Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Μετά απο 9 μήνες στο γυμναστήριο, έκανα πρώτη φορά deadlifts σήμερα. Κράτησα χαμηλά τα reps κι έφτασα μέχρι 75kgx3. Προφανώς πρέπει να μάθω καλά την κίνηση και την τεχνική για να ανέβω και να μην έχω θέμα. Αυτό που με προβλημάτισε είναι πως αυτούς τους 9 μήνες δεν με είχε ενοχλήσει ποτέ η μέση, κάτι που συνέβη σήμερα. Μήπως κάνοντας κάποιο διαφορετικό variation θα την επιβαρύνω λιγότερο; αν κανεις πρωτη φορα και πηγες στα 75 κιλα λογικο να σε ενοχλησε η μεση!! την επομενη φορα λιγοτερα κιλα και βιντεο μεχρι να βρεις την τεχνικη 5
alex_000 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 edit : α πρώτη φορά .. κακώς έκανες 75 κιλά την πρώτη φορά. από πιο κάτω πρέπει να ξεκινήσεις. 3
Mau-Maus Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Αουτς ! σκέτη μπαρα φιλε , μονο την κίνηση μεχρι να την μάθεις , κρίμα ειναι να σακατευτείς ! 3
snow22 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 δειτε εδω! https://www.facebook.com/DJJammyUK/videos/10153109292704514/?fref=nf 1
aekoriginal21 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Πήγα εκεί με βάση οτι προφανώς δεν ήμουν τελείως πρωτάρης κι οτι είχα γυμνασμένες τις μυικές ομάδες ξεχωριστά στο βαθμό του να μπορώ να σηκώσω τόσα κιλά. Φυσικά έχετε δίκιο καθώς είναι κίνηση που το σώμα μου δεν την έχει συνηθίσει. Απο τεχνική, δεν μπορώ να πώ πως ήταν άθλια αλλά πραγματικά κι ένα μικρό λάθος μπορεί να μου κάνει κακό. Επίσης, ξεκίνησα με μπάρα, πήγα στα 40 κι ανέβηκα σταδιακά. Φόρεσα και ζώνη.Τα 60 έβγαιναν πολύ ωραία κι είπα να ανέβω κι άλλο. Βλακεία μου.
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Πήγα εκεί με βάση οτι προφανώς δεν ήμουν τελείως πρωτάρης κι οτι είχα γυμνασμένες τις μυικές ομάδες ξεχωριστά στο βαθμό του να μπορώ να σηκώσω τόσα κιλά. Φυσικά έχετε δίκιο καθώς είναι κίνηση που το σώμα μου δεν την έχει συνηθίσει. Απο τεχνική, δεν μπορώ να πώ πως ήταν άθλια αλλά πραγματικά κι ένα μικρό λάθος μπορεί να μου κάνει κακό. Επίσης, ξεκίνησα με μπάρα, πήγα στα 40 κι ανέβηκα σταδιακά. Φόρεσα και ζώνη.Τα 60 έβγαιναν πολύ ωραία κι είπα να ανέβω κι άλλο. Βλακεία μου. γνωμη μου παιξε σε πολυ λιγα κιλα δηλαδη για αρχη μονο μπαρα και μετα αντε να βαλει 5+5/10+10 μαξ και χωρις ζωνη ωστε να δυναμωσει η μεση. Αυτο το πραγμα με τη ζωνη στα λιγα κιλα δεν θα το καταλαβω. Μια μερα εβλεπα τον αλλον να εχει βαλει ζωνη στην κωπηλατικα καθιστος στην τροχαλια και στον παγκο που εκανε στηθος (και οχι τιποτα κιλα απλα ηταν μικρος) 4
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Παιδιά μη μιλάτε πολύ γιατί θα θυμώσω και θα αρχίσω να σκάβω πάλι. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Παιδιά μη μιλάτε πολύ γιατί θα θυμώσω και θα αρχίσω να σκάβω πάλι. το λακο σου?
