Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μα δε μιλαω για εμπειρια ουτε αποκλειστικα προσωπικα !

πιστεψε με και το bb επιστημη ειναι κ πολυ μεγαλη μαλιστα ...

• Απαντ. 54,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

για την πρωτεινη μιλαμε και η πρωτεινη ομως που μπορει να αφομοιωσει ο οργανισμος σε καθε γευμα ειναι μαξ 40 γρ ! πως να το κανουμε δεν αλλαζει αυτο απο παντα !! :-D  δεν ειναι μυθος .. αν δεν ισχυε θα τρωγαμε 500 γρ πρωτεινης σε καθε γευμα κ θα ημασταν κομπλε ! κ συ εισαι παιχταρας αλεξ !!!

Ρε συ maus προσπαθώ να σου πω ότι δεν υπάρχει στάνταρ γρ. που αφομοιώνονται σε κάθε γεύμα και μάλιστα ίσως είναι καλύτερο να γίνονται λιγότερα γεύματα με περισσότερη πρωτεΐνη. Αν ήταν έτσι ο Άλεξ ξέρω γω που κάνει Intermittent fasting δεν θα πήγαινε πουθενά.

• Like 2
Δημοσ.

Τι να σου πω, μπορεί να έχεις δίκιο. Όπως και να χει δεν ξεπερνάω τις απαίτούμενες ποσότητες οπότε έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Το αν κάτι γίνεται ή όχι λίπος εξαρτάται από ένα και μόνο ένα πράγμα, το θερμιδικό έλλειμμα ή την περίσεια που έχεις. Κάθε γρ πρωτεΐνης αντιστοιχίζεται ανάλογα με περίπου 4 kcal το ίδιο και κάθε γραμμάριο υδατάνθρακα, ενώ κάθε γρ λίπους περίπου με 8. 

Δημοσ.

Εγώ ξέρω ότι η πρωτείνη συνολικά σε όλη τη διατροφή πρέπει να είναι 2 φορές το σωματικό βάρος σε γραμμάρια, δλδ αν είναι κάποιος 70 κιλά θελει 140 γρ. πρωτεινης.

Ποση πρωτεινη χρειαζομαι την ημερα;

1) Παρτε το βαρος σας και πολ/στο με το 2.2

πχ 95κιλα * 2.2 = 209

2) Αφαιρεστε απο το βαρος σας το % ποσοστου λιπους

πχ  15% λιπος, αρα 209 - (209 * 0.150) = 209 - 31.35 = 177.65

3) Πολ/στε τον παραπανω αριθμο με το 1.14

πχ 177.65 * 1.14 = 202.521

4) Διαιρέστε το με τον αριθμο των γευματων που πρεπει να κανετε

πχ 202.521 / 6 = 33.75γρ πρωτεινης ανα καθε γευμα (συνολικα γευματα 6)

ακριβως αυτο ..

• Like 1
Δημοσ.

μα δε μιλαω για εμπειρια ουτε αποκλειστικα προσωπικα !

πιστεψε με και το bb επιστημη ειναι κ πολυ μεγαλη μαλιστα ...

Δεν μιλάς και με βάση την σύχρονη ιατρική όμως. Μιλάς με βάση αυτό που έχει δει μια πολύ μεμονωμένη αθλητική ομάδα (bbuilders) να δουλεύει. Με βάση τα προπονητικά και διατροφικά μοτίβα που πρότεινα αυθεντίες και μεγάλα ονόματα του χώρου και με βάση την γενική εικόνα που έχεις αναπτύξει μετά από χρόνια πολύ σκληρής (αδιαμφισβήτητα) δουλειάς. 

Η ουσία είναι η εξής. Δεν υπάρχει min max πρωτεΐνης ανά γεύμα που αφομοιώνει ο οργανισμός. Η πρωτεΐνη διασπάται στο στομάχι και απορροφάται σταδιακά στο λεπτό έντερο, η περίσσεια μετατρέπεται με πολύπλοκες μεταβολικές οδούς σε πολλές άλλες ουσίες ακόμα και γλυκόζη, ανάλογα με τις ανάγκες. 

Το πόση πρωτεΐνη θα χρειαστείς και το προφίλ αυτής εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι, το αν έχεις τραυματισμούς και πολλά άλλα. 

Έχεις ωστόσο απόλυτο δίκιο στο θέμα των βιοχημικών εξετάσεων. Δεν είναι δύσκολες, ελέγχεις τρία πράγματα και ξέρεις που είσαι. 

Η συζήτηση στην τελική δεν θα έπρεπε να είναι πόση πρωτεΐνη αφομοιώνεται αλλά πόση χρειάζεται ο οργανισμός ενός αθλούμενου για να καλύψει τις ανάγκες του και να αποκτήσει μυικότητα. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. 

• Like 2
Δημοσ.

Ρε συ maus προσπαθώ να σου πω ότι δεν υπάρχει στάνταρ γρ. που αφομοιώνονται σε κάθε γεύμα και μάλιστα ίσως είναι καλύτερο να γίνονται λιγότερα γεύματα με περισσότερη πρωτεΐνη. Αν ήταν έτσι ο Άλεξ ξέρω γω που κάνει Intermittent fasting δεν θα πήγαινε πουθενά.

δε διαφωνουμε  δεν υπαρχει στανταρ οντως ! απλα απο καποια γρ. πρωτεινης κ πανω πανε χαμενα δε μπορει να αφομοιωσει ο οργανισμος μας οσα γουσταρουμε αυτο προσπαθω να σου πω και αυτο δεν ειναι μυθος !

σου λεω πως κανουν εξετασεις αιματος οσοι τους ενδιαφερει ζεστα (επαγγελματιες bb οι αρρωστακια)να μαθουν ποσο πρωτεινη μπορει να αφωμοιωσει ο οργανισμος τους σε καθε γευμα ..  τοσο απλο αυτο που σου λεω ..

Δημοσ.

Ρε συ maus προσπαθώ να σου πω ότι δεν υπάρχει στάνταρ γρ. που αφομοιώνονται σε κάθε γεύμα και μάλιστα ίσως είναι καλύτερο να γίνονται λιγότερα γεύματα με περισσότερη πρωτεΐνη. Αν ήταν έτσι ο Άλεξ ξέρω γω που κάνει Intermittent fasting δεν θα πήγαινε πουθενά.

Ισα ισα εγω δινω πολυ βαρος στο φαγητο πριν τον υπνο γιατι εκει γινεται επι το πληστον χτισιμο μυικης μαζας, με βαση την απλη λογικη. Οταν αρωσταινεις κοιμασαι και γινεσαι καλα.. Δεν βελτιωνεσαι την διαρκεια της ημερας. Γιαυτο κοιμομαστε για να επιδιορθονωμαστε

Αυτες ειναι απλες σκεψεις και πεποιθησεις που δεν θα αλλαξω ανεξαρτητα τι μου λενε ερευνες που μπορει να το εχουν χασει με την υπεραναλυση..

Δυο ωρες πριν κοιμηθω τρωω κοντα 80γραμ πρωτεινης που ειναι το μεγιστο που τρωω σε γευμα στην μετα. Εκ του αποτελεσματος ολα πανε μια χαρα..

• Like 2
Δημοσ.

Δεν θα έπρεπε να τις κάνουν μόνο οι επαγγελματίες τις εξετάσεις. Όλοι οι αθλούμενοι κι όσοι κάνουν δίαιτα θα έπρεπε. 

• Like 1
Δημοσ.

Η ουσία είναι η εξής. Δεν υπάρχει min max πρωτεΐνης ανά γεύμα που αφομοιώνει ο οργανισμός.

συμφωνω σε ολα οσα λες εκτοςαπο αυτο που σου παρεθεσα !

υπαρχει μαξ ! σε καθε οργανισμο διαφορετικο , παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο οπως σωστα ειπες  , υπαρχει ομως .. Σαφώς και υπάρχει κάποιο όριο πρωτεΐνης ανά ώρα το οποίο μπορεί να απορροφήσει ο οργανισμός ..

Δυο ωρες πριν κοιμηθω τρωω κοντα 80γραμ πρωτεινης που ειναι το μεγιστο που τρωω σε γευμα στην μετα. Εκ του αποτελεσματος ολα πανε μια χαρα..

αλεξ κανε μου μια χαρη επειδη σε συμπαθω παρα πολυ ! κανε τα γραμμαρια 40 και  αν δεις καμμια διαφορα προς τα κατω ,  την παραμικρη .. εδω ειμαστε να μου πεις οτι θελεις ! καντο για ενα διαστημα ..  στο υπογραφω .. δεν εχω αλλο  τροπο νασε πεισω δυστιχως ..

Δημοσ.

υπαρχει μαξ ! σε καθε οργανισμο διαφορετικο , παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο οπως σωστα ειπες  , υπαρχει ομως .. Σαφώς και υπάρχει κάποιο όριο πρωτεΐνης ανά ώρα το οποίο μπορεί να απορροφήσει ο οργανισμός ..

αλεξ κανε μου μια χαρη επειδη σε συμπαθω παρα πολυ ! κανε τα γραμμαρια 40 και  αν δεις καμμια διαφορα προς τα κατω ,  την παραμικρη .. εδω ειμαστε να μου πεις οτι θελεις ! καντο για ενα διαστημα ..  στο υπογραφω .. δεν εχω αλλο  τροπο νασε πεισω δυστιχως ..

Ναι το ίδιο λέμε σόρρυ για την ασυνταξία. Με τον δεν υπάρχει max min εννοώ ότι δεν υπάρχουν όρια που είναι ίδια για όλους όλες τις στιγμές. 

• Like 2
Δημοσ.

υπαρχει μαξ ! σε καθε οργανισμο διαφορετικο , παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο οπως σωστα ειπες , υπαρχει ομως .. Σαφώς και υπάρχει κάποιο όριο πρωτεΐνης ανά ώρα το οποίο μπορεί να απορροφήσει ο οργανισμός ..

αλεξ κανε μου μια χαρη επειδη σε συμπαθω παρα πολυ ! κανε τα γραμμαρια 40 και αν δεις καμμια διαφορα προς τα κατω , την παραμικρη .. εδω ειμαστε να μου πεις οτι θελεις ! καντο για ενα διαστημα .. στο υπογραφω .. δεν εχω αλλο τροπο νασε πεισω δυστιχως ..

Φιλε επιδη κραταω μετρησεις και στατιστικα με βαρος δερματότυχομετρα κτλ οπως ξερεις οι αλλαγες στα στατιστικα για να επιβεβαιωθουν θελουν τουλαχιστον μηνα. Εφοσον κανω μια προσπαθεια σε διατροφη και προπονηση που μου δινει τρομερα αποτελεσματα συγκρινωμενα με αποτελεσματα αλλων δεν με παιρνει σε αυτη την φαση να κανω αλλαγες και δοκιμες. Μου πηρε πολυ καιρο και δοκιμες να καταληξω εδω και να βλεπω τα νουμερα που θελω καθε ευδομαδα.

Οταν φτασω τους αρχικους στοχους (συντομα) βλεπουμε. Ευχαριστω για το ενδιαφερων παντως

Ειμαι σε if it aint broke dont fix it φαση.

Τελος εγω οταν διαφωνω με καποιον δεν θεωρω δεδομενο οτι εχω δικιο και εχει αδικο. Κανεις μας δεν ξερει τα παντα.

• Like 1
Δημοσ.

Να ρωτησω το προβλημα με τους αλτηρες πως το αντιμετωπιζεται..

Τι θελω μα πω.

Πχ στις πιεσεις στηθους σε επικλινη με αλτηρες, παλια εκανα 15 κιλα + αλτηρας σε καθε χερι στην σταση της ασκηση δεν ειχα ιδιαιτερο προβλημα αλλα στο σηκωμα των αλτηρων ειχαμε κατι ζορισματα.. Για δωστε τιπς.. Πολυ νομιζω θα το χουν αυτο το θεμα...

Δημοσ.

θα το πω αλλη μια πιο αναλυτικα κ ελπιζω να γινω πιο κατανοητος !

υπάρχει κάποιο όριο πρωτεΐνης ανά ώρα το οποίο μπορεί να απορροφήσει ο οργανισμός !

η ποσοτητα πρωτεινης που μπορει να αφομοιωσει καποιος εξαρταται απο την μυικη μαζα που κουβαλαει !
το 30 γραμμαρια ανα γευμα ειναι κοινως αποδεκτο για τους περισσοτερους γιατι μπορουνε να την αφομοιωσουν..
ο μονος τροπος να δεις ποσο μπορεις να αφομοιωνεις ειναι να ακολουθησεις μια διατροφη για καποιο χρονικο διαστημα με συγκεκριμενο αριθμο γρ. πρωτεινης ανα καθε γευμα και μετα να πας να κανεις εξετασεις ουρων για λευκωματα και ουρια...
αν δεις οτι ειναι οκ τοτε συνεχισε αλλιως θελει μειωση... αυτο κανουν χρονια τωρα αθλητες αγωνων ..

ελπιζω να το λαβετε υποψην οσοι τα χωνετε για πρωτεινη , για σας το γραφω αλεξ κ μπος δεν ειναι μυθος ..

Τελος εγω οταν διαφωνω με καποιον δεν θεωρω δεδομενο οτι εχω δικιο και εχει αδικο. Κανεις μας δεν ξερει τα παντα.

εδω εισαι λιγο φαουλ ! :-)  ουτε νομιζω οτι τα ξερω ολα ουτε σωνει κ καλα εχω δικιο !

5 πραγματα σου λεω μονο κ μονο για να θοηθησω οχι για να το παιξω πονηρος !

ολα καλα , την αποψη μου απλα ειπα  ..

• Like 1
Δημοσ.

εδω εισαι λιγο φαουλ ! :-) ουτε νομιζω οτι τα ξερω ολα ουτε σωνει κ καλα εχω δικιο !

5 πραγματα σου λεω μονο κ μονο για να θοηθησω οχι για να το παιξω πονηρος !

ολα καλα , την αποψη μου απλα ειπα ..

Οχι ρε με παρεξηγησες για εμενα μιλουσα δεν εννοουσα οτι εισαι ισχυρογνωμων η κατι τετοιο καμια σχεση

• Like 1
Δημοσ.

υγ ! για εναν μηνα εννοουσα να κανεις 40-50 τα γρ. απο 80 και μετα να δεις τα αποτελεσματα κ να συγκρινεις !

τελος παντων καποτε ισως με θυμηθεις κ καταλαβεις οτι να βοηθησω ηθελα απο εμπειριες 20 χρ και οχι απο γκουκλαρισματα !  κανε  εξετασεις ουρων για λευκωματα και ουρια τωρα  φιλε

μετα κανε 50 τα γρ . και ξανακανε και θα δεις  τι θα σου πει ο γιατρος !

αυτα παιχταρα  , τα λεμε ..

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...