Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

όπως λέει και ο Alex οι πολύ βασικές δεν αλλάζουν .. Για αρχή θα ακολουθείς σταθερό πρόγραμμα΄... Αλλά αν κάνεις συνέχεια τις ίδιες ασκήσεις όχι μόνο δεν θα δείς αποτελέσματα αλλά μπορεί να πέσεις κιόλλας.

Εγώ το παρατήρησα μετα τα 2-3 χρόνια στα χέρια που γ#$@μουν στις ασκήσεις αλλά και διατροφή αλλά είχα μείνει στάσιμος..

Θα αλλάζεις ασκήσεις ανα εβδομάδα .. υπάρχουν διάφορες παραλλαγές για όλες τις μυικές ομάδες .

Είναι πολύ βασικό αυτό γιατι ο μύς συνηθίζει στα ίδια. Εγώ έχω δει τεράστια διαφορά στα χέρια εχω κοινώς τουμπανιάσει με λιγότερο effort λόγο του οτι συνδιάζω διαφορετικές ασκήσεις.

• Απαντ. 54,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Εγώ είμαι υπέρ του σταθερού προγράμματος αλλά να μεγαλώνει κανείς την αντίσταση. Με τα διάφορα πασαλλείματα κανείς δεν έκανε δουλειά. Αυτοί που αλλάζουν συνέχεια πρόγραμμα ανά μήνα μένουν οι ίδιοι. Αυτοί που κρατάνε ένα πρόγραμμα για καιρό, 6 μήνες και, αλλά μεγαλώνουν την αντίσταση και ζορίζονται , είναι και αυτοί που αλλάζουν σωματικά. Τα προγράμματα των γυμναστηρίων με τις 15 επαναλήψεις, απλά κρατάνε τους ανθρώπους το ίδιο.

Τι νόημα έχει να αλλάζεις συνέχεια ασκήσεις αλλά ο πάγκος σου να μένει ο ίδιος? Αν γινόσουν δυνατότερος ή μεγαλύτερος θα ανέβαινε και ο πάγκος. Το ίδιο και για τις άλλες μεγάλες ασκήσεις.

Fitness δεν είναι μόνο να είσαι αδύνατος και σφριγηλός. Σημαίνει να είσαι δυνατότερος, εκρηκτικότερος, γρηγορότερος και υγιής.

• Like 5
Δημοσ.

Με το που συνηθίσει το σώμα μας ενα πρόγραμμα, το αλλάζουμε.

Δεν κάνουμε 8 μήνες τα ίδια, για να λέμε μετά, κάνω τόσα κιλά στην ταδε άσκηση.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ με dakon. Κι εγώ προτιμώ να "υπηρετώ" ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στο οποίο όμως υπάρχει progressive overloading. Επίσης κατά την διάρκεια του προγράμματος μπορούν να δίνονται και διαφορετικότερα ερεθίσματα αλλάζοντας συνήθως το rep scheme.

Επίσης δεν μπορώ να ακούω ότι πρέπει να αλλάζεις το πρόγραμμα κάθε 6 ή 7 εβδομάδες. Εφόσον κάτι δουλεύει (και παράλληλα βελτιώνεις και νούμερα) δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις κι ας μείνεις 3 μήνες...εφόσον ο σκοπός του προγράμματος ήταν να δεις αποτελέσματα είναι χαζό να το αφήσεις.

• Like 4
Δημοσ.

Και εγώ εδώ και 6 μήνες δεν αλλάζω σχεδόν τίποτα όσον αφορά το ασκησιολόγιο. Τα βασικά κάνω και αλλάζω κιλά και μεθοδολογία των drop sets. Δεν με βλέπω να αλλάζω για πολύ καιρό ακόμα.  

• Like 1
Δημοσ.

Δν αλλαζω τπτ απτη στιγμη που τα ερεθισματα που παιρνουν οι μυες μου εχουν αντικρισμα. Αυξανω κιλα, παιζω με superset ωστε να αλλαζουν τα ερεθισματα σε περιπτωση μυικης ανοσιας

Δημοσ.

Με το που συνηθίσει το σώμα μας ενα πρόγραμμα, το αλλάζουμε.

Δεν κάνουμε 8 μήνες τα ίδια, για να λέμε μετά, κάνω τόσα κιλά στην ταδε άσκηση.

ακριβώς όσοι πάνε χρόνια γυμναστήριο και έχουν εμπειρία το γνωρίζουν καλά αυτό.

ΔΕν μπορείς να κάνεις στήθος τις ίδιες ασκήσεις ή χέρια για παράδειγμα .. Πρέπει να κάνεις εναλλαγές ανα διαστήματα για να φτάσεις στα βέλτιστα .

Δημοσ.

οταν εισαι νεουδι αλλαζεις ! δοκιμαζεις τα παντα να δεις σε ποιες ασκησεις ανταποκρινεται καλυτερα το σωμα σου !

οταν εισαι παλιοσειρα εχεις καταληξει ! τα χεις κανει ολα κ ξερεις το σωμα σου απ εξω,  κρατας τις βασικες ασκησεις παντα τις ιδιες  κ αλλαζεις λεπτομεριουλες , και αυτο οχι γιατι θα κανεις καλυτερη δουλεια αλλα ετσι για να σπας την  ρουτινα ! 

• Like 4
Δημοσ.

φίλε μου 7 χρόνια πάω εντατικά gym..Στο σώμα μου τουλάχιστον δεν βοηθάει να κάνεις συνέχεια τις ίδιες ασκήσεις..Σε όσες συζητήσεις έχω κάνει και με πιο έμπειρους απο μένα μου έχουν πεί ακριβώς το ίδιο.

Γυμναστές επίσης. 

Δημοσ.

άσε τους γυμναστές και δώσε βάση σε κανένα επιστημονικό άρθρο

μπαα δε καταλαβα , γιατι ψωρα εχουν αυτοι ?? :-)

απλα φιλε μου prof  οι γυμναστες λογικα προτινουν αλλαγες , αν σου λεγανε μεινε στα ιδια θα μεναν κ αυτοι χωρις δουλεια δε θα τους ειχες αναγκη  B)

Δημοσ.

Ειμαστε μερικοι που δεν τους εχουμε σε εκτιμηση (τους γυμναστες, εννοω, πεταχτηκε η Δημητρα οσο εγραφα και μου χαλασε την απαντηση :P), Οσοι εχω γνωρισει εγω (5 μεχρι τωρα) ειναι για γελια οσον αφορα τον επαγγελματισμο τους. Ωραιοπαθεις, ξερολες και γκομενιαρηδες. Προφανως δεν ειναι ολοι ετσι, απλα εγω δεν εχω γνωρισει αλλους   :-D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...