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Οχι είμαι νεκροθάφτης. πλάκα κάνω αλλαξε το blue panther σε black_crow (περιττο το μπλακ αλλα να μεινει στο ιδιο στυλ) 2
bosei Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δεν μπορώ να κάνω quote. Αεκ, καταρχάς όπως σε είπαν τα παιδιά ξεκινά από χαμηλότερα κιλά. Από 60 προτείνω εγώ γιατί με 20άρες πλάκες είναι το legit ύψος για deadlift. Οτιδήποτε πιο χαμηλά ή πιο ψηλά σε ύψος είναι άλλη άσκηση. Επιπλέον, την ζώνη τσάμπα την έβαλες από την μία επειδή είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα ήταν του γυμναστηρίου δηλαδή καμιά μούφα με velcro ή τέλος πάντων καμιά της κακιάς ώρας. Επίσης λογικά δεν θα ξέρεις να την χρησιμοποιησες σωστά. Θέλει καλό core bracing για να εκμεταλλευτεις στο έπακρο την ζώνη. Είχα ανεβάσει ένα βίντεο πριν 2 βδομαδες νομίζω...αν το βρεις ειναι χρήσιμο. Τέλος, το σημαντικότερο, τράβα βίντεο, κάθε σετ, να βλέπεις όταν αλλάζεις για οχι πως αλλάζει και η τεχνική. +αν δεν ντρέπεσαι ανεβάζεις κι εδώ για συμβουλές
j0hnn1e Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δεν μπορώ να κάνω quote. Αεκ, καταρχάς όπως σε είπαν τα παιδιά ξεκινά από χαμηλότερα κιλά. Από 60 προτείνω εγώ γιατί με 20άρες πλάκες είναι το legit ύψος για deadlift. Οτιδήποτε πιο χαμηλά ή πιο ψηλά σε ύψος είναι άλλη άσκηση. Επιπλέον, την ζώνη τσάμπα την έβαλες από την μία επειδή είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα ήταν του γυμναστηρίου δηλαδή καμιά μούφα με velcro ή τέλος πάντων καμιά της κακιάς ώρας. Επίσης λογικά δεν θα ξέρεις να την χρησιμοποιησες σωστά. Θέλει καλό core bracing για να εκμεταλλευτεις στο έπακρο την ζώνη. Είχα ανεβάσει ένα βίντεο πριν 2 βδομαδες νομίζω...αν το βρεις ειναι χρήσιμο. Τέλος, το σημαντικότερο, τράβα βίντεο, κάθε σετ, να βλέπεις όταν αλλάζεις για οχι πως αλλάζει και η τεχνική. +αν δεν ντρέπεσαι ανεβάζεις κι εδώ για συμβουλές Αυτο. Ορισμενα γυμναστηρια εχουν και λεπτες 10αρες στο υψος της 20αρας, αν εχεις δοκιμασε ετσι. Η αν εχει πιο ελαφρια μπαρα βαλε 2 - 20αρες πλακες για να μειωσεις λιγο το βαρος. 1
Mau-Maus Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 ναι ειναι το ιδανικο υψος τα 20αρικα , οταν κάποιος κανει άρσεις ομως ! όταν δεν ξερει να κάνει του βάζουμε την μπάρα στα χεράκια του και του δείχνουμε άπειρες φορες την κίνηση του διορθώνοντας κάθε φορά την μέση του τα ποδια του κτλ κτλ αν τυην κάνει χάλια με 60 κιλα καθε φορά θα σακατευτεί ειναι υπερ αρκετά τα κιλα για να κάνουν ζημια αν την κάνεις λάθος προσεχτε βρε θηρία
bosei Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Μαζί σου αλλά δύσκολο να μην μπορεί να κάνει με 60. Και 1-2 reps χρειαζονται...όχι παραπάνω. Σε αυτό το στάδιο το κάνει μόνο για τεχνική...δεν σκεφτόμαστε πότε θα ανεβάσουμε κτλπ. Σύμφωνοι πάντως...αν δεν τα έχει τα 60, τότε με λιγότερα, απλά θα πρέπει να κάνει κάτι για το ύψος της μπάρας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις