Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο το βιντεο ειναι αφιερωμενο σε οσους προτρεπουν αρχαριους και μη  να φορτωσουν κιλα ! σε ολους οσους λενε πως δε τρεχει τιποτα και πως σιγα σιγα κ με την αντισταση δυναμωνει το σωμα μας ! 

το παληκαρι δυστυχως έσπασε την σπονδυλική του στήλη και έμεινε παράλυτος!

Εχει μαλλιασει η γλωσσα μου και θα το πω ακομη μια  ..

παιδες προσοχη ! τα βαρη τραυματιζουν .. προκαλουν ζημιες , πολλες φορες ανεπανορθωτες ..

Τραγικό, απλά τραγικό, πολύ κρίμα τον άνθρωπο. 

το θέμα ρε μάους είναι ότι οι αρχάριοι δεν τραυματίζονται εύκολα... το σώμα αντέχει τα "αρχάρια" κιλά. Συνήθως οι έμπειροι είναι που την παθαίνουν στα προχωρημένα κιλά.

Παιδιά κρατάτε βάρος που βγάζετε τουλάχιστον 5 επαναλήψεις, ποτέ λιγότερες ειδικά σε full body άσκηση, εκτός αν την έχετε δει powerlifters και πάτε για αγώνες. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι δεν είναι καθόλου απαραίτητα αυτά τα κιλά για bodybuilding, οι περισσότεροι bodybuilders σήμερα παίζουν με 15-20+ επαναλήψεις. 

Δεν μιλάμε για σπάσιμο σπονδυλικής αυτό είναι 1 στο εκατομμύριο, αλλά για θλάσεις, σκίσιμο τένοντα. κάκωση αρθρώσεων, ktl αυτά γίνονται για πλάκα.   

• Like 4
  • Απαντ. 54,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Χμ, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τα ατυχήματα στο σκι σε σχέση με τα ατυχήματα στο γυμναστήριο. Κατάγματα και πάνω. Όχι θλασούλες. Ωp ποιος θα το περίμενε. Αν και δεν είναι ποσοστό βεβαίως. Αν και τείνω να πιστέψω πως στα βάρη το παθαίνει ο προχωρημένος που ξεπερνάει τα όριά του και στο μπασκετάκι ο κάθε παπάρας στην αλάνα. 1 παιδί είχα στο γυμναστήριο με βγαλμένα γόνατα. Έκανε κανονικά squat μετά από λίγο καιρό. Ξαναέβγαλε το γόνατο στο μπασκετάκι. Κανένας που ξέρω , από το μικρό δείγμα , δεν τραυματίστηκε στο γυμναστήριο. Και όλοι τραυματίστηκαν κάνοντας κάτι αθώο, 5χ5, μπασκετάκια κλπ. κλπ. Οι προχωρημένοι που έσκισαν κανένα μυ, μάλλον το περίμεναν.

graph-620x416.jpg

Σωστός σε όλα. Στο σκί αν θυμάμαι καλά βλέπεις και τις περισσότερες ρήξεις σε μηνίσκους και συνδέσμους στα γόνατα. Είχα και μία συμφοιτήτρια που η κακομοίρα στο σκί γάμησε και από τα δύο πόδια πρόσθιο χιαστό, έσω πλάγιο σύνδεσμο και έσω μηνίσκο. 

Δημοσ.

Χμ, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τα ατυχήματα στο σκι σε σχέση με τα ατυχήματα στο γυμναστήριο. Κατάγματα και πάνω. Όχι θλασούλες. Ωp ποιος θα το περίμενε. Αν και δεν είναι ποσοστό βεβαίως. Αν και τείνω να πιστέψω πως στα βάρη το παθαίνει ο προχωρημένος που ξεπερνάει τα όριά του και στο μπασκετάκι ο κάθε παπάρας στην αλάνα. 1 παιδί είχα στο γυμναστήριο με βγαλμένα γόνατα. Έκανε κανονικά squat μετά από λίγο καιρό. Ξαναέβγαλε το γόνατο στο μπασκετάκι. Κανένας που ξέρω , από το μικρό δείγμα , δεν τραυματίστηκε στο γυμναστήριο. Και όλοι τραυματίστηκαν κάνοντας κάτι αθώο, 5χ5, μπασκετάκια κλπ. κλπ. Οι προχωρημένοι που έσκισαν κανένα μυ, μάλλον το περίμεναν.

graph-620x416.jpg

Περίμενα το ποδόσφαιρο πολύ πιο ψηλά στην λίστα. (προς τα κάτω). Ο μαους πιστεύω μιλάει στα παιδιά που ξαφνικά τους έπιασε καούρα να πάνε στα 120 και κιλά στο deadlift σε μία επανάληψη. Δεν έχει νόημα η μία επανάληψη παιδιά και απλή θλάση να πάθετε, τζάμπα θα μείνετε έξω για 1-2 μήνες. 

Προφανώς το σκί είναι σκοτώστρα εγώ να πω την αλήθεια το weightlifting μου φαίνεται πολύ πιο ψηλά (επικίνδυνο) από ότι το περίμενα οι περισσότεροι γυμνάζονται σαν κότες :P . To 5V5 στην ελλάδα κλείνει σπίτια..

τώρα που το σκέφτομαι τα στατιστικά είναι από αμερίκη, κανείς δεν παίζει ποδόσφαιρο εκεί... αν πηγαίναμε σε ελληνικό νοσοκομείο το ποδοσφαιρο θα ήταν βασιλιάς. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω για σας παιδιά, αλλά εγω όταν πηγαίνω για μπασκετάκι ειναι σχεδον στανταράκι ότι δεν θα βγώ αλώβητος

Δημοσ.

Αφού σκι κάνει και η κουτσή Μαρία αν ανέβει βουνό

Να μη μιλήσω για τον κάθε άμπαλο που παίρνει σανίδι επειδή είναι πιο τρέντυ και όποιον πάρει ο χάρος

Κοιτάχτε εδώ ένα μαλάκα

1499549_10201083895447493_360726049_n.jp

Έχω πιει λίγο

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω για σας παιδιά, αλλά εγω όταν πηγαίνω για μπασκετάκι ειναι σχεδον στανταράκι ότι δεν θα βγώ αλώβητος

Παντα μα παντα ομως φευγω με μαυρισμενα δακτυλα. Σπαστικο.

Δημοσ.

Να μη μιλήσω για τον κάθε άμπαλο που παίρνει σανίδι επειδή είναι πιο τρέντυ και όποιον πάρει ο χάρος

Κοιτάχτε εδώ ένα μαλάκα

Έχω πιει λίγο

Εσυ καταρχην βαλε κρανος ,θα πας να κανεις εξω ετσι και θα γελαει ο κοσμος.

Νο1 σε ατυχηματα επρεπε να ειναι το ποδοσφαιρο σε ερασιτεχνικο επιπεδο και 5χ5 λογω των μαζων που ασχολουνται με αυτο .Τωρα ο αλλος που εσπασε την σπονδυλικη του στηλη ειναι περιπτωση παρα πολυ σπανια και ισχυει αυτο που ειπε ο Bos  για το cross fit που εχουν μπει μεσα ολα τα ταγαρια 20 και κατι ψιλα που δεν ξερουν τι τους γινεται ακομα και θελουν και ολυμπιακες αρσεις τρομαρα τους.

• Like 2
Δημοσ.

Για μένα ο μεγάλος φόβος είναι να μην τραυματίσω τη μέση. Θλάσεις, κακώσεις, κτλ γιατρεύονται σε μεγάλο βαθμό ή πλήρως, ζημιά στη μέση όμως συνήθως την κουβαλάς μια ζωή.

• Like 1
Δημοσ.

Κοιτάχτε εδώ ένα μαλάκα

Έχω πιει λίγο

σε καταλαβα απο το χρωμα του μπουφαν...

in other news

οι ασκησεις του M&F δεν βγαινουνε ετσι και δεν εισαι ντουκι αλλα οπως και να εχει, αγαπω τα εξωφυλλα τους

uh1oy.jpg

* every body part

Δημοσ.

Παιδια την επομενη μερα μετα τα ποδια, κανετε ζεσταμα σε διαδρομο-ποδηλατο, ή καλυτερα να αποφευγετε για να γινεται καλυτερο recovery?

οι ασκησεις του M&F δεν βγαινουνε ετσι και δεν εισαι ντουκι αλλα οπως και να εχει, αγαπω τα εξωφυλλα τους

uh1oy.jpg

* every body part

Κατι που ηθελα παντα να ρωτησω. Οι ασκησεις περιοδικων και οι ρουτινες αθλητων εχουν νοημα? Ο καθενας υποτιθεται σχεδιαζει το πργοραμμα συμφωνα με τις αναγκες του και το σωματοτυπο του. Δεν ξερω τι προσφερει ενα ετοιμο τυποποιημενο προγραμμα που διαφημιζεται απο τον οποιοδηποτε και οποιοδηποτε μεσο. Παραβλεπω κατι?

Δημοσ.

Καλα, ποδηλατο και σκι γιατι τοσο μεγαλοι τραυματισμοι? Πως εξηγειται αυτο?

το ποδηλατο ειναι σαν το μηχανακι, υπαγεται στην κατηγορια road accidents. 

Δυσκολα να δεις σοβαρη στατιστικη ερευνα για το σκι επειδη το δειγμα ειναι μικρο και δεν ειναι sport για ανθρωπους που δεν εχουν iphone5s.

Κατι που ηθελα παντα να ρωτησω. Οι ασκησεις περιοδικων και οι ρουτινες αθλητων εχουν νοημα? Ο καθενας υποτιθεται σχεδιαζει το πργοραμμα συμφωνα με τις αναγκες του και το σωματοτυπο του. Δεν ξερω τι προσφερει ενα ετοιμο τυποποιημενο προγραμμα που διαφημιζεται απο τον οποιοδηποτε και οποιοδηποτε μεσο. Παραβλεπω κατι?

Εχει νοημα ετσι και εχεις περασεις εκεινο το σταδιο οπου εχεις βαρεθει ολες τις ασκησεις που σου εχουν δωσει/εχεις κανει.

• Like 3
Δημοσ.

Δυσκολα να δεις σοβαρη στατιστικη ερευνα για το σκι επειδη το δειγμα ειναι μικρο και δεν ειναι sport για ανθρωπους που δεν εχουν iphone5s.

Μάλλον δεν έχεις πάει στο bansko...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...