ε τα πόδια δεν χαμπαριάζουν. Παλιά με τα split ήθελα σίγουρα 3 μέρες μέχρι να φύγει ο πόνος. 1
Mau-Maus Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 μπος δεν θελει καθε 2 μερες σκουωτ ! υποχρεωτικα 48ωρο αποκαταστασεις στα ποδια - ποσο μαλλον αν τα παιζεις με βαρια κιλα ! δευτερα - πεμτη - κυριακη και μετα παλι τεταρτη αν θες να τα γυμναζεις ασταματητα .. αυτοι που τα παιζουν καθημερινα χωριζουν τις μυικες ομαδες , την μια μερα δηλαδη παιζουν ορθο μηριαιο την αλλη δικεφαλο μηριαιο , αλλη μειζων γλουτιαιο , αλλη μερα εσω πλατυ και αλλη μερα τον εξω πλατυ μυ κτλ αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα και προχωρημενα ειναι παρα πολυ δυσκολο να μπορεις να απομονωνεις ξεχωριστα τους μυς τις ιδιας μυικης ομαδας ..
bosei Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 μπος δεν θελει καθε 2 μερες σκουωτ ! υποχρεωτικα 48ωρο αποκαταστασεις στα ποδια - ποσο μαλλον αν τα παιζεις με βαρια κιλα ! δευτερα - πεμτη - κυριακη και μετα παλι τεταρτη αν θες να τα γυμναζεις ασταματητα .. Παίζω Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή. Η Τετάρτη είναι light μέρα με pause εκτέλεση...active recovery ουσιαστικά. Και σκέψου κάνω μόνο squat για τα πόδια και τίποτα τρελό από volume. αυτοι που τα παιζουν καθημερινα χωριζουν τις μυικες ομαδες , την μια μερα δηλαδη παιζουν ορθο μηριαιο την αλλη δικεφαλο μηριαιο , αλλη μειζων γλουτιαιο , αλλη μερα εσω πλατυ και αλλη μερα τον εξω πλατυ μυ κτλ αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα και προχωρημενα ειναι παρα πολυ δυσκολο να μπορεις να απομονωνεις ξεχωριστα τους μυς τις ιδιας μυικης ομαδας .. Καλά δεν γίνεται να απομονώσεις αποτελεσματικά διαφορετικές κεφαλές των τετρακεφάλων. Πες λίγο να μπορείς να αυξήσεις ή όχι την συμμετοχή του ορθού μηριαίου που είναι διάρθριος αλλά τις άλλες τρεις κεφαλες δεν παίζει.
dimitra_m3 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 δεν τολμώ να παίξω τόσο έντονα τα πόδια, φλερτάρω με υπερπροπόνηση που δεν ξέρω αν και κατά πόσο θα βγω με μυικά κέρδηστο νέο πρόγραμμα (αρχές φλεβάρη) πάντως έσπασα τα πόδια σε μπροστινές και πίσω μυικές ομάδες, Κάθε προπόνηση ποδιών θα έχει τις πολυαρθρικές στην αρχή και τις απομονωτικές (για σβήσιμο). Δεν ξέρω το αποτέλεσμα, αδημονώ να το δω και ελπίζω να το απολαύσω
wizzy Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Αν όλα πάνε καλά, με βλέπω από την επόμενη εβδομάδα να πηγαινοέρχομαι 2-3 φορές την εβδομάδα σπίτι-δουλειά-σπίτι με το ποδήλατο. Αναλόγως διαδρομής, η συνολική απόσταση (πήγαινε - έλα) διαφοροποιείται (χοντρικά) από 30χλμ σε 36χλμ ή σε 42χλμ - ειδικά αυτή η τελευταία έχει και 2 καλές ανηφόρες στην πορεία για τη δουλειά, σχετικά νωρίς στη διαδρομή και είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει καλά η ημέρα μου! Για να δούμε...! 1
bosei Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 δεν τολμώ να παίξω τόσο έντονα τα πόδια, φλερτάρω με υπερπροπόνηση που δεν ξέρω αν και κατά πόσο θα βγω με μυικά κέρδη στο νέο πρόγραμμα (αρχές φλεβάρη) πάντως έσπασα τα πόδια σε μπροστινές και πίσω μυικές ομάδες, Κάθε προπόνηση ποδιών θα έχει τις πολυαρθρικές στην αρχή και τις απομονωτικές (για σβήσιμο). Δεν ξέρω το αποτέλεσμα, αδημονώ να το δω και ελπίζω να το απολαύσω Δήμητρα καλά κάνεις...όταν δεις ότι πιάνεις plateau (έχεις μέλλον ακόμα) τότε αρχίζεις και πειράζεις πράγματα.
