Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 54,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Τι σημαίνει καλύτερο σε απόδοση ?

1   Με το σωμα τοποθετημενο ετσι προς τον παγκο μπορεις να πετυχεις μεγαλυτερο ευρος κινησης.
2  Με τα χερια λυγισμενα δεν επιβαρυνεις τους αγκωνες και μπορεις να χρησιμοποιησεις περισσοτερο βαρος για την εκγυμναση των θωρακικων και της πλατης.
3  Μπορεις να πετυχεις ποιο βαθια αναπνοη με αυτην την θεση που σε συνδυασμο με το περισσοτερο βαρος θα δωσει μεγαλυτερο ευρος στον θωρακικο κλωβο.
Δημοσ.

1   Με το σωμα τοποθετημενο ετσι προς τον παγκο μπορεις να πετυχεις μεγαλυτερο ευρος κινησης.
2  Με τα χερια λυγισμενα δεν επιβαρυνεις τους αγκωνες και μπορεις να χρησιμοποιησεις περισσοτερο βαρος για την εκγυμναση των θωρακικων και της πλατης.
3  Μπορεις να πετυχεις ποιο βαθια αναπνοη με αυτην την θεση που σε συνδυασμο με το περισσοτερο βαρος θα δωσει μεγαλυτερο ευρος στον θωρακικο κλωβο.

Διαφωνώ εγώ. Αν έχεις και στις δύο εκτελέσεις σωστή τεχνική τότε και το ROM είναι το ίδιο επίσης δεν είπε κανείς ότι αν την κάνεις ξάπλα σε πάγκο την άσκηση απαιτείται να έχεις τα χέρια τεντωμένα...μπορείς μιά χαρά να τα έχεις λυγισμένα (κι έτσι θα πάρεις και λίγο μεγαλύτερο ROM). Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως συνδυάζεις την αναπνοή με την ανάπτυξη. Μπορείς να μας παραπέμψεις σε κάποια πηγή ?

• Like 1
Δημοσ.

Συνταγή απλή για πεινασμένους που θέλουν πρωτείνη (ναι κάτι τέτοια φτιάχνω γιατί είμαι τεμπέλης)

4 αυγά με κρόκο, 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, 1 κονσέρβα μανιτάρια. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε ότι είναι μέσα στη κονσέρβα. Το πετάμε στο τηγάνι με αρκετό λάδι να καλύπτει τον πάτο.Μόλις μαυρίσουν λίγο τα μανιτάρια ,χτύπάμε τα 4 αυγά και περιχύνουμε. Γυρνάμε και από την άλλη πλευρά. Συνοδεύουμε με φέτα. Πάντα. Και σαλάτα. Κομπλέ.

• Like 1
Δημοσ.

Συνταγή απλή για πεινασμένους που θέλουν πρωτείνη (ναι κάτι τέτοια φτιάχνω γιατί είμαι τεμπέλης)

4 αυγά με κρόκο, 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, 1 κονσέρβα μανιτάρια. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε ότι είναι μέσα στη κονσέρβα. Το πετάμε στο τηγάνι με αρκετό λάδι να καλύπτει τον πάτο.Μόλις μαυρίσουν λίγο τα μανιτάρια ,χτύπάμε τα 4 αυγά και περιχύνουμε. Γυρνάμε και από την άλλη πλευρά. Συνοδεύουμε με φέτα. Πάντα. Και σαλάτα. Κομπλέ.

Damn you, πεινάω.

Το πήρα απόφαση ρε, το military press δεν θα ανέβει ποτέ. ΠΟΤΕ. Πολύ κακό workout σήμερα  <_<

Δημοσ.

Ποια 1.25 ρε γαμώτο, 3x5x25 kg τα βγάζω με το ζόρι λέμε. Και καλά που είχα τον αδελφό μου για σποτ σήμερα ΦΑΝΤΑΣΟΥ. (Παίζει να σου τον στείλω για συμβουλές σε μια δόση btw, έχουμε ίδιο πρόγραμμα =ρ)

Ανέβασα dips, ανέβασα τροχαλία, τίποτε κόλλημα. Δε, γενικά δεεεεε. Κάτι με έχει κουράσει και έχω τα νεύρα μου.

Δημοσ.

Βγάλτα στη μπάρα. Πάντως μη σε αγχώνει το OHP. Είναι το πιο δύσκολο να ανέβει. Τι να πω εγώ που δε μπορώ να ανεβάσω squat? Να σκίσω τα πτυχία?

Δημοσ.

'Ντάξει τουλάχιστον το deadlift πήγε στα 55 και ο πάγκος στα 40. ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΩ.

Εσύ να κάνεις υπομονή ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ!! =ρ

Δημοσ.

@yannis27g: Εάν θες μια πραγματική πρόκληση-άσκηση για στήθος, δοκίμασε τα

του scooby1961. Ο τύπος στο video τα κάνει με αλτήρες, εγώ θα πρότεινα να κάνεις μια κατασκευή τροχάκι-σωλήνας-τροχάκι *2 (ένα για κάθε χέρι). Μπορείς να αυξάνεις τη δυσκολία αναλόγως με το πόσο λυγισμένοι είναι οι αγκώνες σου. Όπως προειδοποιεί και ο scooby1961, αυτή η άσκηση δεν είναι για μη έμπειρους και ενέχει κίνδυνο τραυματισμού.
  • Like 1
Δημοσ.

Διαφωνώ εγώ. Αν έχεις και στις δύο εκτελέσεις σωστή τεχνική τότε και το ROM είναι το ίδιο επίσης δεν είπε κανείς ότι αν την κάνεις ξάπλα σε πάγκο την άσκηση απαιτείται να έχεις τα χέρια τεντωμένα...μπορείς μιά χαρά να τα έχεις λυγισμένα (κι έτσι θα πάρεις και λίγο μεγαλύτερο ROM). Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως συνδυάζεις την αναπνοή με την ανάπτυξη. Μπορείς να μας παραπέμψεις σε κάποια πηγή ?

Απο την ωρα που διαφωνεις καταλαβαινω οτι δεν την εχεις δοκιμασει για καποιο χρονικο διαστημα, γιατι αλλιως δεν υπηρχε περιπτωση να μην καταλαβαινεις την ποιοτικη διαφορα που εχουν οι δυο διαφορετικες παραλλαγες της ασκησης. 
Η εκτελεση που αναφερα απαιτει μεγαλυτερη επιστρατευση μυικων ινων του στηθους και της ανω πλατης οχι μονο λογω της μεγαλυτερης εκτασης της κινησης αλλα και για την σωστη στηριξη του σωματος που απαιτειται απο την μειωμενη επιφανεια στηριξης στον παγκο.
Το σωμα αναγκαζεται να κανει μια καμπυλη που αυτη με την σειρα της σε συνδυασμο με την τροχια του βαρους προς τα  πισω απο το κεφαλι βοηθαει στην ποιο βαθια αναπνοη .
Αυτο εχει σαν αποτελεσμα την διευρυνση του θωρακικου κλωβου εκεινη την στιγμη.
Δημοσ.

Απο την ωρα που διαφωνεις καταλαβαινω οτι δεν την εχεις δοκιμασει για καποιο χρονικο διαστημα, γιατι αλλιως δεν υπηρχε περιπτωση να μην καταλαβαινεις την ποιοτικη διαφορα που εχουν οι δυο διαφορετικες παραλλαγες της ασκησης. 
Η εκτελεση που αναφερα απαιτει μεγαλυτερη επιστρατευση μυικων ινων του στηθους και της ανω πλατης οχι μονο λογω της μεγαλυτερης εκτασης της κινησης αλλα και για την σωστη στηριξη του σωματος που απαιτειται απο την μειωμενη επιφανεια στηριξης στον παγκο.
Το σωμα αναγκαζεται να κανει μια καμπυλη που αυτη με την σειρα της σε συνδυασμο με την τροχια του βαρους προς τα  πισω απο το κεφαλι βοηθαει στην ποιο βαθια αναπνοη .
Αυτο εχει σαν αποτελεσμα την διευρυνση του θωρακικου κλωβου εκεινη την στιγμη.

Ναι όντως δεν την έχω κρατήσει ποτέ σε πρόγραμμα παρά μόνο δοκιμές έχω κάνει.

Συμφωνούμε ότι η άσκηση (οποιαδήποτε από τις παραλλαγές) βοηθάει στην διεύρυνση του rib cage αλλά δεν καταλαβαίνω τον ρόλο της βαθιάς αναπνοής...Οκ...θα δώσει μεγαλύτερη διεύρυνση εκείνη τη στιγμή αλλά πως αυτό συνδυάζεται με περαιτέρω ανάπτυξη αργότερα (γιατί ουσιαστικά αυτό είναι και το ζητούμενο) ?

• Like 1
Δημοσ.

Το πήρα απόφαση ρε, το military press δεν θα ανέβει ποτέ.

Και εδώ τα ίδια σκατά με τους κωλοώμους γαμώαληόγασδγ οσβ[ωθι

Θα μπουν για 2 ή 3 φορές τη βδομάδα, θα τους δείξω εγώ

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...