yannis27gr Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 @skiabox Εδώ είσαι: Η κλασσική κάμψη γίνεται όπως βλέπεις στο βίντεο. Τα χέρια δίπλα στα πλευρά, οι αγκώνες μαζεμένοι, τα πόδια κολλημένα μεταξύ τους, κατεβαίνουμε με το στήθος πρώτα, ολοκληρώνουμε αργά (κάθε κάμψη κρατάει 3-4 δευτερόλεπτα). Όταν θα κάνεις 3 σετ των 20 επαναλήψεων είσαι έτοιμος για το επόμενο επίπεδο. @cthulhucarbide Κατ' αρχάς, να ξέρεις πώς η σωστή διατροφή απαιτεί πολύ χρόνο στην κουζινα και στο σούπερμάρκετ για να ανανεώνεις φρέσκα προιόντα. Αν δεν έχεις κάποιον να σου ετοιμάζει φαγητό θα πρέπει να περνάς αυτό το χρόνο ευχάριστα. Βάλε μουσική να παίζει ή κάτι τέτοιο. Πολύς κόσμος που προσπαθεί να αλλάξει διατροφή αντιλαμβάνεται αργότερα πόσο απαιτητική σε χρόνο είναι η σωστή διατροφή και πόσο πιο εύκολη η λάθος. Ένας από τους λόγους που δεν έχω ελεύθερο χρόνο είναι γιατί περνάω καθημερινά τουλάχιστον ένα δίωρο στην κουζίνα/ψώνια (μαγειρεύω για 4 άτομα βέβαια). Επομένως: Σαλάτα --> καθημερινά. Το ξαναλέω, καθημερινά. Άμα βαριέσαι να ψωνίζεις/πλένεις/αποθηκεύεις/κόβεις, αγόραζε έτοιμες πλυμμένες/κομμένες. Σαφώς και είναι πολύ πιο ακριβές αλλά το Α και το Ω μιας σωστής διατροφής είναι η άφθονη πρασινάδα. Απο και θα πάρεις βιταμίνες/φυτικές ίνες/αντιοξειδωτικά και 1002 άλλα πραγματούδια που θα σε κρατάνε υγιή και αδύνατο και χορτασμένο. Όσπρια: Ψιλοκόβεις κρεμμύδι/σκόρδο, σωτάρεις με ελαιόλαδο, ρίχνεις τα όσπρια, σωτάρεις λίγο ακόμα, σβήνεις με λευκό κρασί, ρίχνεις νερό (1 φλυτζάνι όσπρια=3 φλυτζάνια νερό) και λίγο ακόμα ελαιόλαδο, προσθέτεις αλάτι/πιπέρι/μυρωδικά της αρεσκείας σου, σιγοβράζεις για τουλάχιστον 1 ώρα (βγαίνει πιο οικονομικά αν έχεις χύτρα). Δοκιμάζεις και βγαζεις από τη φωτιά όταν είναι τόσο μαλακά όσο τα θες. 4
margaritagr Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Κι εγω μονο ετοιμες σαλατες παιρνω δε παιζει να γυρναω μετα απο 8ωρο σχεδον και να καθομαι να καθαριζω και να κοβω Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από margaritagr 2
skiabox Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 @yannis27gr : Δηλαδή με τις βάσεις αυτές δεν γίνεται σωστά η άσκηση;
yannis27gr Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Οι βάσεις είναι για να κατεβαίνεις πιο χαμηλά, δεν εμποδίζουν τη σωστή εκτέλεση. Αν σε βολεύουν χρησιμοποίησέ τες.
margaritagr Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Παρασκευη εχουμε σεμιναριο με καθηγητη απο το Χαροκοπειο για τις μεταβολες στα τροφιμα κατα το μαγειρεμα κι ειδικη αναφορα στο ελαιολαδο-τηγανισμα. Δεν υπαρχει καλυτερο απο το να σπουδαζεις κατι που γουσταρεις. Σαββατο εχω κι αλλο σεμιναριο, σχετικο με Χημεια Τροφιμων. Και κανω και διαιτα..... που ο Φωτης που λατεβαζει τον αμπακο, εμενα με λενε Μαργαριτα. Μεσα σ ολα προπονηση δε προλαβαινω παντα οσες φορες θελω/εβδομαδα. Πηγαινω ομως κι αν δε μπορω,πχ με τη καταιγιδα δεν επαιζε να βγω, κανω δουλιτσα σπιτι. Το ποδι παει καλα , εχω καποιες λιγες ενοχλησεις ή πρηξιμο αν κουραστει,αλλα αυτο ειναι φυσιολογικο ακομα.
Ison_ Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, margaritagr είπε Παρασκευη εχουμε σεμιναριο με καθηγητη απο το Χαροκοπειο για τις μεταβολες στα τροφιμα κατα το μαγειρεμα κι ειδικη αναφορα στο ελαιολαδο-τηγανισμα. Μπορείς plz να μάθεις πιο λάδι είναι το καταλληλότερο για τηγάνισμα; Θα βοηθήσεις σε ένα αιώνιο ελληνικό δίλημμα: ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα. Έχω διαβάσει ότι παρόλο που το παρθένο ελαιόλαδο είναι το πιο υγειινό, έχει χαμηλή αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και γίνεται πιο επικίνδυνο από τα ραφιναρισμένα ελαιόλαδα ή τα σπορέλαια.
Fotis13 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, margaritagr είπε Και κανω και διαιτα..... που ο Φωτης που λατεβαζει τον αμπακο, εμενα με λενε Μαργαριτα. Δεν το επιασα τι εννοεις? Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από Fotis13
costacurta Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Γειά χαρά μάγκες. Πείτε μου τι μπορώ να φάω το πρωί για ενέργεια προ γυμναστικής εκτός από βρώμη (είμαι αλλεργικός). Θέλω να κάνω μια τυπική γράμμωση Σκέφτομαι για κάποια δημητριακα ολικης. Καμία συγκεκριμένη πρόταση? Να πάω σούπερ και να πάρω ότι 0%βρω?
margaritagr Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 45 λεπτά πριν, Ison_ είπε Μπορείς plz να μάθεις πιο λάδι είναι το καταλληλότερο για τηγάνισμα; Θα βοηθήσεις σε ένα αιώνιο ελληνικό δίλημμα: ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα. Έχω διαβάσει ότι παρόλο που το παρθένο ελαιόλαδο είναι το πιο υγειινό, έχει χαμηλή αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και γίνεται πιο επικίνδυνο από τα ραφιναρισμένα ελαιόλαδα ή τα σπορέλαια. Κι εμενα μ ενδιαφέρει ναι και έχω ακούσει διφορούμενες απόψεις. Φωτη ενα γράμμα εκανα λάθος μωρε, *κατεβαζει εννοούσα 20 λεπτά πριν, costacurta είπε Γειά χαρά μάγκες. Πείτε μου τι μπορώ να φάω το πρωί για ενέργεια προ γυμναστικής εκτός από βρώμη (είμαι αλλεργικός). Θέλω να κάνω μια τυπική γράμμωση Σκέφτομαι για κάποια δημητριακα ολικης. Καμία συγκεκριμένη πρόταση? Να πάω σούπερ και να πάρω ότι 0%βρω? Το πρωί να παρεις και λιγο παραπάνω θερμίδες και ειδικά πριν την προπονηση, ειναι μια χαρά. Εφόσον δε τρως βρώμη, πολυ καλή λύση για ενέργεια ειναι το μέλι ή μπανάνα. Μπορείς να φας ψωμί ολικής με μέλι κι ενα γιαούρτι 2% πχ. Μπορείς επισης να βάλεις ξηρούς καρπούς. γενικα μην προτιμας 0% προϊόντα. Σε γιαούρτι πχ να παίρνεις 2% 1
yannis27gr Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Έχει γίνει σχετική έρευνα (κάποια στιγμή θα τη βρω) και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αντοχή στο τηγάνισμα. Τα σπορελαια έχουν τη χαμηλότερη. Πολύ καλή αντοχή έχει και το φοινικέλαιο (ή καρυδέλαιο) αλλά στην Ελλάδα δε χρησιμοποιείται ευρέως. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από yannis27gr
Fotis13 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, margaritagr είπε Φωτη ενα γράμμα εκανα λάθος μωρε, *κατεβαζει εννοούσα Και παλι δεν βγαζει νοημα λεξη προς λεξη . Αν εννοεις πως εγω τρωω τον αμπακο και εσυ κανεις πραγμαατικη διαιτα .Αυτα που τρωω για μενα ειναι μεριδες για σπουργιτι δεν αναφερω καν ποσο ανοστα ειναι γιατι θα με πιασει καταθλιψη .Οταν τρωω εγω κανονικα θελω 4 Μαργαριτες για να χορτασω χααχχα.Επισης καιω και πολλες θερμιδες με αυτα που κανω . Εμεινε λιγοτερο απο 1,5 μηνας για να αποτυπωσω τα αποτελεσματα μου . Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από Fotis13
TEOKOS Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 52 λεπτά πριν, Ison_ είπε Μπορείς plz να μάθεις πιο λάδι είναι το καταλληλότερο για τηγάνισμα; Θα βοηθήσεις σε ένα αιώνιο ελληνικό δίλημμα: ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα. Έχω διαβάσει ότι παρόλο που το παρθένο ελαιόλαδο είναι το πιο υγειινό, έχει χαμηλή αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και γίνεται πιο επικίνδυνο από τα ραφιναρισμένα ελαιόλαδα ή τα σπορέλαια. Που το έμαθες αυτό ? Τα έχεις μπερδέψει λίγο. Το ελαιόλαδο δεν οξειδώνεται όπως τα άλλα σπορέλαια Βασικά κόψε το τηγάνισμα ,συνήθεια είναι
margaritagr Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Το ελαιόλαδο όντως παρουσιάζει υψηλή ανθεκτικότητα στην οξειδωση λόγω της υψηλής αναλογίας μονοακόρεστα/πολυακόρεστα λ.ο αλλα και λόγω αντιοξειδωτικών ενώσεων που περιέχει όπως οι τοκοφερόλες. Παρολαυτα το θεμα απασχολεί την επιστημονική κοινότητα, υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις και γι αυτο και ο καθηγητής θ αφιερώσει extra χρόνο για το συγκεκριμένο θεμα. 1
yannis27gr Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Μια από τις έρευνες που δείχνει την υψηλότερη, σε σχέση με τα άλλα λάδια, σταθερότητα του ελαιόλαδου στο τηγάνισμα: http://www.bbc.com/news/magazine-33675975
costacurta Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, margaritagr είπε Κι εμενα μ ενδιαφέρει ναι και έχω ακούσει διφορούμενες απόψεις. Φωτη ενα γράμμα εκανα λάθος μωρε, *κατεβαζει εννοούσα Το πρωί να παρεις και λιγο παραπάνω θερμίδες και ειδικά πριν την προπονηση, ειναι μια χαρά. Εφόσον δε τρως βρώμη, πολυ καλή λύση για ενέργεια ειναι το μέλι ή μπανάνα. Μπορείς να φας ψωμί ολικής με μέλι κι ενα γιαούρτι 2% πχ. Μπορείς επισης να βάλεις ξηρούς καρπούς. γενικα μην προτιμας 0% προϊόντα. Σε γιαούρτι πχ να παίρνεις 2% Βασικά θέλω κάτι να συνδυάσω με μέλι και μπανάνα. Θα δοκιμάσω ρυζάλευρο και κάποιο δημητριακό από κριθάρι
Προτεινόμενες αναρτήσεις