dimitra_m3 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 τι είναι το plateau στην προκειμένη καλέ;
bosei Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 τι είναι το plateau στην προκειμένη καλέ; Ε σίγουρα plateau στην μυϊκή ανάπτυξη και ίσως δύναμη. 1
Fotis13 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Το κουλο Φωτη ειναι οτι εδω και πολυ καιρο δεν υπερβαλλω! Τη Παρασκευη πηγα για πεζοπορια μονο, το Σαββατο εκανα ενδυναμωση και τη Κυριακη ειπα να μπω cross, 50' υποθεση. Θα χα κενη τη δευτερα, θα εκανα ξανα σημερα κ μετα κενες τεταρτη και Πεμπτη. Η βλακεια μου ηταν που πηγα εκει την Κυριακη ενω μου λεγε η γυμναστρια οτι δε το συνιστα.. και τελικα η μπαρα επεσε βαρια (οχι οτι ειχα τπτ πολλα κιλα) για τη σπονδυλικη κι ετσι μ επιασε η μεση. Αλλα περα απ αυτο δεν εχω κανει καμια αλλη βλακεια και μες τις γιορτες που χα παθει τη βρογχιτιδα ειχα μεινει εκτος οσο καιρο μου χαν πει... Για το crossfit τα εχουμε πει μην λεμε παλι τα ιδια ... 1
margaritagr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Το πρωι ειχα κανει μια εξεταση που ειναι δεικτης πνευμονικης εμβολης.....οταν βγηκε ο γιατρος με πηρε τηλ (μεσημερακι) να παω αμεσα πισω γιατι ηταν πολυ υψηλη....πρωτη φορα φοβηθηκα για τη ζωη μου αλλα ευτυχως οι εξετασεις ονευμονων και καρδιας οι εξτρα που εκανα ηταν οκ. Η δυσπνοια συνεχιζεται ακομα, παρα το οτι εκει εκανα και μασκα με φαρμακο.. Αλλα ο γιατρος μ εστειλε σπιτι αφου οι εξετασεις για την εμβολη ΕΥΤΥΧΩΣ βγηκαν καθαρες. Ισως κανω αντιπηκτικη αγωγη και ελεγχο θρομβοφιλιας, θα δουμε. Ξεκουραση, ηρεμια και βλεπουμε... Φωτη ειπα κ εγω μια φορα να δοκιμασω το κρος, και σκεψου ηταν κ ομαδικο δεν ηταν σε box που γινεται ακομα πιο εντονα..τεσπα αυτο περασε.
Mau-Maus Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Το πρωι ειχα κανει μια εξεταση που ειναι δεικτης πνευμονικης εμβολης.....οταν βγηκε ο γιατρος με πηρε τηλ (μεσημερακι) να παω αμεσα πισω γιατι ηταν πολυ υψηλη....πρωτη φορα φοβηθηκα για τη ζωη μου αλλα ευτυχως οι εξετασεις ονευμονων και καρδιας οι εξτρα που εκανα ηταν οκ. Η δυσπνοια συνεχιζεται ακομα, παρα το οτι εκει εκανα και μασκα με φαρμακο.. Αλλα ο γιατρος μ εστειλε σπιτι αφου οι εξετασεις για την εμβολη ΕΥΤΥΧΩΣ βγηκαν καθαρες. Ισως κανω αντιπηκτικη αγωγη και ελεγχο θρομβοφιλιας, θα δουμε. Ξεκουραση, ηρεμια και βλεπουμε... Φωτη ειπα κ εγω μια φορα να δοκιμασω το κρος, και σκεψου ηταν κ ομαδικο δεν ηταν σε box που γινεται ακομα πιο εντονα..τεσπα αυτο περασε. Περαστικα και σιδερενια κουκλα - ολα θα πανε καλα.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις